کوهپایه زاده: بودجه فدراسیون دو برابر شده است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم ، جلیل کوهپایهزاده رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توان یابان در نشست خبری که صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد، اظهار داشت: در وزارت ورزش که در همین روزهای گذشته سه جلسه داشتیم، نگاه مثبت تری را پس از ارائه توضیحات مختلف در آنها دیدیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این نگاه در طول دهههای اخیر یک نگاه پیشرو است. همچنین در کمیته پارالمپیک نیز نگاه خیلی خوبی وجود دارد که باید قدردان باشیم. نکته دیگر نگاههای آیندهنگرانه است. آیندهنگری بدون استفاده از تکنولوژی معنا ندارد. الان استعدادیابی ممکن است مثل قبل به صورت جشنواره برگزار نشود و با کمک سیستمهای تعریف شده صورت بگیرد. استفاده از بازیسازها و … در توسعه ورزش تاثیر زیادی دارد. در طول سال نزدیک به 80 هزار معلولیت ایجاد میشود و باید برای اینها برنامهریزی کرد. وی ادامه داد: ما 9 رشته پارالمپیکی در فدراسیون داریم و همچنین 8 تا 9 رشته هم غیر پارالمپیکی هستند. ما 27 تیم ملی در رشتهها و ردههای سنی داریم . ما همین اردیبهشت دو هزار نفر روز اردو داشتیم و چند اعزام نیز صورت گرفت و مدالهای خوبی هم به ویژه در رده جوانان کسب شد. یک اتفاق خوب رخ داد که در مسابقات ژیمنازیاد 12 نفر در بخش پارادوومیدانی حضور داشتند که بسیار قابل توجه بود و 14 مدال نیز بدست آمد. ما هنوز نتوانستهایم زمین شماره یک شیرودی را به طور کامل در اختیار بگیریم، اما بچههای ما از شهریور پارسال در اردو بودند و همین مسأله باعث شد در صربستان خوش بدرخشند.
وی گفت: در خرداد و تیر ماه پنج اعزام برنامهریزی شده که شامل مسابقات والیبال نشسته قهرمانی آسیا-اقیانوسیه در چین، مسابقات بسکتبال 3 به 3 قهرمانی آسیا، رقابتهای پاراتیروکمان قهرمانی آسیا، تورنمنت والیبال نشسته در هلند با حضور 10 تیم برتر دنیا و همچنین یک مسابقه چند جانبه والیبال نشسته در مشهد داریم. تلاش میکنیم علاوه بر بوسنی و روسیه، تیمهای مصر و برزیل را نیز دعوت کنیم تا در این تورنمنت شرکت کنند که اینها حمایت وزارت ورزش ، کمیته پارالمپیک و سازمان جهانی پاراوالیبال را میطلبد. همچنین یک اعزام هم در خصوص رشته فوتبال دستی پیشبینی داریم که انجام شود. باید اشاره کنم که جشنواره مربوط به فوتبال پنج نفره بانوان برگزار شد و به دنبال راهاندازی این تیم هستیم که در ماههای پیشرو به سرانجام برسد. همچنین مسابقات پاراشنا بانوان نیز برگزار خواهد شد تا قشر علاقهمند به این رشته فعالتر شود.
کوهپایهزاده درباره فعالیت بخش علمی در فدراسیون گفت: ما از سال گذشته دورههای آموزشی مربیان و ورزشکاران را آغاز کردیم. بحث آموزش اهمیت زیادی دارد. در واقع وجود مربی در کنار استعدادها، رکن پیشرفت ورزش کشور است. ما باید از بضاعت علمی خودمان در بخشهای مختلف کشور بهره ببریم. پایه هر پیشرفتی، دانش فنی است. بر همین اساس در کنار بخشهای مختلف علمی کشور قرار گرفتیم و همه تلاش خود را کردهایم تا از حداکثر بضاعت علمی استفاده کنیم.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه مالی با وزارت ورزش و انجام آن طی روزهای آینده با کمیته پارالمپیک عنوان کرد: با همه انجمنها تفاهمنامه امضا میکنیم که دو طرف چه تعهداتی خواهند داشت. همچنین با هیئتهای استانی هم تفاهمنامه امضا میکنیم تا از امکانات آنها و خودمان بهرهمند شویم. تلاش میکنیم استانها را نسبت به میزبانی مسابقات و اردوهای مختلف ترغیب و فعال کنیم. بر این اساس 12 استان اعلام آمادگی کردند و امروز در یک وبینار دیگر به این موضوع پرداخته میشود. ما به سمت این میرویم که پایگاه تخصصی اردویی را برای رشتهها در استانها فعال کنیم.
وی درباره سهم کم ورزش معلولان در زیرساختها گفت: نیاز به یک تغییر نگرش در بخشهای مختلف از جمله دولتی ، مشارکتهای اجتماعی ، غیر دولتی داریم که این باید انجام شود تا ورزش معلولان نیز به سهم خود دست پیدا کند. این مسأله باید مطالبه گری شود تا معلولان شرایط خوبی را پیدا کنند.
