پیام سپاهان
سومین نمایشگاه کار و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان؛ پلی به‌سوی اشتغال و نوآوری
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 17:03:03
پیام سپاهان - دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان سومین دوره نمایشگاه کار و فناوری همراه با کنفرانس بین‌المللی مهندسی برق با حضور بیش از 50 شرکت بزرگ صنعتی، هلدینگ‌ها و مراکز نوآوری.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروزه توسعه علم، فناوری و ارتباط متقابل دانشگاه با صنعت یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت پایدار در کشورهای توسعه یافته محسوب می‌شود، توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی کشور مرهون حضور و مشارکت مراکز پژوهشی و فناوری در تمامی عرصه‌های اجرایی مورد نیاز است.
در چند دهه اخیر، رشد کمی و کیفی بسیار خوبی در تمامی حوزه‌های علمی کشور حاصل شده و زیرساخت دانشی خوبی فراهم آمده است، اما از سویی دیگر، به لحاظ شرایط خاص کشور و مشکلات اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی نیاز مبرمی به مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور احساس می‌شود. بر این اساس، لازم است طی یک برنامه جامع و با در نظر گرفتن شرایط کشور، برنامه‌ها و اقدامات مناسبی برای مشارکت مؤثر و مفید دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز فناور در راستای توسعه و بهبود شرایط کشور فراهم آید. از این رو، طرح تحول در همکاری‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت تهیه و تدوین و در گذشته (نهم مهر 1398) طی نامه شماره 168704/و به رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ابلاغ شد. به‌منظور ارتقای وضعیت موجود و سازگاری هر چه بیشتر با دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم مجموعه اقداماتی به شرح زیر در دستور کار اداره فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه قرار گرفته است، مطابق جدیدترین آمار کتاب ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه؛ از نظر شکل‌گیری اولیه ارتباط دانشگاه‌ها با متن جامعه می‌توان از تأسیس برخی از دانشگاه‌ها با حمایت مؤسسات صنعتی اشاره کرد که از آن جمله می‌توان به تأسیس دانشگاه «اوانز» در منچستر در 1851 و تأسیس دانشگاه «فیرت» در شفیلد انگلستان در 1873 اشاره کرد، در این نوع دانشگاه‌ها برنامه‌های آموزشی بیشتر منطبق با نیازهای صنایع حمایت‌کننده تدوین می‌یافت و فارغ‌التحصیلان آن‌ها کارآیی خود در صنعت مربوطه را پیدا می‌کردند.
در مجموع در کشورهای اروپایی و آمریکا، ارتباط دانشگاه با صنایع به صورت گسترده شکل گرفته است، این ارتباط و در بعضی دیگر از طریق واسطه‌هایی همچون شورای‌های ملی تحقیقاتی و یا مراکز ملی تحقیقاتی انجام می‌گیرد به عنوان نمونه در فرانسه این ارتباط بیش‌تر از طریق مرکز ملی تحقیقات، در ایتالیا این وظیفه به عهده شورای ملی تحقیقات، در سوئیس بنیاد ملی علوم، در دانمارک شورای ملی شش‌گانه، در مالزی، فدارسیون تولید کنندگان مالزیایی، در سنگاپور طرح همکاری تحقیق و توسعه و در تایلند هیئت توسعه علوم وفناوری این وظیفه را برعهده دارند.

