پیام سپاهان
رمان‌هایی درباره همه‌گیری در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
شنبه 1 آبان 1400 - 18:19:06
پیام سپاهان - ایسنا / نمایشگاه کتاب فرانکفورت که به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین نمایشگاه کتاب جهان شناخته می‌شود امسال شاهد حضور نخستین موج از رمان‌های مرتبط با همه‌گیری بوده است.
 به نقل از نشنال، در این دوره از نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور کتاب‌هایی با موضوع همه‌گیری نیز به چشم می‌خورد. اما سوال این‌جاست که آیا مخاطبان برای یادآوری ویروس کرونا و زندگی قرنطینه‌ای از طریق مطالعه زندگی شخصیت‌های داستانی آمادگی دارند؟
برخی از نام‌آشناترین نویسندگان نیز داستان‌هایی درباره کرونا را در دست نگارش دارند که از جمله آن‌ها به «جودی پیکولت» که از گردشگران آواره‌شده در خارج از کشور الهام گرفته است و «مارگارت اتوود» که با نویسندگانی همچون «دیو اگرز» و «جان گریشام» برای نگارش اثری درباره زندگی ساکنان منهتن در دوران قرنطینه همکاری کرده است، می‌توان اشاره کرد.
«اتوود» نویسنده کانادایی در یک گفت‌وگوی ویدئویی با نمایشگاه فرانکفورت بیان کرد: «ما انسان‌ها در این کره خاکی دوران سختی را تجربه کرده‌ایم که هنوز هم به پایان نرسیده است... هم‌اکنون نیز نویسندگان روند نگارش آثاری برای به ثبت رساندن این وقایع را آغاز کرده‌اند.»
جدیدترین کتاب «پیکولت»، نویسنده‌ای که پیش‌تر اثر پرفروشی همچون «عهد» را به چاپ رسانده بود، ماه آینده منتشر خواهد شد تا یکی از نخستین کتاب‌ها با موضوع همه‌گیری کرونا باشد که روانه بازار می‌شود. «پیکولت» می‌گوید رمان «ای کاش این‌جا بودی» را نوشته تا به نحوی سال 2020 را شرح داده باشد.
با این‌که امسال به دلیل همه‌گیری کرونا ناشران خارجی و نویسندگان کمتری در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند، «جان وان دوفل» نویسنده آلمانی روز جمعه در این نمایشگاه حضور پیدا کرد تا با مخاطبان از رمان جدیدش که از همه‌گیری کرونا الهام گرفته است سخن بگوید. در کتاب «خشمگین و گناهکار» این نویسنده، داستان زنی نوشته شده که همزمان با از دست دادن یکی از اعضای خانواده‌اش، ناچار به سپری کردن دوران قرنطینه است.
همه مطمئن نیستند که مخاطبان از این رمان‌هایی که با موضوه همه‌گیری نوشته شده‌اند استقبال کنند.
«دنیس شک» منتقد ادبی آلمانی درباره خلق این‌گونه داستان‌ها هشدار داده و بیان کرده است فقط نویسندگان بسیار ماهر می‌توانند وقایع مهم را در زمان وقوع آن‌ها به درستی شرح دهند.
او با این حال از «جولی زه» نویسنده آلمانی رمان «درباره مردم» (Ueber Menschen) به عنوان نویسنده یکی از رمان‌های خوبی که درباره کرونا نوشته شده است یاد کرده است. این منتقد ادبی می‌گوید، «زه» نویسنده‌ای است که به سرعت درباره اتفاقات درحال وقوع واکنش نشان می‌دهد و این کار را به خوبی انجام می‌دهد.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/328525/رمان‌هایی-درباره-همه‌گیری-در-نمایشگاه-کتاب-فرانکفورت
بستن   چاپ