پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ کنشگران بین‌المللی و ترامپ: گرایش‌ها و روش‌ها سیاسی

سرمقاله اطلاعات/ کنشگران بین‌المللی و ترامپ: گرایش‌ها و روش‌ها
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اطلاعات / «کنشگران بین‌المللی و ترامپ: گرایش‌ها و روش‌ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید محمدکاظم سجادپور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
برگزاری اجلاس سران ناتو در لاهه هلند با حضور ترامپ در روزهای 24 و 25 ژوئن 2025 (3 و 4 تیرماه 1404) با حضور ترامپ و اظهارات گوناگونی که در این اجلاس در مورد ایران توسط او و رهبران عضو ناتو شد، یکی از رخدادهای مهم بین‌المللی و آئینه‌ای است که واقعیت‌های روابط بین‌المللی معاصر را به تصویر می‌کشد. این اجلاس با دیگر گردهمایی‌های سران ناتو متفاوت بود. علت این تفاوت، محوریت شخص ترامپ و از همه مهم‌تر، نحوه مدیریت او توسط رهبران کشورهای عضو ناتو می‌باشد. سخنان بسیار چاپلوسانه، مارک دوته، دبیر کل هلندی ناتو و حمایت همه جانبه او از تجاوز آمریکا به مراکز هسته‌ای ایران بسیار جلب نظر کرد. مجموعه آنچه که در کنفرانس سران ناتو در لاهه گذشت، پرسشی اساسی را به میان می‌کشد و آن اینکه چرا و چگونه، رهبران کشورهای مختلف جهان، ترامپ را مدیریت می‌کنند؟
 در پاسخ به اینکه چرا این پرسش مهم است دو نکته حائز اهمیت وجود دارد اول وزنه جهانی ایالات متحده، مخصوصاً در سپهر استراتژیک دنیاست و دوم آنکه هیچگاه اینقدر سیاست خارجی آمریکا، فردمحور نشده است. نه فقط تمرکز قدرت در شخص رئیس جمهور آمریکا، بلکه تمایلات شخصی او، تعیین کننده محوری سیاست خارجی آمریکا شده است. در آنچه که در طی دوازده روز بین رژیم صهیونیستی و ایران گذشت، این ویژگی فردی شده سیاست خارجی آمریکا برجسته است، برجستگی آن را در روابط فردی نتانیاهو و ترامپ می‌توان دید شاید کمتر رهبر خارجی مانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از ویژگی‌های روان‌شناختی ترامپ برای پیگیری اهداف خود استفاده کرده باشد. لذا سوال چرایی پرداختن به نحوه مدیریت ترامپ توسط رهبران، سوالی جدی و استراتژیک است. اما در بررسی چگونگی مدیریت ترامپ توسط رهبران کشورهای مختلف باید «واقعیت‌های مربوط به شخصی شدن سیاست خارجی آمریکا به شیوه و روش مدیریت ترامپ توسط رهبران بین‌المللی» و «پی آمدهای شیوه‌های مدیریت ترامپ» را مورد ارزیابی قرار داد.
واقعیت آن است ترامپ شخصیت ویژه‌ای دارد که او را با سایر رهبران گذشته آمریکا و همچنین دیگر رهبران جهان متفاوت می‌کند. برجسته‌ترین ویژگی‌ روانی او، نیاز به دیده شدن، مطرح گردیدن، موفق قلمدادشدن و متمایز شناخته شدن است. این ویژگی‌های روانی که در برگیرنده ناهنجارها و کمبودهای روانی خاصی است، ترامپ را نیازمند به تعریف و تمجید دیگران کرده است و در حقیقت از این زاویه است که دیگران می‌توانند ترامپ را مورد سوء استفاده قرار دهند. این سوء استفاده، جالب است که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی صورت می‌پذیرد و یکی از مصادیق قابل توجه مصاحبه مطبوعاتی ترامپ در حاشیه کنفرانس سران ناتو است و در کنار ترامپ وزرای دفاع و خارجه او نیز حضور دارند و ترامپ پاسخ به بخشی از سوالات را به عهده آنها واگذار می‌کند و هر دو به دعوت ترامپ وارد مصاحبه مطبوعاتی می‌شوند و قبل از هرچیز، آن دو سخن به تمجید ترامپ و رهبری‌های داهیانه او می‌گشایند.
در عرصه بین‌المللی، ‌شیوه رهبران کشورهای مختلف از پوتین گرفته تا متحدان اروپائی، اجماعی به وجود آمده که تنها راه کاهش ضرر و زیان تصمیمات غیرمتعارف، مدیریت روانی اوست. مدیریت روانی او نیز در مورد شناسائی قراردادن برجستگی‌های اوست. و اینکه نقشی را ایفا می‌کند که کمتر کسی در تاریخ آمریکا و جهان ایفاء کرده است.ارزیابی روانشناسه نخبگان کشورهای مختلف آن است که برای مدیریت ترامپ، باید به گونه‌ای او را موفق نشان داد، او از این گونه جملات لذت می‌برد که کاری که شما انجام داده‌اید و می‌دهید از عهده کس دیگری بر نمی‌آید. باید گفت: الزاماً در عمل، شاید رهبران کشورهای مختلف آنچه که ترامپ آن را به طور عملی می‌خواهد به او ندهند، ولی او را با کلام، می‌ستایند و نوازش می‌دهند. و البته در مواردی، با بهره‌برداری از حساسیت‌های اقتصادی او، داد و ستد تجاری مورد نظر ترامپ را دنبال می‌کنند .
بازار
پی ‌آمدهای شیوه‌های مدیریتی ترامپ برای کشورهای مختلف یکسان نیست. برخی از کنشگران، صرفاً دفع بحران می‌کنند، برخی دیگر ساختار و سامانه روابط راهبردی خود با آمریکا، حفظ و ترمیم می‌نمایند، ولی شاید آنچه مخرج نتیجه مدیریت ترامپ توسط کنشگران باشد، تحمیل دستور کار آن کنشگران بر آمریکا و بر ترامپ است. جالب آنکه در مواردی دیگر کنشگران توانسته‌اند ترامپ را حتی از مسیر شعارهای اولیه و انتخاباتی او دور کنند. فراموش نکنیم که ترامپ با دستور کار ضدجنگ، ضد مداخله نظامی، ضد دمکراسی سازی در کشورهای خاورمیانه، مبارزه انتخاباتی کرد و در چند ماه گذشته، بارها او و وزرای کابینه‌اش، همان حرف‌ها را تکرار کرده‌اند، اما از تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران نه تنها حمایت کرد، بلکه مستقیما علیه تأسیسات هسته‌ای ما اقدام کرد. نمی‌توان این فراز و نشیب‌ها و بالا و پایین شدن را به حساب بهره‌برداری روانی رژیم صهیونیستی از کاستی‌ها و ویژگی‌های ترامپ گذاشت. اما سهم بازی‌های روانی در مدیریت ترامپ را نمی‌توان دست کم گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/971414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم تیرماه 1404)

