پیام سپاهان

آخرين مطالب

روایتی از آخرین تولد، یک انگشتر و رفیقی که هرگز بازنخواهدگشت فرهنگی

روایتی از آخرین تولد، یک انگشتر و رفیقی که هرگز بازنخواهدگشت
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - این مسئله که بچه‌ها معصوم هستند، را همه قبول دارند. اما شنیدن اتفاقات تلخی که وسط بعضی ماجراهایِ مربوط به ما آدم‌بزرگ‌ها می افتد، آنقدر کام همه را تلخ می‌کند که تمام شدنی نیست. در همین روزهایی که صدای پدافند بالای سرمان می‌آید و مشغول نوشتن این مطلبم، دو تن از دانش آموزانم را از دست داده‌ام. انگار دخترِ خودم، ارغوان، را از دست داده باشم. واقعاً شکسته شدم.

به گزارش ادارۀ اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان، این مسئله که بچه‌ها معصوم هستند، را همه قبول دارند. اما شنیدن اتفاقات تلخی که وسط بعضی ماجراهایِ مربوط به ما آدم‌بزرگ‌ها می افتد، آنقدر کام همه را تلخ می‌کند که تمام شدنی نیست. در همین روزهایی که صدای پدافند بالای سرمان می‌آید و مشغول نوشتن این مطلبم، دو تن از دانش آموزانم را از دست داده‌ام. انگار دخترِ خودم، ارغوان، را از دست داده باشم. واقعاً شکسته شدم.
چند روز پیش بود که رژیم جنایتکار اسرائیل، در حمله‌ای ناجوانمردانه باعث شهادت یک خانواده چهار نفره در جاده کمربندی شهر نجف‌آباد شد. همۀ اعضای خانوادۀ شریفی یعنی پدر و مادر و دو فرزندشان، فاطمه و مجتبی، در این جنایت شهید شدند.
روایتی که می‌خواهم تعریف کنم، داستان گپ‌وگفت من با چهار نفر از همکلاسی‌های شهید فاطمه شریفی در دبیرستان دخترانۀ شهید قربانی ناحیۀ 4 شهر اصفهان است. درحالی که مشغول نوشتن این مطلب هستم، احساس می‌کنم، فاطمۀ 14ساله، اینجا جلویم نشسته و مشغول خوردن چای است. نمیدانم چرا. انگار دارد همپای قلم‌زدن من، داستان دوست‌هاش را که در موردش صحبت کرده‌اند، می‌خواند. من عجیب درگیر خودم شده‌ام.
وارد مدرسه که شدم، همه جا سیاه پوش شده بود و برای فاطمه تفت زده بودند. با راهنمایی مدیر به طبقه دوم مدرسه رفتم و وارد دومین کلاس از سمت راست شدم. کلاس هفتم (ب). دقیقاً در ردیف آخر، یک صندلی پویشده شده با گل و پرچم، توجهم را به خودش جلب کرد. خب! مشخص شد که محل نشستن فاطمه داخل کلاس کجا بوده است. ریحانه‌سادات، یگانه، عسل و نیایش، کنار صندلی شهید نشستند و در فضایی پر از سکوت گفتگو آغاز شد.
نفر اولی که میکروفون را گرفت «ریحانه سادات هاشمی» بود. درون چشم‌هاش نگاه کردم و چقدر عجیب بود وقتی گفتند همین چهارشنبۀ هفتۀ گذشته، در جشن تولد فاطمه شرکت کردند و با هم خندیده‌اند. اما حالا قرار است یاد و خاطرۀ فاطمۀ شهید را زنده کنند.
ریحانه در حالی که میکروفن را در دستش جابه‌جا می‌کند، باصدای لرزان می‌گوید: «من ریحانه‌سادات هاشمی از کلاس هفتم (ب) هستم.»
از ریحانه در مورد فاطمۀ شهید می‌پرسم. در حالی که کمی مِن‌مِن می‌کند و دنبال کلمات می‌گردد، جواب می‌دهد: «فاطمه دوست صمیمی من بود و حدوداً شش هفت ساله که با هم رفیق بودیم.» بعد با دستش به سمت صندلی شهید اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «فاطمه، همیشه آخر کلاس می‌نشست و خیلی سر کلاس، شوخ بود و مثلاً یک مورد خنده‌داری که داخل کتاب‌ها می‌دید، حتماً به بچه‌ها می‌گفت که بچه‌ها هم بخندند!»
صحبت‌های ریحانه آرام‌آرام، قلبم را مچاله می‌کند: «ما آنقدر باهم صمیمی شده بودیم که برای هم کادو می‌خریدیم. یک روز فاطمه از اهواز برایم انگشتر خرید تا با هم ست کنیم. هر وقت که می‌رفتم پیشش انگشتر دستم بود. اما یکبار فراموش کردم. آن روز، فاطمه گریه کرد و گفت که مگر ما رفیق نیستیم؟ چرا انگشتر دستت نیست؟ به‌خاطر همین از آن روز، سعی کردم همیشه انگشتر دستم باشد. اما نمی‌دانستم روزی برسد که این انگشتر توی دستم جاودان شود.» دستش را نشان می‌دهد و می‌گوید: «این انگشتر، یادگار فاطمه شریفی است.»
