پیام سپاهان
سرمقاله هم میهن/ انفجار میز مذاکره
سه شنبه 17 تير 1404 - 09:34:15
پیام سپاهان - هم میهن / «انفجار میز مذاکره» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
گفت‌وگوی آقای پزشکیان با تاکر کارلسون نقاط کلیدی گوناگونی داشت. اولین نکته، نفس همین گفت‌وگو بود. متأسفانه مدت‌هاست که مقامات ایرانی از فضای رسانه‌ای جهان و آمریکا خارج هستند.
تندروها که درکی از رسانه به معنای واقعی ندارند و رسانه برای آنان به‌مثابه بوق است، فضایی را ایجاد کرده‌اند که نه‌تنها ایران را از فضای رسانه‌ای جهان خارج کرده‌اند، بلکه با به ابتذال کشیدن فضای رسانه‌ای رسمی در داخل کشور میدان رسانه‌های فارسی‌زبان را به تصرف رسانه‌های ماهواره‌ای در‌آورده‌اند و بعد ناله می‌کنند که آی! دنیا علیه ما تبلیغ می‌کند؛ درحالی‌که خودشان را از دنیا و افکار عمومی بی‌نیاز می‌دانند.
بازار
واقعیت این است که امکان انجام این گفت‌وگو خیلی پیش از این فراهم بود و مدیریت رسانه‌ای آقای رئیس‌جمهور باید پیش از جنگ آن را اجرایی می‌کرد و در آن مقطع حرف‌های بسیار موثرتری هم می‌شد، گفت. این احتیاط بخش رسانه‌ای نهاد یا شخص آقای پزشکیان هیچ توجیهی ندارد.
کارلسون از روزنامه‌نگاران منشعب‌شده از جریان اصلی رسانه‌های آمریکایی است. او از فاکس‌نیوز به توئیتر رفته و از فعالان اصلی بخش ضدجنگ جمهوری‌خواهان است که بدنه اصلی هواداران ترامپ را تشکیل می‌دهند و تعداد دنبال‌کنندگان آن در یوتیوب و تلگرام میلیون‌ها نفر هستند و روزنامه‌نگاری مستقل محسوب می‌شود و در انتخابات آمریکا فوق‌العاده اثرگذار بود. بنابراین، ورود به گفت‌وگو با آنان قدم مثبتی است؛ هرچند محدودیت‌ها برای صاحبنظران و فعالان سیاسی جهت حضور در رسانه‌های خارجی همچنان پابرجاست و این یک سیاست غیرقانونی و نادرست است.
نکته دوم، بخشی از کوشش آقای رئیس‌جمهور برای توجیه اقدامات ضدملی افرادی است که در این وانفسای جنگ دستور ترور این و آن را می‌دهند و در قرن بیست‌ویکم به شکل ابلهانه‌ای برای آوردن سر یک نفر جایزه تعیین می‌کنند. آقای رئیس‌جمهور می‌توانند از طریق شورای‌عالی امنیت‌ملی و با هماهنگی قوه‌قضائیه این نوع اقدامات را رفتاری علیه امنیت‌ملی اعلام کنند و اجازه ندهند که افراد فاقد مسئولیت برای مردم و‌ کشور هزینه درست کنند.
تا کی باید در برابر هرینه‌سازی این افراد سکوت کرد؟ این کارها ضد وفاق است‌. آقای پزشکیان به‌درستی اشاره کردند که با چراغ سبز آمریکا میز مذاکره به وسیله نتانیاهو از هوا بمباران شد.
در داخل هم عده‌ای نشسته‌اند و زیر این میز، بمب کار می‌گذارند و حکم ترور این و آن را صادر می‌کنند؛ درحالیکه بدیهی‌ترین امر فقهی به آنان می‌آموزد که این امور در صلاحیت هیچ‌کس جز حکومت نیست.
نکته درست دیگر دفاع از حقانیت ایران و نامشروع و تجاوزگرانه بودن جنگ اخیر و نیز رویکرد صلح‌آمیز دولت جدید در داخل و‌ خارج است. این موضوعی است که شرح آن در این گفت‌وگو و برای مخاطبان آن اهمیت فراوانی دارد. 
فضای رسانه‌های دیجیتال، علیه اسرائیل و جنایات آن در غزه و لبنان و ایران است. بنابراین باید منطق ایران در این جنگ به‌خوبی بازتاب داده شود. این گفت‌وگو گامی مقدماتی است‌.
باید رویکرد رسانه‌ای ایران را بیش از این تقویت کرد. بدون حضور در رسانه‌های بین‌المللی بازی را باخته‌ایم. همچنان که ساختار سیاسی نیز به دلیل وضعیت ناهنجار صداوسیما فضای رسانه‌ای داخلی را از دست داده و دچار این مشکل شده است.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/973170/سرمقاله-هم-میهن--انفجار-میز-مذاکره
بستن   چاپ