پیام سپاهان
رییس دفتر بازرسی ویژه رییس جمهور:
نظارت‌ها باید پیشگیرانه و سامانه‌ای باشد
جمعه 26 ارديبهشت 1404 - 22:20:00
پیام سپاهان - رییس دفتر بازرسی ویژه رییس جمهور با تاکید اتصال سامانه‌های دستگاه‌ها برای مقابله با فساد گفت:نظارت‌ها و بازرسی‌ها باید رویکرد پیشگیرانه و سامانه‌ای داشته باشد.

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، مصطفی مولوی در همایش کارشناسان و مدیران بازرسی با اشاره به اهمیت نظارت پیشگیرانه در نظام اداری، بر لزوم تحول در سازوکارهای نظارتی تأکید کرد و گفت: نظارت‌های ما باید از حالت سنتی و واکنشی خارج شده و به سمت نظام سامانه‌ای و هوشمند حرکت کند.
وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، شناسایی نقاط ضعف دشمن کلید موفقیت بود، افزود: امروز نیز نقطه ضعف نظام نظارتی، عدم پیوستگی و هماهنگی بین سامانه‌های دستگاه‌های مختلف است و اگر این اتصال ایجاد شود، بسیاری از تخلفات از جمله فرار مالیاتی و سوءاستفاده از ارز به راحتی شناسایی خواهد شد.
رییس دفتر بازرسی ویژه رییس جمهوربا اشاره به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر پیشگیرانه بودن نظارت‌ها، تصریح کرد: نظارت نباید صرفاً به کشف تخلفات محدود شود، بلکه باید با ارائه راهکارهای اصلاحی همراه باشد وهدف ما این است که با اتصال سامانه‌های نظارتی، جلوی وقوع تخلف گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون هر دستگاه سامانه مستقل دارد، اما این سامانه‌ها به هم متصل نیستند در حالی که به عنوان مثال اگر سامانه جامع تجارت با سایر سامانه‌ها مانند مالیاتی و بانکی یکپارچه شود، امکان رصد دقیق تراکنش‌های مالی و جلوگیری از فساد فراهم می‌شود.
مسئولیت خطیر بازرسی؛ امانتی برای حفظ اعتماد عمومی است
مولوی با تأکید بر نقش بازرسان به عنوان «چشم و گوش مردم»، گفت: ما موظفیم با صداقت، شجاعت و خردمندی از اعتماد مردم و نظام حفاظت کنیم و شفافیت و قانون‌مداری اساس کار ماست و پنهان‌کاری را خیانت به این امانت می‌دانیم.
وی با اشاره به اصل هشت قانون اساسی، یادآور شد: نظارت مؤثر زمانی محقق می‌شود که همزمان به دنبال جلب اعتماد مردم و بهبود عملکرد دستگاه‌ها باشیم و این مسیر تنها با التزام به عدالت، شفافیت و پاسخگویی هموار خواهد شد.
تأکید بر نظارت مردمی، شفافیت و مبارزه با تبعیض در عملکرد بازرسی‌های اداری
رییس دفتر بازرسی ویژه رییس جمهورخطاب به مسئولان بازرسی و نظارت گفت: عملکرد دولت باید با نگاهی پیشگیرانه و در چارچوب وظایف اداری عمل کنند وهدف اصلی این نظارت، تحقق بندهای مربوط به نظارت مردمی بر عملکرد دولت است تا اعتماد عمومی جلب شود.
وی اضافه کرد: در این راستا، گزارش‌دهی صادقانه، شفاف و بی‌طرفانه بدون ملاحظه‌کاری ضروری است.
مولوی بیان کرد:به عنوان‌مثال یکی از چالش‌های اساسی در سیستم اداری، مشکلات قانونی مانند مقابله با رشوه است و در این زمینه، از تجربیات فعالان اقتصادی و تجاری می‌توان بهره برد، چرا که آن‌ها بهتر از هر کسی گره‌های کاری را می‌شناسند.
وی تاکید کرد:همچنین، پیگیری اصلاح قوانین از طریق مجلس شورای اسلامی می‌تواند راهگشا باشد.
رییس دفتر بازرسی ویژه رییس جمهور در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد:در یک نظام سالم اداری، نظارت باید فارغ از هرگونه تبعیض میان مدیران، افراد عادی، قدرتمندان یا اقشار ضعیف جامعه انجام شود و بازرسان موظفند با شجاعت و صداقت، موارد را به سطوح بالاتر گزارش دهند و از هرگونه جانبداری پرهیز کنند.
وی خاطرنشان کرد:وظیفه اصلی بازرسان، ارائه گزارش‌های دقیق و پیشنهادهای سازنده است، نه دخالت در اجرای تصمیمات مدیریتی واگر گزارشی عملی نشد، نباید به دنبال تخریب یا ایجاد تنش بود، بلکه باید با ارائه راهکارهای منطقی، به تقویت سیستم کمک کرد.
وی تاکید کرد:رویکرد اصلی بازرسی باید اصلاح و بهبود باشد، نه صرفاً یافتن خطاها و بازرسان باید به دنبال شناسایی ریشه مشکلات و ارائه راهکارهای عملی باشند، نه اینکه صرفاً به دنبال «اشکال‌گیری» و تخریب افراد یا دستگاه‌ها باشند.
مولوی اظهار کرد:نظارت بر عملکرد دولت باید بر اساس خواست و نیاز مردم باشد، نه منافع قدرت‌مداران. اجرای اصل هشت قانون اساسی و تقویت نظارت عمومی می‌تواند به بازگرداندن اعتماد ازدست‌رفته مردم کمک کند، به‌ویژه در شرایط چالش‌های اقتصادی و اجتماعی.
چشم‌انداز آینده ما جامعه‌ای با نظارت مردمی فراگیر است
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد نظارت بر عملکرد دولت تنها محدود به نهادهای رسمی نباشد، بلکه با تقویت جامعه مدنی و احزاب، مردم به‌صورت مستقیم و فعال در این فرآیند مشارکت داشته باشند، زیرا این رویکرد می‌تواند به توسعه پایدار و کاهش بوروکراسی اداری منجر شود.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/965147/نظارت‌ها-باید-پیشگیرانه-و-سامانه‌ای-باشد
بستن   چاپ