ریحانه‌سادات در حالی که بغضش را فرو می‌دهد، از آخرین دیدارش با فاطمۀ شهید چنین روایت می‌کند: «آخرین باری که با او صحبت کردم، جمعه بود و برای عید غدیر به مولودی یکی از همسایگان‌مان رفته بودیم. فاطمه خیلی خوشحال بود و گفت که بالأخره در این جنگ، ایران پیروز خواهد شد و اسرائیل شکست می‌خورد.» ریحانه با اشاره به آرزوهای فاطمه ادامه داد: «فاطمه می‌گفت خیلی آرزو دارد که صاحب خانه شوند و ماشین بخرند. فکرهای بزرگی هم داشت. مثلاً می‌گفت دوست دارد یک فروشگاه بزرگ و معروف لباس فروشی بزند.»
گفتگو با اولین دانش‌آموز داشت به میانۀ راه می‌رسید که ریحانه ساکت شد. سرش را پایین انداخت و فکر کرد. بعد گفت: «فاطمه خیلی مهربان و دلسوز بود. مثلاً وقتی که چیزی با هم می‌خوردیم، به فکر بقیه بود که آن‌ها هم سهمی داشته باشند. یادم هست برای عید غدیر که به مولودی رفته بودیم، برای من کیک نیاورده بودند. تا فاطمه این صحنه را دید، کیک خودش را به من داد و گفت حالا تو بخور، بعد برای من هم می‌آورند.»
میکروفون را از ریحانه می‌گیرم و به نفر بعدی می‌دهم. اینطور که پیداست، «یگانه محمدشریفی»، حال مساعدی ندارد. او می گوید: «راستش اصلاً خوب نیستم. آخر از وقتی که فهمیدم فاطمه در این حادثۀ تلخ شهید شده است، حالم آنقدر بد بوده که خودم باورم نمی‌شود. اما تنها کاری هم که از دستم بر می‌آمده، این بوده که خاطراتم را با فاطمه مرور کنم.»
وی ادامه می دهد: «ما همیشه شریفی صدایش می‌کردیم. یعنی به اسم کوچک صدایش نمی‌زدیم.» یگانه، مکث می‌کند. صدایش را که در اثر بغض گرفته، صاف می‌کند و در پاسخ به این سؤال که چی شد که به جای شریفی، فاطمه صدایش کردی، می‌گوید: «توی مدرسه، همه شریفی صدایش می‌کردیم. اما یکبار که به او گفتم «فاطمه بیا این طرف»، با تعجب برگشت و گفت که چه عجب مرا به اسمم صدا کردی! راستش خیلی خوشحال شد. من هم از آن به بعد همانطوری صدایش می‌زدم.»
در میان صحبت‌های یگانه، نکته‌ای توجهم را جلب می‌کند. او می‌گوید که فاطمه همیشه از بچه‌ها دفاع می‌کرد و خصوصاً هوای دوستان صمیمی‌اش را داشت. یگانه همینطور که این‌ها را تعریف می‌کند، یک دفعه یادش می‌افتد که فاطمه شهید شده است و می‌گوید: « دشمنان ما می‌خواهند امثال فاطمه که دانش‌آموز هستند را شهید کنند و بعد وارد ایران شوند. آن‌ها می‌دانند کسانی که آینده را می‌سازند، ما دانش‌آموزها هستیم و برای همین، بچه‌ها را هدف می‌گیرند.»
یگانه درحالی که خشم و ناراحتی در صدایش موج می‌زد ادامه داد: «اگر کسی که فاطمه را به شهادت رساند پیدا می‌کردم، اول یک سیلی به او می‌زدم و بعد با دستان خودم خفه‌اش می‌کردم!»
«عسل عشقی‌نژاد»، نفر بعدی است که با من صحبت می‌کند. سمت راست صندلی فاطمه نشسته و به من خیره شده است. بی‌مقدمه می‌گوید: «من افتخار می‌کنم که رفیقم شهید شده است. اما مطمئنم آرزوهای خیلی بزرگی داشت و از اینکه به آرزوهاش نرسید واقعاً متأسفم.»
بغض گلویش را گرفت و چشمانش پر از اشک شد. چشمان من هم خیس شده بود. نتوانستم سؤال دیگری از او بپرسم. سرم را پایین انداختم.
«نیایش فدایی» هم حال و روز بهتری از بقیۀ دوست‌هایش نداشت. کمی خشمگین بود. گفت: «کسی که زورش فقط به بچه‌ها برسد را باید به سزای اعمالش رساند. آخر مگر فاطمه با برادرش -که کلاس سوم بود- و پدر و مادرش، چه آزاری به دیگران رسانده بودند؟»
وی با صدایی لرزان می‌گوید: «از یک طرف خوشحالم که شهید شده است و از یک طرف، ناراحتم که چرا فاطمه از دست رفت. اما امیدوارم کسانی که باعث شهادت فاطمه شدند، به سزای اعمالشان برسند. چون حق فاطمه این نبود.»
حالا چشمان من هم مثل چشمان بچه‌ها، از اشک خیس شده بود. با خودم فکر کردم کاش این رژیم کودک‌کش هرچه زودتر ریشه‌کن شود تا دیگر هیچکس نگران از دست رفتن فاطمه‌ها نباشد.
گفتنی است این مطلب، نخستین‌بار در شمارۀ 266 ماهنامۀ پرتو مهر (خردادماه 1404) منتشر شده است.
انتهای پیام/

