پیام سپاهان
126 هزار هکتار کانون بحرانی در آران و بیدگل؛ اعتبارات مقابله صفر است
دوشنبه 12 خرداد 1404 - 11:57:33
پیام سپاهان - مهر / رئیس اداره منابع طبیعی آران و بیدگل با اشاره به وجود 126 هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در این شهرستان گفت: اعتبارات مقابله با گردوغبار و بیابان‌زایی طی 2 سال اخیر تخصیص نیافت.
حمید گل‌آرایی با اشاره به اینکه شهرستان آران و بیدگل با وسعت 612 هزار هکتار دارای 384 هزار هکتار معادل 65 درصد عرصه بیابانی است، اظهار کرد: 126 هزار هکتار از این عرصه‌های بیابانی در شهرستان به عنوان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی شناسایی شده است.
بازار
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که کانون‌های بحرانی فرسایش بادی خسارات قابل توجهی به تأسیسات زیربنایی و اقتصادی منطقه وارد می‌کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل افزود: طی سال مالی 1403 که شهریورماه امسال به پایان می‌رسد، هیچ بودجه‌ای برای مقابله با بیابان‌زایی به این شهرستان اختصاص نیافته و اعتبارات ملی که در مرکز استان بین شهرستان‌ها تقسیم می‌شود، در سال‌های گذشته نیز ناچیز بوده است.
گل آرایی با بیان اینکه برای کنترل گرد و غبار نیز طی سال گذشته بودجه‌ای اختصاص نیافت، گفت: به تازگی در جلسه‌ای با حضور مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان و نمایندگان استان قم و سپاه در کاشان، موضوع ریزگردها مطرح شد و قول‌هایی برای تخصیص اعتبارات ویژه داده شده که امیدواریم محقق شود.
رئیس اداره منابع طبیعی آران و بیدگل با اشاره به جنگل‌های دست‌کاشت این منطقه توضیح داد: این شهرستان بیش از یکصد هزار هکتار جنگل دست‌کاشت دارد که 40 درصد جنگل‌های دست‌کاشت استان اصفهان و حدود هفت درصد جنگل‌های دست‌کاشت کشور را شامل می‌شود.
گل آرایی با اشاره به تنوع گونه‌ای درختانی که در جنگل‌های دست کاشت شهرستان آران و بیدگل کاشته می‌شوند، ابراز کرد: در این جنگل‌ها گونه‌های متنوعی مانند تاغ ، اسکنبیل، گز چاهی و قره‌داغ کاشته شده است.
هر هکتار نهال کاری در مناطق بیابانی 44 میلیون تومان
وی افزود: برای نهال‌کاری هر هکتار در مناطق بیابانی، حدود 44 میلیون تومان اعتبار لازم است که شامل کاشت 125 اصله درخت و آبیاری 14 نوبت در دو سال می‌شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل با تأکید بر چالش‌های موجود گفت: طی دو سال گذشته هیچ اعتباری برای این حوزه تخصیص نیافته و این موضوع تلاش‌ها برای جلوگیری از خسارت به پوشش گیاهی و کنترل ملخ‌ها را دشوار کرده است.
به گفته گل آرایی، طی یک سال گذشته، 500 هکتار از جنگل‌های دست‌کاشت بیابانی در مناطق شمالی و شرقی، به‌ویژه اطراف سفیدشهر با هزینه‌ای بالغ بر 210 میلیون تومان برای مقابله با آفت ملخ سم‌پاشی شده است.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/968251/126-هزار-هکتار-کانون-بحرانی-در-آران-و-بیدگل؛-اعتبارات-مقابله-صفر-است
بستن   چاپ