پیام سپاهان
طرح «دامدار کارت» مشکلات دامداران را مرتفع کرد
سه شنبه 17 خرداد 1401 - 9:45:40 AM
ایسنا

پیام سپاهان- اکبر مردانی  درباره وضعیت کشاورزی و دامداری شهرستان فریدن، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی حدود 30 هزار هکتار اراضی قابل کشت داریم که از این مقدار، 23 هکتار سطح زیر کشت است که محصولات متنوعی مانند سیب‌زمینی، پیاز، گندم، جو، سبزیجات، حبوبات و سایر محصولات در این زمین‌ها به عمل می‌آید. با توجه به مشکلاتی که در حوزه دامداری وجود دارد دامداران فریدن به ادامه کار خود و پرورش دام کم رغبت شدند که با تمهیداتی که دولت انقلابی پیش‌بینی کرد تسهیلاتی با عنوان «دامدار کارت» به دامداران تعلق گرفت که از سال گذشته استارت این طرح زده شد.

وی به تشریح طرح دامدار کارت پرداخت و افزود: در این طرح در قالب خرید نهاده‌های دامی، تسهیلات خوبی به دامدار تعلق می‌گیرد به طوری که وقتی دامدار به اداره جهاد کشاورزی مراجعه می‌کند امور ثبت نام او انجام و سپس به بانک کشاورزی معرفی می‌شود و در قالب «دامدار کارت» تسهیلات به دامدار اختصاص می‌یابد. سپس دامدار به اماکن مشخص شده از سوی اداره جهاد کشاورزی مراجعه و نهاده خود را با تسهیلات مناسب دریافت می‌کند.

معاون فنی اداره جهاد کشاورزی شهرستان فریدن، گفت: این تسهیلات یک ساله و با سود 11 درصد است که دامداران زمان کافی برای پرداخت قسوط خود دارند. طرح دامدار کارت کمک بسیار خوبی بود تا وضعیت دامداران نرمال شود. سقف تسهیلات دامدار کارت بیشتر شده است و در استان اصفهان برای دامداری‌های صنعتی تا سقف 200 میلیون تومان تسهیلات به دامدار تعلق می‌گیرد.

مردانی ادامه داد: کشاورزان فریدن در تولید محصولات استراتژیک پیشتاز هستند به طوری که 3400 هکتار از اراضی شهرستان فریدن به کِشت گندم اختصاص دارد و بیشتر گندم کشت شده گندمِ پاییزه است. محصولات بهاره فریدن شامل سیب‌زمینی، پیاز، حبوبات و سبزی‌ها برگی است. محصول کشاورزان به ویژه سیب‌زمینی که چند سال با مشکل مواجه بود امسال به راحتی به فروش رسید و با تمهیداتی که در دولت جدید اتخاذ شد محصول سیب‌زمینی با قیمتی به فروش رسید که کشاورزان نه تنها ضرر نکردند بلکه سود خوبی هم کردند.

وی اظهار کرد: در بخش کشاورزی از نظر قیمت محصولات در چند ماه اخیر مشکل آنچنانی نداشتیم. در بحث گران شدن نهاده‌های کشاورزی مانند سموم، قیمت‌ها به قدری بالا رفته که کشاورزان را با چالش مواجه کرده است. در بحث کود شیمیایی چون کود به شکل یارانه دار به کشاورزان تعلق می‌گیرد در بحث کود شیمیایی اوره مشکل چندانی نداشتیم. در بحث کودهای فسفاته و پتاسه چند سال کشاورزان با گرانی این دو کود مواجه شدند که با تمهیداتی که در سطح وزارتخانه انجام شده است کودهای فسفات و پتاسه به تدریج در حال وارد شدن به چرخه کودهای یارانه دار هستند.

معاون فنی اداره جهاد کشاورزی شهرستان فریدن، گفت: قیمتی که اکنون برای این دو کود به دست کشاورزان می‌رسد نسبت به یک سال قبل خیلی کمتر شده است و اگر قیمت چنین کودهایی را برای کشاورزان کاهش دهیم رغبت آنان به کشاورزی بیشتر و مهاجرت‌ها از شهرستان کاهش می‌یابد. منتظر هستیم در بحث نهاده‌های دامی دولت چه تصمیمی اتخاذ می‌کند.


مردانی درباره وضعیت آب کشاورزان، تصریح کرد: با توجه به کاهش بارندگی‌ها در چند سال اخیر سطح آب‌های زیرزمینی پایین رفته و حتی بسیاری از آب‌های سطحی چشمه‌ها و قنوات خشک شده است. آب‌های زیرزمینی نیز در برخی مناطق مانند اراضی شهر دامنه کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل الگوهای کشت از سوی جهاد کشاورزی تعریف شده است تا کشاورزان به کشت گیاهان کم آب بر مانند زعفران روی آورند. همچنین کشت گیاهان نشایی مانند پیاز در دستور کار است تا مصرف آب کاهش یابد.

وی افزود: کشاورزان و دامداران فریدن فهیم هستند و کشاورزان در بسیاری موارد به کِشت گیاهان کم آب بر روی آورده‌اند به طوری که کِشتِ گیاهان دارویی و موسیر در شهرستان بالا رفته است و تلاش می‌کنیم سطح زیر کشت گیاهان کم آب بر را در فریدن افزایش دهیم.

معاون فنی اداره جهاد کشاورزی شهرستان فریدن، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مطالبه ما تأمین نهاده‌ها به صورت یارانه دار برای کشاورزان است. اگر هم قصد دارند یارانه نهاده‌های کشاورزی را حذف کنند باید جوری تصمیم‌گیری شود که کشاورز متضرر نشود.

مردانی گفت: اقلامی که توسط جهاد کشاورزی، اداره صمت، اتاق اصناف و ادارات دیگر برای اجرای بهتر آزادسازی قیمت‌ها وارد شهرستان فریدن شده است شامل مرغ منجمد، گوشتِ گوساله منجمد، شکر خانوار، شکر صنف، شکر زنبورداران، برنج هندی، برنج پاکستانی، تایلندی، روغن خانوار و تخم مرغ است که این کالاها جهت تنظیم بازار بین مردم به شکل عادلانه توزیع شده است.


http://www.sepahannews.ir/Fa/News/363226/طرح-«دامدار-کارت»-مشکلات-دامداران-را-مرتفع-کرد
بستن   چاپ