پیام سپاهان
سفیر مجارستان: خواستار تقویت ارتباط با اصفهان هستیم
يکشنبه 14 ارديبهشت 1404 - 10:48:17
پیام سپاهان - ایرنا / سفیر مجارستان در دیدار با استاندار اصفهان با اشاره به برنامه‌های مشترک ایران و مجارستان برای صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک گفت: خواستار تقویت همکاری‌های فرهنگی، علمی و گردشگری مجارستان با اصفهان هستیم.
«گیو لاپتو»، اظهار کرد: 2 کشور برنامه‌های مشترک گسترده‌ای در حوزه‌های فرهنگی، علمی و گردشگری تدارک دیده‌اند و این رویداد فرصتی استثنایی برای تعمیق همکاری‌های دوجانبه و معرفی ظرفیت‌های هر 2 کشور به شمار می‌رود.
وی با تاکید بر دیپلماسی فرهنگی و گفت و گوی مستمر افزود: روابط ایران و مجارستان همواره بر پایه احترام متقابل و تعامل سازنده استوار بوده است و حتی در مواردی که اختلاف‌نظر وجود دارد، گفت و گوی دوجانبه راه‌حل اصلی بوده و خواهد بود.
سفیر مجارستان تصریح کرد: در حوزه آموزش عالی، هم‌اکنون توافق‌نامه‌های متعددی بین دانشگاه‌های 2 کشور منعقد شده و این همکاری‌ها قرار است در سال جاری با اعطای بورسیه‌های تحصیلی و پروژه‌های پژوهشی مشترک گسترش یابد.
وی ادامه داد: برنامه‌های دیگری نیز در زمینه تقویت روابط شهری بین ایران و مجارستان از جمله توسعه همکاری‌های بین شهری مانند خواهرخواندگی اصفهان و یکی از شهرهای مجارستان در حال پیگیری است.
سفیر مجارستان گفت: با توجه به پیشینه تاریخی و روابط دوستانه بین ایران و مجارستان، صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک می‌تواند نقطه عطفی برای ارتقای همکاری‌ها در تمامی حوزه‌ها باشد.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌ها، همایش‌ها و برنامه‌های مشترک فرهنگی، گام بلندی در جهت تحکیم پیوندهای دیرینه میان 2 کشور خواهد بود.
گسترش روابط علمی و فرهنگی ایران و مجارستان با بورسیه‌های تحصیلی
لاپتو گفت: با توجه به روابط فزاینده ایران و مجارستان در حوزه‌های علمی و فرهنگی، سفارت ایران در بوداپست برنامه‌های گسترده‌ای را در دست اجرا دارد.
وی با اشاره به تحصیل سه هزار دانشجوی ایرانی در مجارستان گفت: بیشتر آنان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی این کشور تحصیل می‌کنند.
سفیر مجارستان در ایران افزود: دولت مجارستان سالانه 100 بورسیه تحصیلی کامل به دانشجویان ایرانی اعطا می‌کند که هزینه‌های تحصیل و زندگی آن‌ها را پوشش می‌دهد، این بورسیه‌ها در تمام مقاطع لیسانس، فوق‌لیسانس و دکترا و در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی، مهندسی، مدیریت، توریسم و زبان‌های خارجی ارائه می‌شود که زبان تدریس در این دوره‌ها انگلیسی است و نیاز به یادگیری زبان مجاری وجود ندارد.
لاپتو گفت: با وجود تعداد کم گردشگران مجاری در ایران، تلاش‌هایی برای جذب بیشتر آن‌ها به شهرهای تاریخی مانند شیراز، یزد و اصفهان در حال انجام است.
سفیر مجارستان اضافه کرد: سفارت ایران در مجارستان بر تقویت روابط مردم با مردم تاکید دارد و معتقد است این ارتباطات فارغ از تغییرات سیاسی، پایداری بلند مدت خواهند داشت.
وی گفت: برنامه‌های آینده شامل افزایش مبادلات دانشگاهی، توسعه همکاری‌های اقتصادی و تقویت توریسم بین 2 کشور است.
بازار

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/962273/سفیر-مجارستان--خواستار-تقویت-ارتباط-با-اصفهان-هستیم
بستن   چاپ