پیام سپاهان
افزون بر 350 هزارتن سبزی و صیفی در گلخانه های اصفهان تولید می شود
شنبه 13 آذر 1400 - 08:00:00
پیام سپاهان - اصفهان- معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: سالانه افزون بر 350 هزار تن سبزی و صیفی و 165 میلیون اصله، شاخه و گلدانِ گل در گلخانه های اصفهان تولید می شود.

اصغر رستمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصولات صیفی بیشتر شامل خیار، گوجه فرنگی، انواع فلفل، بادمجان و سبزیجات برگی است.
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: اکنون سطح زیر کشت گلخانه های استان از مرز 2 هزار و 400 هکتار گذشته که 2 هزار و 200هکتار سبزی و صیفی و حدود 200 هکتار گل و گیاهان زینتی است.
رستمی اضافه کرد: امسال برغم تاخیر در ابلاغ تسهیلات بانکی تاکنون بیش از 70 هکتار توسعه گلخانه داشته ایم و افزون بر300 فقره طرح احداث گلخانه با مساحت حدود 200 هکتار با نیاز تسهیلاتی 15 هزار میلیارد ریال، نیازمند دریافت تسهیلات بانکی است.
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان مجموع سرمایه گذاری طرح های جدید گلخانه استان را افزون بر یک هزار و 350 میلیارد تومان برآورد کرد.
رستمی افزود: در صورت حمایت مالی و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت، چشم انداز توسعه گلخانه در اصفهان مطلوب است بطوری که امکان افزایش هزار هکتار در هر برنامه پنج ساله وجود دارد.
به گفته وی، تسهیل صدور مجوزهای متقاضیان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مورد نیاز، جذب نیروی کار ماهر و مسوول فنی در گلخانه ها از جمله اقدامات سازمان کشاورزی استان برای کمک به فعالان این حوزه است.
رستمی گفت: به ازای هر هکتار گلخانه برای هشت تا 10 نفر شغل مستقیم و به همین تعداد شغل غیر مستقیم ایجاد می‌شود.
صادرات سالانه 100 هزارتن محصولات گلخانه ای اصفهان
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان بیشترین محصولات کشت شده در گلخانه های استان را به ترتیب فلفل دلمه ای،گوجه فرنگی(معمولی،گیلاسی،زیتونی)،بادمجان،خیار،سبزیجات برگی وگل های زینتی عنوان کرد و افزود: آلوئه ورا،موز، انبه،آناناس و برخی گیاهان دارویی نیز در ماه‌های اخیر به کشت های گلخانه ای استان اضافه شده است.
وی افزود: سالانه حدود 100 هزار تُن از محصولات گلخانه‌ای استان اصفهان به روسیه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.
رستمی گفت: بیشترین صادرات گلخانه ای استان مربوط به انواع فلفل و گوجه فرنگی است.
وی افزود: در صورت برنامه ریزی مناسب ظرفیت صادرات سالانه 10 میلیارد دلار گل و گیاه زینتی از گلخانه های استان به خارج از کشور وجود دارد.
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: بیشتر گلخانه های استان در شهرستان های تیران و کرون، دهاقان، شهرضا، خمینی شهر، فلاورجان و اصفهان احداث شده است.
افزایش هزینه احداث و تجهیز گلخانه ها
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان، صرفه جویی و افزایش بهره وری در مصرف آب، افزایش چند برابری تولید درمقایسه با فضای باز، اشتغال پایدار، ارزآوری و تولید محصولات سالم و باکیفیت را از مهمترین ویژگی های کشت گلخانه ای برشمرد.
وی با بیان اینکه کمبود منابع آبی پایدار و با کیفیت همانند بسیاری از بخش ها، گلخانه های استان را نیز با چالش روبه رو کرده است، افزود: تاخیر در اعطای وام و سود بالای تسهیلات بانکی، شرط شش دانگ بودن زمین برای صدور مجوز گلخانه، ضعف بازاریابی برای برخی محصولات، هزینه های بالای جانبی مانند حمل و نقل و وجود واسطه ها در مرحله فروش از دیگر مشکلات فعالان این بخش است.
رستمی با بیان اینکه ساخت هر هکتار گلخانه اکنون افزون بر 6 میلیارد تومان هزینه دارد، افزود: بیشترین افزایش قیمت در بخش های سازه، تجهیزات و پوشش پلاستیکی گلخانه ها بوده است.
به گفته وی، تخصیص تسهیلات ارزان‌قیمت و ایجاد زنجیره تولید راهکار موثری برای رفع این چالش ها بخصوص در بخش گلخانه های گیاهان زینتی استان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، اصفهان 10 درصد از مجموع گلخانه‌های کشور را به خود اختصاص داده و در این بخش حائز رتبه سوم کشور است.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود 486 هزار هکتار است. تولید سالانه انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.
مجموع اراضی باغی استان اصفهان نیز حدود 80 هزار هکتار است. مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود 800 هزار تُن برآورد می‌شود.
برچسب‌ها
کشت گلخانه ای کشاورزی خشکسالی اصفهان

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/342788/افزون-بر-350-هزارتن-سبزی-و-صیفی-در-گلخانه-های-اصفهان-تولید-می-شود
بستن   چاپ