پیام سپاهان
استاندار اصفهان:
صنعت طلا و جواهر راهبردی کلیدی برای توسعه صادرات غیرنفتی و اشتغال‌زایی است
پنجشنبه 1 خرداد 1404 - 12:24:56
پیام سپاهان - استاندار اصفهان گفت: اصفهان در صنعت طلا و جواهر کشور پیشرو است و توسعه صنعت طلا و جواهر راهبردی کلیدی برای توسعه صادرات غیرنفتی و اشتغال‌زایی است.

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری؛ مهدی جمالی‌نژاد در جشنواره ملی طراحی طلا و جواهر اصفهان که در محل اتاق باررگانی اصفهان برگزار شد،اظهار کرد: اصفهان، به عنوان یکی از قطب‌های اصلی صنایع دستی و هنری ایران، در حوزه طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی نیز جایگاه بی‌بدیلی دارد واین صنعت نه تنها نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی ایفا می‌کند، بلکه به دلیل اشتغال‌زایی بالا و نیاز به سرمایه کمتر نسبت به سایر حوزه‌ها، گزینه‌ای ایده‌آل برای حمایت‌های دولتی و تسهیلات بانکی دارد.
وی افزود: بیش از 35 درصد تولیدکنندگان مصنوعات طلای کشور در اصفهان فعال هستند و این استان به عنوان قطب ماشین‌سازی و تجهیزات طلاسازی ایران شناخته می‌شود، تا جایی که حتی به کشورهای اروپایی نیز صادرات دارد.
استاندار اصفهان تصریح کرد:طراحی خلاقانه و منحصربه‌فرد طلا و جواهر در اصفهان، یکی از مزیت‌های رقابتی ایران در بازارهای جهانی محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: با توجه به تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال (تبصره 15 قانون بودجه سال جاری)، پیشنهاد شده است بخشی از این منابع به توسعه صنعت طلا و جواهر اختصاص یابد.
جمالی‌نژاد گفت: نهادهای حمایتی مانند بنیاد شهید، بنیاد برکت، کمیته امداد و بسیج، به جای پرداخت تسهیلات انفرادی، از مدل‌های توسعه‌ای گروهی برای تقویت این صنعت استفاده می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات کلیدی در این زمینه، تاسیس اولین کنسرسیوم صادراتی طلا و جواهر کشور در اصفهان در سال 1403 بوده است،گفت: این کنسرسیوم با هدف کاهش نقش واسطه‌های غیرضرور و فروش محصولات با قیمت واقعی در بازارهای جهانی شکل گرفته است.
جشنواره ملی طراحی طلا و جواهر؛ نماد شکوفایی هنر و صنعت اصفهان است
استاندار اصفهان با اشاره به هجدهمین نمایشگاه ملی طلا و جواهر با حضور هنرمندان و صنعتگران از 29 استان کشور و چهارکشور خارجی تصریح کرد: این رویداد که توسط انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان سازماندهی شده، نشان‌دهنده ظرفیت بالای این حوزه در جذب بازارهای داخلی و بین‌المللی است.
وی با اشاره به اینکه موفقیت در بازارهای جهانی نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و تولید متناسب با نیاز بازارهای هدف است،نه تولید بی‌ضابطه ،گفت: جست‌وجو برای فروش محصولات انباشته شده با تقویت زیرساخت‌ها و حمایت از تولیدکنندگان، اصفهان می‌تواند به عنوان پایتخت طلا و جواهر ایران، سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به دست آورد.
صنعت گوهرسنگ ایران؛ ظرفیت اشتغال 150 هزار نفری دارد
استاندار اصفهان بیان کرد: صنعت گوهرسنگ ایران با وجود ظرفیت‌های بالای اقتصادی و ارزش افزوده قابل توجه، هنوز به جایگاه واقعی خود در بازار جهانی نرسیده است.
وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای سال 2019، ارزش تولید و تجارت گوهرسنگ‌های خام (بدون الماس) در جهان 23 میلیارد دلار و در ایران حدود 100 میلیون دلار بوده است. همچنین ارزش تجارت سنگ‌های قیمتی (شامل الماس و بدون طلا) در همان سال به 600 میلیارد دلار در جهان و 2.4 میلیارد دلار در ایران رسیده است.
مزیت‌های رقابتی صنعت گوهرسنگ ایران نسبت به کشورهای همسایه
جمالی‌نژاد اضافه کرد: ایران با برخورداری از منابع متنوع گوهرسنگ در داخل و همسایگانی مانند افغانستان، تاجیکستان و پاکستان، امکان دسترسی به مواد خام باکیفیت را دارد.
وی تصریح کرد: همچنین ارزش افزوده این صنعت در برخی موارد تا 30 برابر افزایش می‌یابد که فرصتی طلایی برای سرمایه‌گذاری است.
استاندار اصفهان به دیگر مزیت‌های این صنعت اشاره کرد و گفت:تلفیق هنر دستی ایرانی با تراش و طراحی گوهرسنگ‌ها به عنوان یک برند منحصربه‌فرد در بازار پررونق داخلی و منطقه‌ای، به‌ویژه در کشورهای حاشیه خلیج فارس شناخته می‌شود.
وی اضافه کرد: کم‌هزینه بودن راه‌اندازی کارگاه‌های تراش و طراحی، اشتغال‌زایی بالا (بیش از 150 هزار نفر در ایران و چند میلیون نفر در کشورهایی مانند هند و تایلند)، آموزش سریع (فراگیری حرفه در دوره‌های چندماهه) و امکان تولید مروارید پرورشی با استفاده از مزیت‌های جغرافیایی خلیج فارس را ازدیگر مزایای بازار طلا و جواهر عنوان کرد.
جمالی‌نژاد خاطرنشان کرد:با وجود پتانسیل‌های بالا، ارزش رسمی صادرات گوهرسنگ ایران در سال 1402 تنها 183 هزار دلار ثبت شده است، اما برآوردها نشان می‌دهد صادرات چمدانی این محصولات بین یک تا چهار میلیون دلار در سال است که این اختلاف آماری نشان‌دهنده ضرورت ساماندهی و حمایت بیشتر از این صنعت است.
وی بیان کرد: این در حالی است که بیش از 4 هزار تراشکار در سامانه وزارت میراث فرهنگی ثبت شده‌اند، که آمار واقعی فعالان این حوزه بسیار بیشتر است و نیازمند برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار این صنعت است.
استاندار اصفهان بیان کرد: صنعت گوهرسنگ ایران با برخورداری از منابع غنی، نیروی کار ماهر و بازار مصرف پرتقاضا، می‌تواند به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل شود. با این حال، برای تحقق این هدف، حمایت دولت، مبارزه با قاچاق و توسعه زیرساخت‌های صادراتی ضروری به نظر می‌رسد.
گفتنی است، در پایان این همایش نشان جغرافیایی النگوی اصفهان توسط استاندار اصفهان رونمایی شد.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/967169/صنعت-طلا-و-جواهر-راهبردی-کلیدی-برای-توسعه-صادرات-غیرنفتی-و-اشتغال‌زایی-است
بستن   چاپ