پیام سپاهان
صادرات مرغ با برند حلال
پنجشنبه 10 شهريور 1401 - 01:26:49
پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: مرغ تنها صادراتی است که در قالب حلال و با نظارت حوزه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی با کمک 264 کشتارگاه طیور از افتخارات ما است.
قاسم رضاییان‌زاده، شامگاه امروز (چهارشنبه، 9شهریور) در مراسم افتتاحیه همایش ملی منطقه‌ای امنیت و فرهنگ‌سازی غذای حلال که با حضور معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، رئیس حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان دامپزشکی کشور، استاندار اصفهان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان و جمعی از مدیران استانی که در اردوگاه کشوری شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: به‌عنوان یک دامپزشک و از زاویه آناتومی لاشه دامی خوب است که طرد، زود پخته شده و در مقابل بیماری‌ها مقاوم باشد.
بار میکروبی مناسب داشته و فسادپذیری کمتر باشد و عمر ماندگاری آن بیشتر باشد که با خروج 55 درصدی خون در ذبح حلال اتفاق می‌افتد. 
وی افزود: برای رسیدن به گوشت با کیفیت باید جمود نعشی یا اسیدیته گوشت به حد مجاز برسد که یکی از دلایل اصلی آن خروج خون کافی از بدن حیوان است. 
به گزارش ایسنا، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد: معمولا باید 55 درصد خون بدن دام از طریق ذبح خارج شود و 40 درصد آن در احشام می‌ماند. 5 درصد باقی‌مانده در لاشه باعث فساد نمی‌شود. محلی که در ذبح حلال انتخاب می‌شود، دو سیاهرگ و دو سرخرگ را شامل می‌شود که آن اتفاقی که برای خروج خون لازم است، رخ می‌دهد.
وی ادامه داد: دلیل این اتفاق وجود عصبی به نام واک در محل ذبح است که به خروج خون کمک می‌کند. پس با این فیزیک کشتار به آن میزان 55 درصدی خروج خون برسیم و احتمال خفگی دام را به صفر می‌رساند. این همان چیزی است که در ذبح شرعی رخ می‌دهد و از نظر فنی برای رسیدن به لاشه با کیفیت برتر کمک می‌کند.
رضاییان‌نژاد تاکید کرد: در حال حاضر 264 کشتارگاه طیور و 291 کشتارگاه دام هم به‌صورت صنعتی و هم سنتی در کشور با حضور ناظر ذبح حلال در شهرستان‌ها وجود داشته و یک شبکه منسجم در کشور داریم، همچنین با داشتن برند حلال صادرات مرغ را انجام می‌دهیم تا یکی از افتخارات وزارت کشاورزی را رقم بزنیم.
وی یادآور شد: ما باید به شغل‌مان افتخار کنیم. البته مسائلی چون بیمه، حقوق و آموزش حوزه دامپزشکی مسائل مهمی هستند که در جلسات قبل مطرح شده است.
محمد سبحانی، مشاور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در این آیین درباره اهمیت روش ذبح اسلامی، افزود: دو روش اسلامی و غربی مقایسه شده و بنابر نتایج واکنش‌های مغز و بدن دام بررسی شده است. در روش ذبح اسلامی که خروج مکفی و ناگهانی خون از بدن رخ می دهد. در روش غربی یا از از گلوله ساچمه یا میله استفاده می‌شود که درد بسیار زیادی است. در حالی که در روش اسلامی شبیه خواب عمیق است.
وی ادامه داد: بنابر این نتایج، روش اسلامی روش انسانی‌تر و بهداشتی‌تر است. زیرا خون بیشتری خارج شده و بهداشتی‌تر است. 
سبحانی تاکید کرد: ماموریت سازمان دامپزشکی تدوین دستور العمل و جذب ناظرین شرعی است که چند صد ساعت روی آن کار شده و تدوین آن نهایی و به زودی ابلاغ می‌شود. بر اساس این دستورالعمل ناظران ارزیابی عملکرد شده و نظام مند بودن اعزام‌ها مدنظر است.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/373671/صادرات-مرغ-با-برند-حلال
بستن   چاپ