پیام سپاهان

سومین نمایشگاه کار و تک ذاکر حسین فیروز، مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سومین دوره نمایشگاه کار و فناوری (کار و تک) همراه با کنفرانس بین‌المللی مهندسی برق در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد، در این نمایشگاه، 50 شرکت بزرگ صنعتی، هلدینگ‌ها، گروه‌های فناوری و مراکز نوآوری، به‌همراه 17 حامی مالی و معنوی حضور دارند که نسبت به دوره گذشته رشد قابل‌توجهی داشته است.
وی بیان کرد: کار و تک بستر دوطرفه، شرایط آشنایی دانشجویان و کارجویان با نیازهای واقعی صنعت را فراهم می‌کند و شرکت‌ها نیز با ظرفیت‌های دانشگاه و توانمندی‌های علمی جوانان آشنا می‌شوند، این تجربه چندساله نشان داده تبدیل دانش نظری دانشگاه به دانش فنی کاربردی و محصول صنعتی، زمینه‌ساز ثروت‌آفرینی و حل مسائل ملی است و انتظار می‌رود شتاب این جریان در سال‌های آینده افزایش پیدا کند، در کنار غرفه‌های شرکت‌ها، بخش کارگاه‌های تخصصی صنعتی و میزگرد گفت‌وگو و مشاوره با نمایندگان صنایع پیش‌بینی شده است. براساس اعلام دست‌اندرکاران، یکی از اهداف اصلی نمایشگاه ایجاد ارتباط منظم و هوشمند میان دانشگاه و صنعت است؛ به‌طوری‌که هر دانشکده بتواند با حمایت صنایع حامی، آزمایشگاه پژوهشی یا مرکز رشد تخصصی خود را تأسیس کند.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: وقتی نیازهای کشور و صنعت را با آموزش و تحقیقات دانشگاهی پیوند دهیم، دانشجویان از همان آغاز تحصیل، با انگیزه و برنامه‌ریزی وارد فضای کار می‌شوند و خروجی کارشان نه فقط مدرک، بلکه مهارت و تجربه‌ای است که به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های موفق منجر می‌شود، دانشجویانی که پیش از این چشم امید به اشتغال در خارج از کشور داشتند، اکنون با فرصت‌های شغلی و مهارتی فراهم‌شده در این رویداد، زمینه‌ساز رشد نوآوری داخلی خواهند شد.
فیروز یادآور شد: نمایشگاه کار و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان علاوه بر بخش‌های معرفی فرصت‌های شغلی و کارآموزی، شاهد عقد تفاهم‌نامه میان دانشگاه و شرکت‌های حامی خواهد بود تا مسیر همکاری بلندمدت میان نیروی انسانی تحصیل‌کرده و صنعت کشور هموار شود، اگر جریان علم به محصول و ارزش افزوده منتهی شود، همچون ثروت‌آفرینی در اقتصاد کشور عمل می‌کند. حضور گسترده شرکت‌ها و حامیان در این نمایشگاه گواهی بر استقبال بنگاه‌های اقتصادی از سرمایه‌گذاری در دانشجویان و دانشگاه است. امیدواریم این شتاب و همکاری با قوت بیشتری ادامه پیدا کند تا شاهد افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌های موفق و اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان باشیم.
وی در پایان با اشاره به رشد کمی و کیفی مشارکت شرکت‌ها افزود: نسبت به دوره گذشته، تعداد شرکت‌ها بیش از 30 درصد افزایش یافته و صنایع مادر کشور از جمله پتروشیمی‌ها، فولادسازی‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات به‌صورت ویژه در نمایشگاه حضور دارند، این استقبال نشان‌دهنده‌ی اهمیت روزافزون ارتباط مؤثر با دانشگاه و سرمایه‌گذاری هدفمند در نیروی انسانی تحصیل‌کرده است.

پیام سپاهان

به گزارش ایمنا، در دنیای امروز، رابطه‌ای مستقیم بین فناوری و پیشرفت در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هر کشور برقرار است. به‌طوری‌که می‌توان گفت فناوری عامل اساسی برای ایجاد ثروت، دانایی و توانایی کشورها بوده و ابزاری قدرتمند در توسعه ملی به شمار می‌آید، از سوی دیگر با توجه به تحریم‌های بین‌ المللی موجود و نبود امکان انتقال فناوری از سایر کشورها نیاز به خلق دانش و بهره گیری از آن در توسعه فناوری، صنعت و تولید داخلی بسیار حس می‌شود.جهان امروز و مناسبات آن بسیار پیچیده و متغیر است، دلیل این موضوع نیز نوآوری در سیستم‌های مختلف دانشگاهی، سازمانی، ارتباطات و نظام‌های تولید است. مأموریت دانشگاه‌ها در بستر زمان همگام با تحولات و دگرگونی‌های جهانی و در راستای هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصادی اجتماعی جوامع دچار تحول شده و به سوی مشارکت در توسعه ملی و منطقه‌ای در حال حرکت است. توجه به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در چند سال اخیر به دلیل توجه به مزیت‌های اقتصادی مورد توجه جدی قرار گرفته است. جایگاه دانش به عنوان منبعی با ارزش در ایجاد رشد اقتصادی تحقق اقتصادی برپایه‌ی دانش سبب ایجاد انتظارات جدیدی از دانشگاه در جهت ایفای نقش نوین به عنوان تجاری سازی پژوهش‌ها در کنار نقش‌های قبلی یعنی آموزش و پژوهش شده است، به عبارت دیگر منظور دانشگاهی است که در آن تمام فعالیت‌های اعضا از قبیل آموزش، پژوهش و… به گونه‌ای مدیریت، اداره و اجرا می‌شود که دانشگاه بتواند مشارکت جدی و کاملی در بسیاری از ارکان توسعه کشور داشته باشد.
کد خبر 867531

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/965734/سومین-نمایشگاه-کار-و-فناوری-دانشگاه-صنعتی-اصفهان؛-پلی-به‌سوی-اشتغال-و-نوآوری
بستن   چاپ