پیام سپاهان

آخرين مطالب

تو کجا، ما کجا؛ درباره توییت خبرنگار فلسطینی ساکن غزه مقالات

تو کجا، ما کجا؛ درباره توییت خبرنگار فلسطینی ساکن غزه
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
این‌ها را نوشتم که بگویم شاید ذره‌ای از حرفی که درباره سکوت نوشته‌ای را خبرنگارهای سراسر عالم هم تجربه کرده باشند، اما حرف و تجربه تو کجا و ما کجا.
 امیر جدیدی-روزنامه نگار و عکاس| «تعجب نکنید اگر ما خبرنگاران پوشش اخبار را متوقف کردیم. به خدا قسم امروز از شدت گرسنگی نمی‌توانستم از جا بلند شوم. هیچ غذایی نیست. حتی اگر کسی پولی هم داشته باشد، چیزی برای خرید در بازار پیدا نمی‌شود. همه‌ی ما گرسنه‌ایم. همه‌ی ما داریم می‌میریم». این چندخط که دل سنگ را هم آب می‌کند، یک خبرنگار فلسطینی ساکن غزه نوشته است. می‌خواهم از همین چند خط استفاده کنم و به رفیق نادیده‌ام آقای حجاج نامه بنویسم. 
همکار گرامی جناب آقای «حجاج» سلام و علیکم. نمی‌دانم کلماتی که می‌نویسم در برابر رنج عظیمی که شما و هم‌وطنان‌تان تحمل می‌کنید چقدر معنا دارند. اما چه کند بی‌نوا ندارد بیش. امروز که نوشته‌‌تان را خواندم، فرق شمای خبرنگار با باقی مردمان این جهان را به‌ چشم دیدم و به جان نوشیدم. خدای‌ناکرده قصد تخفیف دیگر مردمان این عالم را ندارم. اما می‌خواهم بگویم که شما چقدر کاردرست و کاربلد هستید که حتی با اینکه نای حرف‌زدن ندارید، می‌توانید موقعیتی که درش گیر کردید را اینقدر ملموس و درست در چند خط بنویسید.
راستش با آنکه از عمق جانم غمگین شده بودم، به این فکر کردم که اگر انجمن روزنامه‌نگاران در و پیکری داشت، متن این توئیت را در کتاب‌های آموزش خبرنگاری چاپ می‌کرد و من‌بعد هر کس که قرار بود درس روزنامه‌نگاری بخواند را مجبور می‌کرد این چند خط را از حفظ کند. می‌دانم که برای یک خبرنگار، سکوت سخت‌ترین کار جهان است. ناتوانی در گفتنِ حقیقت، نفس آدمیزاد را بند می‌آورد، انگار تکه‌ای از وجودت را می‌کنند و به جایی در ناکجا پرت می‌کنند. تازه این برای وقتی است که خبرنگار توان فیزیکی حرف‌زدن داشته باشد و به هر دلیلی نتواند.
این‌ها را نوشتم که بگویم شاید ذره‌ای از حرفی که درباره سکوت نوشته‌ای را خبرنگارهای سراسر عالم هم تجربه کرده باشند، اما حرف و تجربه تو کجا و ما کجا. آقای «حجاج» عزیز و دوست‌داشتنی با اینکه ندیدم‌تان ولی فروتنی‌ و هوشمندی‌تان چنان به دلم نشسته که شیفته‌تان شده‌ام. راستش از لحظه خواندن همان چند خط هی می‌خواهم بابت اینکه با شما همکارم به خودم ببالم و پزتان را به آن دوستان دکتر، مهندس و... بدهم و بگویم، ببینید فرق یک خبرنگار با باقی آدم‌های یک مملکت چیست؟ می‌خواهم پزتان را بدهم و خودم و همکارانم را زیر سایه‌ بالابلند‌تان بیاندازم، اما راستش را بخواهی رویم نمی‌شود.
رویم نمی‌شود که بابت همکار شما بودن پُز بدهم. اصلاً بگویم چه؟ بگویم من خبرنگاری هستم که نمی‌تواند درد و ظلمی که به دو میلیون نفر آدمیزاد می‌شود را به گوش باقی عالم برساند. اگر شما خبرنگاری، من کجای این جهانم؟ اصلاً به‌نظرتان تقصیر ما نیست که گوش عالمی کَر شده است. آقای حجاج عزیز می‌دانم که احتمالاً تا الان دیگر نای سر تکان‌دادن هم ندارید. می‌دانم که گرسنه‌اید. رویم سیاه. می‌دانم که توان ندارید، باز هم رویم سیاه. اما برادرم، عزیزم، استادم، سکوت‌تان از هزار فریاد رساتر است.
بازار



لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/974502/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتکار 90 تن شکر در شاهین‌شهر

مدل FE گلکسی بادز 3 سامسونگ احتمالا در یک حوزه از مدل عادی بهتر خواهد بود

گردوخاک و کاهش دید در اصفهان

برخورد شدید موتورسیکلت با پراید در اصفهان

تندباد اصفهان را درمی‌نوردد؛ ماندگاری موج گرما تا پایان هفته

گوشی جدید سامسونگ با قیمت مناسب و طراحی جذاب از راه رسید

کاخ سفید در تلاطم

تاثیر آموزش مداخله‌های مثبت گرا بر افزایش شادکامی و رضایت از زندگی ایثارگران

این مذاکره، اون مذاکره نیست

از شور موسیقی تا شیدایی محرم؛ برنامه‌های فرهنگی کیش در فصل جدید رونمایی شد

تقویت نقش هنرمندان در مدیریت فرهنگی کیش

اشتباه بزرگ اپل، چرخه ارتقاء آیفون را طولانی‌تر می‌کند

چطور مشکل ارسال پیامک طولانی سامسونگ را حل کنیم؟

سرمقاله صبح نو/ ماشه قبلا چکانده شده

14 نقطه گردشگری در باغبهادران آماده حضور سرمایه‌گذاران

روایت شهروند خبرنگار از ارائه خدمات پزشکی در گلشهر گلپایگان

واژه‌ جهانی که از نام دانشمند ایرانی گرفته شده

رمان‌هایی برای کودکان و نوجوانان

آغازی درخشان برای کارنامه‌ یک نویسنده‌

چاپ دوم «کاغذهای خط‌خطی» پس از یک دهه منتشر شد

«امیر دل» رونمایی می‌شود

دومین گوشی تاشو سه‌تکه هواوی از ارتباط ماهواره‌ای پشتیبانی خواهد کرد

نمایشگر این گوشی هم‌قیمت یک گوشی پرچمدار است!

محبوب‌ترین بازی Need for Speed توسط طرفداران بازسازی شد

Star Wars Outlaws به دلیل کاهش محبوبیت مجموعه جنگ ستارگان شکست خورد

آپدیت جدید FBC: Firebreak مشکلات بخش آغازین بهبود می‌بخشد

شرکت Ubisoft ساخت یک بازی شوتر اول شخص جدید از سری Ghost Recon را تایید کرد

راهنمای جامع رفع مشکل مصرف بالای باتری پس از به‌روزرسانی HyperOS در دستگاه‌های شیائومی

نسخه جدید یکی از محبوب‌ترین بازی‌های یوبی‌سافت ساخته می‌شود

پیش‌بینی فروش 7٫6 میلیارد دلاری GTA 6؛ یک‌ تحلیلگر: «واقع‌گرایانه نیست»

قیمت ساعت هوشمند 2025 گوگل چقدر خواهد بود؟

دردسر برای سامسونگ؛ گوشی تاشو جنجالی به‌طور کامل باز نمی‌شود

متفاوت‌ترین گوشی سامسونگ از چه پردازنده‌ای استفاده می‌کند؟

گلکسی A56 سامسونگ سرانجام وارد یکی از مهم‌ترین بازارهای دنیا شد

صهیونیست‌های زیادی معتقدند که جنگ را به ایران باختند

فرار به جلوی بانیان برجام درباره مکانیسم ماشه

سرمقاله کیهان/ براندازی زیر پوست وحدت ملی!

چشم‌‌‌انداز مبهم گفت‌‌‌وگوهای ایران و آمریکا

سرمقاله همشهری/ محک ویژه رهبر انقلاب برای عدلیه

جاسوسان، سرّی‌ترین اطلاعات اسرائیل را به ایران می‌دادند

تو کجا، ما کجا؛ درباره توییت خبرنگار فلسطینی ساکن غزه

سرمقاله شرق/ گزینه‌های پیش‌روی ایران در اسنپ‌بک

سرمقاله جوان/ چرا غرب ایران اسلامی را نمی‌فهمد؟

سرمقاله وطن امروز/ منش آمریکایی از تگزاس تا تهران

کریدور اسرائیلیِ داوود؛ از اسطوره تا ژئوپلیتیک

برخی این پیام را به جامعه می‌دهند که هیچ چیزی قرار نیست تغییر کند

آغاز پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان از فردا

بادهای گرم در اصفهان می‌وزد؛ احتمال بارندگی در مناطق غربی

کشف 400 تن میوه احتکار شده در یک سردخانه در اصفهان

فصل رویایی برای سپاهان؛ کاپیتان به خانه بازگشت