پیام سپاهان
طرز تهیه سبزه عید با هسته مرکبات؛ پرتقال و نارنج و لیمو
شنبه 5 فروردين 1402 - 20:15:00
پیام سپاهان - عید و تکاپوی قبل از آن برای بسیاری از افراد جذابیت خاصی دارد، از آماده کردن وسایل و لوازم سفره هفت سین بگیر تا موارد دیگر و در این میان برخی دوست دارند تا تمام وسایل سفره هفت سین و یا شیرینی‌ها کار دست خودشان باشند.
با توجه به سنت و اعتقاداتی که در میان افراد وجود دارد حضور سبزه در سفره هفت سین است که آن را نماد تولد دوباره طبیعت و یکی از اصلی‌ترین سین‌های سفره هفت سین است که معمولاً به روش‌های مختلف و با استفاده از دانه‌ها و غلات متفاوت تهیه می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یکی از زیباترین انواع سبزه برای هفت سین، سبز کردن هسته نارنج است.
شاید برای شما هم جالب باشد که از مواد مختلفی می‌توان استفاده کرد تا یک سبزه زیبا را رشد داد و بر سر سفره هفت سین گذاشت.
یکی از این موارد استفاده از هسته مرکبات شامل پرتقال، نارنج و لیمو و ... است که برخی از مردم آن را برای عیدشان سبز می‌کنند.
مراحل تهیه سبزه هسته مرکبات خیساندن هسته نارنج نخستین مرحله در تهیه سبزه عید با هسته مرکبات، خیس کردن هسته هاست. به این صورت که ابتدا باید هسته‌های سالم نارنج یا هر نوع مرکبات دیگر را جدا کنید و به مدت 24 تا 48 ساعت در ظرف آب قرار دهید تا خیس بخورد.
جدا کردن پوست هسته نارنج پس از این کار نوبت به مرحله کاشت سبزه نارنج می‌رسد که باید به آرامی و بدون این که به هسته‌ها آسیب وارد شود انجام شود. از این رو پوست هسته‌ها را جدا کنید و سپس برای این که هسته‌ها خشک نشوند، آن‌ها را داخل ظرف آب بریزید.
کاشتن هسته نارنج در خاک مرحله بعد کاشت هسته‌های پوست کنده شده در یک گلدان و یا هر ظرفی است که خاک داشته باشد ککهدر این بین پیشنهاد می‌شود یک گلدان را انتخاب کنید و ابتدا ته آن را سوراخ کرده و مقداری خاک داخل آن بریزید.
بعد از این کار‌ها هسته‌ها را با فاصله نه خیلی زیاد و نه خیلی کم با دقت در عمق 2 سانتی‌متری گلدان بکارید.
بعد از این کار مقداری خاک و سپس مقداری سنگریزه بر روی هسته‌ها بریزید تا سطح آن پوشانده شود.
حال باید این گلدان را که مراحل کشت آن کامل شده است در محلی پر نور و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید و مقداری آب به دانه‌ها دهید. بهتر است تا 10 روز اول روی گلدان پلاستیک بکشید و روزی چند بار با اسپری به دانه‌ها آب دهید و از آن‌ها مراقبت کنید تا بعد از 14 تا 30 روز جوانه بزند البته توجه داشته باشدی که طی این روز‌ها هر روز دانه را با اسپری آبیاری کنید و خاک را مرطوب نگه دارید.
اما چرا باید هسته نارنج بکاریم؟ همانطور که می‌دانید بسیاری تهیه سبزه عید از گندم، ماش و حبوبات و .. استفاده می‌کنند که پس از چند روز از بین می‌برد و مجبوریم آن را دور بیاندازیم که جلوه خوبی ندارد و با توجه به تمام این موضوعات برخی ترجیح می‌دهند سبزه شب عید خود را با استفاده از نارنج و مرکبات درست کنند، زیرا علاوه بر ماندگاری طولانی این سبزه امکان انتقال آن‌ها به داخل خاک و کاشت یک نهال پرتقال و نارنج نیز به راحتی وجود دارد و یا حتی در روز سیزده بدر بجای پرتاب یه سبزه زرد رنگ به بیرون می‌توانید یک نهال زیبا را تقدیم طبعیت کنید.

پیام سپاهان

کاشت سبزه نارنج با پوست به چه صورت است؟ جدا کردن پوست هسته نارنج سبب می‌شود تا سبزه زودتر رشد کند و بزرگ شود، اما اگر چند ماه زودتر تصمیم گرفتید سبزه نارنج تهیه کنید، بهتر است هسته‌ها را بدون جدا کردن پوست دور آن سبز کنید که برای این کار باید 3 تا 4 روز هسته‌های نارنج را در آب بخیسانید، سپس آن‌ها را داخل دستمال نخی و نم دار قرار دهید و در محلی گرم و نورگیر بگذارید و در نهایت اجازه دهید 2 تا 3 هفته هسته‌ها داخل آب بمانند.
دقت کنید که در این مدت هر روز آن‌ها را با اسپری خیس کنید و پس از جوانه زدن هسته‌های نارنج می‌توانید آن‌ها را داخل خاک بکارید.
نکاتی مهم درمورد کاشت هسته نارنج و مرکبات جدا کردن پوست هسته نارنج سبب می‌شود تا جوانه‌های نارنج زودتر رشد کنند.
پس از کاشت نارنج توجه داشته باشید که خاک گلدان همیشه مرطوب باشد و با اسپری خاک را مرطوب کنید.
سبزه نارنج در آب به خوبی رشد نمی‌کند و برای بزرگ شدن باید آن را در خاک بریزید.
برای تهیه سبزه عید به کمک هسته پرتقال و نارنج بهتر است از خاک معمولی سبک و خاک برگ استفاده کنید و به منظور سالم‌تر ماندن خاک بهتر است کمی زغال نیز به خاک برگ اضافه کنید. توجه کنید که بهترین خاک برای کاشت سبزه هسته نارنج استفاده از ترکیب 60درصد کوکوپیت یا پیت ماس با 30 درصد پرلیت و 10 درصد پوکه صنعتی برای زیر گلدان است.
بعد از بزرگ شدن جوانه‌ها می‌توانید تا 2 سال آن را در گلدان نگه دارید و سپس به باغچه منتقل کنید.
گیاه تا زمان جوانه زدن هسته نارنج برای رشد به نور و دمای مناسبی نیاز دارد، اما بعد از سبز شدن دانه‌های گیاه شما دیگر به نور مستقیم نیازی ندارد.
سعی کنید برای تهیه سبزه هسته نارنج از دانه‌های سالم و بزرگ‌تر استفاده کنید و در خاک حتماً از گلدانی استفاده کنید که انتهای آن سوراخ است. این کار از پوسیدگی و فساد هسته نارنج جلوگیری می‌کند.
 بمنظور افزایش و حفظ رطوبت بهتر است از پلاستیک روی گلدان سبزه نارنج استفاده کنید، زیرا رطوبت سبب می‌شود تا هسته نارنج سریع‌تر جوانه بزند.
بیشتر بخوانید: یکم فروردین چه روزی است؟ خاصیت‌های شگفت انگیز آب سبزه گندم چه نکاتی را باید در خرید ماهی قرمز رعایت کنیم؟ از فلسفه‌ وجودی «سین‌های نوروزی» چه می‌دانید؟
انتهای پیام/
انتهای پیام/

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/550799/طرز-تهیه-سبزه-عید-با-هسته-مرکبات؛-پرتقال-و-نارنج-و-لیمو
بستن   چاپ