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

ادامه وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های هرمزگان

برنامه های هیات های مذهبی کیش در دهه اول محرم؛ موج دلدادگی و معنویت در قلب خلیج فارس

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

سپاهان با نویدکیا در چهارمین روز محرم استارت زد

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

آرزو داشت روان‌پزشک شود

آرایش نظامی بودجه ترامپ

تولد نوزادان 4 قلو در اصفهان

ممنوعیت به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای صنعتی آران و بیدگل

احتمال وقوع توفان گردوخاک از روز چهارشنبه در استان

شهردار اصفهان سفیر افتخاری اورژانس شد

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

راه اندازی زمین اسکیت شمال شهر اصفهان

بررسی طرح‌های قابل سرمایه گذاری در شرق اصفهان

امضای 29 تفاهمنامه برای احداث 171 کلاس درس

برگزاری مراسم بزرگداشت سردار سلامی در گلپایگان

بهره‌برداری از دو 2 استخر جدید فرآوری شورابه در خوروبیابانک

ویژگی‌های ساعت جدید وان‌پلاس لو رفت؛ رقیب گلکسی واچ

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

خودروی پژو با راننده 13 ساله در نائین توقیف شد

دستگیری 40 خرده‌ فروش موادمخدر در نجف‌‌آباد

دست روی ماشه، آماده پاسخ به شرارت

مراسم بزرگداشت سرداران شهید و دانشمندان هسته‌ای در میمه

زاینده‌رود فردا بازگشایی می‌شود

وداع با دو شهید اقتدار وطن در شرق اصفهان

اهدای فرش ذهنی بافت به شهیدان روستا

راه اندازی «نذر پاکیزگی» در اصفهان

ممنوعیت سکونت اتباع در 14 شهرستان استان اصفهان

معلم شهید یونسی، افتخار بزرگی برای نظام آموزش و پرورش است

اتصال هشت هزار فروشگاه استان به طرح ملی کالابرگ

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امورایثارگران با خانواده شهید کیومرث کوثری مقدم

اشتغال برای 70 زندانی در یک واحد تولیدی

اهتزار پرچم ایران در کنار بیرق حضرت سیدالشهدا (ع) در فریدن