یاران قالیباف و پایداریها در نبرد تازه بهارستان؛ پشت پرده عدم برگزاری انتخابات هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی!
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - کمتر از یک ماه دیگر تا آغاز نبرد برای صدرنشینی بهارستان در دومین سال مجلس دوازدهم باقی مانده است؛ انتخاباتی که سرنوشت یکسال پارلمان در گرو انتخابات رئیس آن و سایر اعضای هیات رئیسه قرار دارد و از همین رو، تحرک برخی نمایندگان برای کسب صندلی در جایگاه هیأت رئیسه زیر پوست مجلس جریان پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این میان، احتمالات از ریاست دوباره محمدباقر قالیباف در سال دوم مجلس میگوید، اما آنچه این انتخابات متفاوت از سبک و سیاق سالهای گذشته کرده، مشخص نبودن سرنوشت فراکسیون انقلاب اسلامی و عدم برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم آن است. کلاف سردرگم یک فراکسیون مهم در مجلس دوازدهم فراکسیون انقلاب اسلامی عنوانی است که مختص به مجلس فعلی نیست؛ در مجالس پیشین نیز فراکسیونی با این عنوان در پارلمان شکل گرفته بود؛ هرچند ترکیب و اعضای آن گاه و بیگاه دستخوش تغییراتی میشد و گاهی خود فراکسیون نیز با انشعاباتی همراه میشد. حالا مجلس دوازدهم نیز این فراکسیون را به خود دیده و اولین جلسه آن در خرداد ماه تشکیل شد. اما از خرداد ماه سال گذشته تا به امروز که عمر مجلس، به 11 ماه رسیده است، فراکسیون انقلاب اسلامی همچنان با هیات رئیسه موقت مدیریت میشود و خبری از برگزاری انتخابات هیات رئیسه دائم نیست.
در این مدت، برخی از بهارستانیها مانند موسی غضنفرآبادی رئیس موقت فراکسیون انقلاب اسلامی، احمد آزادی خواه و ... بارها وعده دادند که انتخابات این فراکسیون «به زودی» و «در اسرع وقت» برگزار خواهد شد، اما طی این 11 ماه، اعضای فراکسیون نتوانستند به این عهد وفا کنند و چنددستگی میان اعضای این فراکسیون بیش از پیش خودنمایی میکنید.
بیشتر بخوانید: خیز پایداریها در 2 ماهگی دولت برای استیضاح وزرا بودند/ پزشکیان مجلس را غافلگیر و کابینه را ترمیم کند
اینکه چرا معادلات فراکسیون انقلاب اسلامی پیچیده شده است، باید ریشه آن را در میان اختلافات پارلمانیها و تفکرهای غالب در پارلمان دانست. در واقع، در فراکسیونی که یک سر آن به طرفداران قالیباف و سر دیگر آن به شریان و جبهه پایداری باز میگردد، آنقدر اختلافات شدت پیدا کرده که دیگر اصولگرایان مجلس نمیتوانند زیر یک پرچم حضور پیدا کنند. علی شیرین زاد، نماینده کرج در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، به صورت تلویحی بر این ادعا مهر تایید زد.
پشت پرده عدم برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم فراکسیون انقلاب اسلامی علی شیرین زاد، نماینده کرج با اشاره به علت برگزار نشدن انتخابات هیأت رئیسه دائم فراکسیون انقلاب اسلامی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: این ضعف از ابتدای مجلس بود. متأسفانه تشکیل این فراکسیون به صورت متمرکز و منسجم نیست. حتی در همان روزهای ابتدایی هم که انتخابات هیأت رئیسه موقت را تشکیل دادند، ما متوجه نشدیم که انتخابات هیأت رئیسه دائمی تعیین شد یا خیر. خبری درباره این فراکسیون نیست.
وی درباره برگزاری جلسات فراکسیون انقلاب اسلامی ادامه داد: ما خبردار نشدیم. در طول این مدت حتی اگر جلسهای هم برگزار شده باشد، ما به عنوان اعضا از آن بیاطلاع بودهایم. اگر پیش از جلسه هم دعوتی از ما صورت نگرفته باشد بعد از برگزاری جلسات، متوجه برگزاری آن میشدیم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که میتوان گفت این فراکسیون هنوز به شکل جدی تشکیل نشده است، گفت: من حدود دو ماه در بیمارستان بستری بوده و جراحی داشتهام، شاید در آن دوران از برخی اخبار مطلع نشده باشم.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی درباره اینکه ماه آینده اجلاسیه دوم مجلس برگزار خواهد شد، اما هنوز این فراکسیون برنامه جدیای برای انتخابات هیئترئیسه ارائه نکرده است، گفت: از برنامه فراکسیون بی خبر هستم، اما نمایندگان چند گروه هستند که به لحاظ فکری به یکدیگر نزدیکترند و برنامههایی برای تعیین تکلیف و ساماندهی افراد دارند. به طور مثال، مشاهده میکنید حدود 60 نماینده در برخی از حوزههای اعتقادی و سیاسی بهم نزدیکتر هستند. جلسات مجلس که در دو هفته آینده برگزار شود، این جلسات هم شکل میگیرد.
بیشتر بخوانید: موسسان حوزه علمیه قم/ آیت الله محمدعلی اراکی؛ شیخ الفقهاء و المجتهدین و شاگرد برجسته آیت الله حائری
وی با اشاره به اختلافات فکری و سیاسی میان نمایندگان، تأکید کرد: این اختلافات میتواند در تشکیل نشدن انتخابات هیئترئیسه دائمی فراکسیون تاثیرگذار باشد. البته عوامل دیگری نیز در کار هستند، اما این مورد از تأثیرگذارترینهاست. در حال حاضر یک تشتتی میان نمایندگان است که باید به یک جمع بندی برسند. ما نمیتوانیم اکثریت مشخصی در مجلس در نظر بگیریم.
این عضو مجلس با اشاره به اختلافات میان پایداریها با محمدباقر قالیباف گفت: نمیتوان گفت آقای قالیباف؛ تشتت یا متحد شدن را نمیتوان به اسامی چند فرد محدود کرد و به مبانی سیاسی برمی گردد.
حالا با این اوصاف، میتوان پیش بینی کرد که اصولگرایان مجلس برای دامن نزدن به این اختلافات بیشتر از برگزاری انتخابات دائم این فراکسیون پرهیز میکنند و ممکن است برای انتخابات اجلاسیه دوم، نمایندگان بدون تایید این فراکسیون کاندیدا شوند. فرضیهای که برای آزمایش آن باید کمی صبر کرد و منتظر تصمیم نمایندگان بود.
منبع: خبر آنلاین
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/963414/