پیام سپاهان

پیام سپاهان

پیام سپاهان

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/971142/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

پیکسل بعدی، بزرگ‌ترین باتری تاریخ گوشی‌های گوگل را خواهد داشت

کیف پول گوگل هم آپدیت شد؛ رونمایی از طراحی جدید

تقویم گوگل به اپل واچ آمد

سرمقاله کیهان/ محاسبات دشمن صهیونیستی چگونه خنثی شد؟

افسر امنیتی اسرائیلی: هیچ عقبگرد و تسلیم‌ شدنی از ایرانیان ندیده‌ام

سرمقاله همشهری/ فراتر از ­له ‌شدن

روایت «فارن افرز» از مخاطرات توهم پیروزی در خاورمیانه

سرمقاله شرق/ ضرورت نوع متفاوتی از دیپلماسی

کشف مواد منفجره در کاشان تکدیب شد

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های شرقی هرمزگان

ماجرای شکار ابدی میگ 25 در آسمان اصفهان

ورود 4887 زائر خانه خدا به اصفهان با حمل و نقل زمینی

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

مدیرمسئول کیهان: مذاکره با آمریکا خیانت اگر نباشد، حماقت است!

سرمقاله اعتماد/ منتظر چه تصمیمی باشیم؟

4887 حاجی با اتوبوس به اصفهان بازگشتند

تولید و عرضه دستگاه اره نواری فولادی در گلپایگان

برنامه Microsoft Authenticator به‌زودی با رمز عبور خداحافظی می‌کند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ حباب‌های سیاسی

سرمقاله هم میهن/ برای خالی نبودن عریضه

اطلاعیه سپاه آران و بیدگل درباره شنیده شدن صدای انفجار

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 10 تیرماه

آبرسانی سیار به 2500 خانوار عشایری سمیرم

نسخه آزمایشی One UI 8 Watch سامسونگ بالاخره از راه رسید

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

سکونت اتباع در 14 شهرستان استان اصفهان ممنوع شد

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم تیرماه 1404)

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

ادامه وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های هرمزگان

برنامه های هیات های مذهبی کیش در دهه اول محرم؛ موج دلدادگی و معنویت در قلب خلیج فارس

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

سپاهان با نویدکیا در چهارمین روز محرم استارت زد

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

آرزو داشت روان‌پزشک شود

آرایش نظامی بودجه ترامپ

تولد نوزادان 4 قلو در اصفهان

ممنوعیت به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای صنعتی آران و بیدگل

احتمال وقوع توفان گردوخاک از روز چهارشنبه در استان

شهردار اصفهان سفیر افتخاری اورژانس شد

آغاز عصر ابهام هسته‌ای