پیام سپاهان
مبارزه با بیابان زدایی نیازمند عزم جدی و تامین مالی است
شناسایی 14 کانون بحرانی فرسایش بادی در استان
سه شنبه 10 تير 1404 - 22:12:15
پیام سپاهان - هزینه‌های بالای نهال‌کاری نیازمند عزم جدی برای جلوگیری از طغیان 14 کانون بحرانی فرسایش بادی در استان اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری اصفهان گفت: تاکنون 14 کانون بحرانی فرسایش بادی به مساحت 1.5 میلیون هکتار در این استان شناسایی شده است.
مهدی سلطانی با اشاره به اینکه مالچ‌پاشی بیولوژیک، احداث بادشکن، تله رسوب‌گیر، مدیریت هرزآب و بذرپاشی برای مقابله با بیابان‌زایی در دستور کار قرار دارد، افزود: بیابان به دلیل اکوسیستم سخت و پیچیده، کمتر مورد توجه خیران و سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد و نیازمند حمایت‌های دولتی است.
وی، اعتبارات اختصاص داده شده به این حوزه را ناکافی دانست و ادامه داد: این اعتبار در سال مالی 1403 که شهریور امسال به پایان می‌رسد، حدود 30 میلیارد تومان بوده در حالی که بر اساس برنامه هفتم توسعه، حداقل 450 میلیارد تومان برای مدیریت کانون‌های بحرانی استان نیاز است.
سلطانی افزود: این مبلغ کمتر از 10 درصد نیاز واقعی ماست و برای کاهش کانون‌های بحران باید هزینه‌های بیشتری صرف شود.
وی، نقش جوامع محلی و مشارکت مردمی را در اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی حیاتی برشمرد و گفت: توسعه زیست بوم به جای صنایع آلاینده، مرمت بنا‌های تاریخی، راه اندازی شهرک‌های گلخانه‌ای و اقداماتی برای حفظ پوشش گیاهی می‌تواند به احیای مناطق بیابانی کمک کند.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان درباره طرح‌های نوآورانه برای مقابله با چالش‌های اقلیمی مانند خشکسالی و کاهش آب‌های زیرزمینی، ادامه داد: استفاده از مالچ‌های غیرنفتی و فناوری‌های کم‌آب‌بر وظیفه مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌هاست، اما تاکنون طرح قابل‌اجرا و پیشنهادی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.
سلطانی همچنین به ضرورت مدیریت اراضی کشاورزی رهاشده، تأمین حق‌آبه تالاب گاوخونی به‌عنوان کانون بزرگ گردوغبار در شرق اصفهان و تعطیلی کوره‌های آجرپزی در شعاع 50 کیلومتری شهر‌ها با رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی تأکید کرد و افزود: اختصاص پساب تصفیه‌خانه‌های شمال و شرق اصفهان برای تأمین آب موردنیاز طرح‌های بیابان‌زدایی، ضروری است.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان با اشاره به مهار کانون بحرانی سجزی با 14 هزار هکتار نهال‌کاری از فعال‌تر شدن کانون فساران خبر داد و گفت: سال گذشته 220 هزار نهال در این منطقه کاشته شد، اما هزینه‌های بالای نهال‌کاری نیازمند عزم ملی و استانی برای جلوگیری از طغیان مجدد این کانون‌ها است.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/972516/شناسایی-14-کانون-بحرانی-فرسایش-بادی-در-استان
بستن   چاپ