پیام سپاهان

آخرين مطالب

گام به گام با طرز تهیه پلو شوشتری مجلسی و خوشمزه اقتصادی

گام به گام با طرز تهیه پلو شوشتری مجلسی و خوشمزه
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - برای درست کردن این باقالی پلوی شوشتری ابتدا باید باقالی‌ها را همراه با آب و مقداری نمک بپزید. در ادامه پیاز را با سیر و ادویه‌ها در روغن سرخ کنید.
برنج را آبکش کنید و بعد همراه با باقالی، شوید و ترکیب سیر و پیاز و ادویه‌ها در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای باقالی پلو شوشتری برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
برنج ایرانی3 پیمانه
باقالی سبز تازه یا فریزری2 پیمانه
شوید تازه خرد شده1 پیمانه
سیر تازه6 تا 8 حبه درشت
پیاز1 عدد متوسط
روغن مایعبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
زردچوبه1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای‌خوری
دارچین و هل (اختیاری)به مقدار خیلی کم
مرحله اول: برنج را بخیسانید برای شروع باید برنج را چند ساعت پیش از پخت برای حدود یک ساعت همراه با مقداری نمک، در آب ولرم بخیسانید. این مرحله به پخت بهتر برنج کمک می‌کند. مرحله دوم: باقالی‌ها را آماده کنید اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید، پوست ضخیم رویی آن را جدا کرده و باقالی‌ها را بشویید. در ادامه اگر اندازه باقالی‌ها درشت است، آن‌ها را از وسط نصف و پوست‌شان را جدا کنید. اگر از باقالی ریز استفاده می‌کنید، نیازی به خرد کردن باقالی‌ها نیست. برای پخت این باقالی پلو معمولا از باقالی‌ها به صورت درسته و بدون خرد کردن استفاده می‌شود. مرحله سوم: باقالی‌ها را بپزید باقالی‌ها را همراه با مقدار کمی آب و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا برای 5 تا 7 دقیقه بجوشند و نیم ‌پز شوند. بعد از این که باقالی‌ها پختند، آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید. مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه پیازها را در ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. مرحله پنجم: سیر و ادویه‌ها را اضافه کنید حبه‌های سیر را خرد یا رنده‌ کنید و در ماهیتابه بریزید. سیر را برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید. مراقب باشید سیر نسوزد، چون طعم آن تلخ می‌شود. کمی زردچوبه، فلفل سیاه و در صورت تمایل مقدار خیلی کم دارچین یا هل به ترکیب سیر و پیاز اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه کوتاه تفت دهید و بعد از روی حرارت بردارید. مرحله ششم: برنج را همراه با باقالی آبکش کنید مقداری آب در یک قابلمه‌ بزرگ بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. کمی نمک به آن اضافه کنید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج خیسانده‌ شده را در قابلمه بریزید. بعد از گذشت 4 تا 5 دقیقه از جوشیدن برنج، باقالی‌های نیم‌پز را به برنج در حال جوش اضافه کنید. پس از چند دقیقه که برنج آماده آبکش کردن شد، برنج و باقالی را آبکش کنید. در این مرحله باید قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن کمی سفت باشد. مرحله هفتم: باقالی پلو شوشتری را در قابلمه بریزید ته قابلمه را با کمی روغن چرب و برای ته دیگ از سیب زمینی، برنج یا نان استفاده کنید. در ادامه یک لایه برنج و باقالی در قابلمه بریزید و بعد شوید و ترکیب پیاز و سیر را اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن همه مواد به صورت لایه لایه ادامه دهید. در نهایت، روی برنج کمی روغن یا کره داغ بدهید و درب قابلمه را ببندید. مرحله هشتم: برنج را دم کنید قابلمه را روی حرارت بگذارید و در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا بخار کند. در ادامه حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت با حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود. نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه باقالی پلو شوشتری در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت باقالی پلو شوشتری اشاره شده است، با ما همراه باشید. تفاوت اصلی این غذا با باقالی ‌پلو تهرانی در استفاده فراوان‌ از سیر، باقالی تازه و سبک پخت خاص شوشتری‌هاست که طعمی متفاوت و محلی به غذا می‌بخشد. به هیچ عنوان باقالی‌ها را بیش از حد نپزید، زیرا در غذا له می‌شوند. می‌توانید این پلو مخلوط خوشمزه را همراه با تکه‌های مرغ، ماهی، گوشت یا تن ماهی سرو کنید. در برخی رسپی‌‌ها برای پخت این غذا به جای سیر از مقداری برگ سیر تازه خرد شده نیز استفاده می‌شود. عطر و طعم این غذا به سیر وابسته است؛ مراقب باشید در زمان تفت دادن سیر نسوزد و سیاه نشود. برای درست کردن این غذا بهتر است از شوید تازه خرد شده استفاده کنید. برای درست کردن این باقالی پلو معمولا از زعفران استفاده نمی‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران نیز به آن اضافه کنید. اگر به شوید تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از 3 قاشق غذاخوری شوید خشک برای درست کردن این غذا استفاده کنید. برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید به جای روغن معمولی از روغن حیوانی استفاده کنید. در لحظه سرو این غذا می‌توانید کمی کره یا روغن حیوانی ذوب ‌شده روی آن بریزید تا طعم سنتی‌تری داشته باشد. برای طعمی بی‌نظیر، باقالی‌ پلو شوشتری را با ترشی بندری یا ماست موسیر سرو کنید. استفاده از کمی آبلیمو تازه یا لیمو عمانی پودر شده در زمان سرو غذا، طعمی متفاوتی به آن می‌بخشد. برچسب هاپلو شوشتری