وی درباره رقم مورد توافق با وزارت ورزش و کمیته پارالمپیک در سال جاری گفت: عدد نمیگویم، چون وزارت ورزش قرار است اعلام کند. ما تفاهم کردیم و نسبت به سال قبل وزارت ورزش 2 تا 2.2 برابر بودجه را افزایش داده است. این در حالی است که بودجه وزارت ورزش نزدیک به پنجاه درصد اضافه شده، اما بودجه ما را صد درصد اضافه کرده است. ما امسال در پاراآسیایی جوانان 7 تیم و در کشورهای اسلامی 3 تیم داریم. همچنین مسابقات کسب سهمیه برای پاراآسیایی و پارالمپیک را ورزشکار داریم. رشتههای دیگر نیز باید در رویدادهای مختلف حضور پیدا کنند. ما امسال توقع داریم که کمیته پارالمپیک هم حمایتهای بیشتری کند. آنها نیز با مسائل بودجه دست و پنجه نرم میکنند ، اما تلاش میکنند که همه را محقق کنند. امسال تلاش میکنیم در رشتههای مختلف اسپانسرهای مختلف را به میدان آوردهایم و این همه بخشی از درآمدها را شامل میشود. ما سال قبل 40 درصد از وزارت ورزش، 40 درصد از کمیته پارالمپیک و 20 درصد از بخش خصوصی بودجه داشتیم که امیدواریم بخش خصوصی را به 40 درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه جای نگرانی در این برگزاری اردوهای تیمهای ملی وجود ندارد، اظهار داشت: ما از اوایل اردیبهشت ، اردوی پاراتیروکمان را در شیرودی برگزار کردیم، اما این ساعات محدود است و کافی نیست. البته نامه نگاری ها انجام شده تا بتوانیم زمین اصلی شیرودی را در اختیار بگیریم. انصافاً شرکت توسعه نیز کمک کرده است. همچنین به دنبال افزایش فضای خوابگاهی هستیم.به هر حال این سازه فعلی مربوط به 15 سال قبل است، به دنبال آن هستیم که یک مرکز تمرینی تیمهای ملی را در تهران یا مناطق آزاد یا شهر دیگری فراهم کنیم. تا آن زمان، به تقویب کمپ فعلی میپردازیم.
وی درباره وضعیت تیم ملی والیبال نشسته و برخی حواشی پیرامون آن گفت: امروز که این تیم در صدر دنیاست، حاصل یک تلاش دستهجمعی است. یکی از اقدامات برای والیبال نشسته ، ایجاد پشتوانه برای تیمهای موفق بوده است. قرار بر آن بود که تمرینات و اردوی تیم ملی شروع شود که از امروز هم آغاز میشود. تیم ملی ما متأسفانه نتوانسته لژیونر داشته باشد که دلایل زیادی هم دارد. به هر صورت ما میتوانستیم امسال را کمی زودتر شروع کنیم.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم 2، 3 تیم در هر رشته داشته باشیم، درباره حواشی در هفتههای گذشته پیرامون والیبال نشسته گفت: دور میزهای جلسات هارمونی هست ، اما در رسانه چیز دیگری مطرح میشود. همه باید تحت یک مدیریت واحد باشند. الان تیم اعزامی به هلند هم دو سه نفر از تیم ب با خود میبرد. بهترینها باید در تیم پارالمپیک لسآنجلس باشند و باید هم هارمونی باشد، که این در سطح انجمن و فدراسیون وجود دارد. نشانه عملی را در مسابقات پیشرو میبینیم و هر کسی که خوش بدرخشد ، باید در تیم لسآنجلس باشد. ما در بازیهای پاراآسیایی حتی یک گیم هم در والیبال نشسته ندادهایم. ما حتی میتوانیم تیم دوم را بفرستیم، به شرط اینکه همان قهرمانی را داشته باشد. استعدادهای خوبی وجود دارد و باید چند تیم داشته باشیم تا دستمان باز باشد.
وی درباره شرایط ساره جوانمردی گفت: او در برههای گفت که امکان ادامه ندارد. البته نظر شخصی ام این بود که در پاراآسیایی ناگویا شرکت کند، اما اگر نتوانست، در پارالمپیک لس آنجلس از قابلیت او استفاده کنیم. او به عنوان یک قهرمان ملی، دین خود را ادا کرده است و دستاوردی دارد که هر کسی به آن نمیرسد. ما قدردان زحمات او بودهایم، اما این اختیار را هم به ورزشکاران میدهیم که براساس زندگیشان تصمیم بگیرند. این دعوت از او باز است و امیدواریم به ناگویا و لسآنجلس کمک کند.
وی درباره کمپ اختصاصی برای پاراتیروکمان گفت: زهرا نعمتی که الان سرمربی تیم ملی است، در این چند ماه به شدت این موضوع را دنبال میکرد. او تلاش کرد که در مجموعه آزادی یک زمین متناسب با راهنمایی شرکت توسعه جانمایی شود که انجام شد. در آنجا هم توقع داریم که یک کمپ تخصصی در این رشته داشته باشیم. البته با روابط خوب نعمتی با صنایع، به دنبال کمپ دوم زیر تیمهای باشگاهی هم هستند.
/
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
حقوق زنان، قربانی تأخیر؛ لایحه منع خشونت از مجلس پس گرفته شد الان بخر، بعداً پرداخت کن(BNPL): آزادی مصرف یا دام بدهیهای پنهان؟ نقدی بر عملکرد دولت و رسانهها در فاجعه بندرعباس گافهای پرهزینه رسانه ملی؛ تشدید اختلافات داخلی و تنش در روابط خارجی چالش های آبرو داری از ایران و ایرانی در واتیکان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965248/