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/963098/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با قائم مقام کنسرسیوم مرکز فناوری سلامت

نبرد بقا و آبرو در فولادشهر/ آخرین ایستگاه خطر در شهر آهنی

رویداد طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی در آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود

تصادف در جاده شهرضا-آباده 4 مصدوم و یک فوتی برجا گذاشت

بخشی از کتاب/ پایان‌های ضروری

ربات جدید آمازون حس لامسه شبیه انسان دارد

سرمقاله هم میهن/ سنگ بزرگ علامت نزدن

دویچه وله: آمریکا قادر به تحریم نفت ایران نیست

سرمقاله آرمان امروز/ بازی فریب خلیج‌فارس

مشارکت بیش از 400 هزار دانش‌آموز اصفهانی در مسابقات فرهنگی و هنری جشنواره فردا

توضیحات بنیاد شهید درباره تخریب سنگ قبر شهدای گمنام اراک

ریل‌گذاری راه‌آهن مبارکه به شهرکرد به‌زودی آغاز می‌شود

هوای اصفهان سالم است

جشن کُشتی در نصف جهان

شیوا ارسطویی درگذشت

سامسونگ تاریخ رونمایی از گلکسی S25 اج را اعلام کرد

هواوی سنسور دوربین اختصاصی برای گوشی‌های آینده خود توسعه می‌دهد

سرمقاله سازندگی/ ترامپ در خاورمیانه

مدیر اندیشکده آمریکایی: ترامپ نمی‌تواند غنی‌سازی را در ایران متوقف کند

با مربی کشتی روسیه، از اصفهان تا جام تختی/همیشه دوست داشتم هنرنمایی ایرانیان را ببینم

کتاب کودکانه «پرواز وارونه» در نمایشگاه

آفتابی که بر آمد به غدیر از یادت

مشخصات گلکسی Z Flip 7 FE سامسونگ مشابه زد فلیپ 6 خواهد بود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در دفاع از هویت ایرانی

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت‌ماه

با مربی کشتی روسیه، از اصفهان تا جام تختی / همیشه دوست داشتم هنرنمایی ایرانیان را ببینم

پلی‌استیشن روی بازی جدید چندنفره و اکشن کار می‌کند

سرمقاله خراسان/ مقدمه «زیارت متعالی»

سرانه فضای سبز گلپایگان با مدیریت بهینه مصرف آب بهبود یافت

اینفوگرافی/ آن‌چه باید از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بدانید

ارائه خدمات نسل پنجم تلفن همراه با امکان پهنای باند بیشتر برای مشترکان ایرانی

وفاق ملی و یوسف فرزند پزشکیان

نشست حوزویان منطقه کاشان برگزار شد

چرا ترامپ تغییر نام خلیج فارس را مطرح کرد؟

توافقِ در سایه آمریکا و یمن با تسهیل‌گری ایران

هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری صادرات محصولات فولاد مبارکه

خوشم من با تب عشقت، طبیب آمد جوابش کن

گلکسی A56 آپدیت جدید با ادغام Gemini را دریافت کرد

تیک‌تاک پس از اظهارات ترامپ: قصد خروج از آمریکا نداریم

فرزندآوری معکوس؛ بررسی رشد منفی موالید در سال 1403

پیشنهادهای بی‌شرمانه!

اشغالگری در روز روشن

دوره آموزشی 2 هزار و 900 ضابط قضایی در اصفهان برگزار شد

تابلو ورودی پنج روستای بخش مرکزی نصب شد

ربیعی: قراردادم با ذوب‌آهن به پایان می‌رسد

ربیعی: هنوز از بازی با ملوان ناراحتم/ رتبه هفتمی امسال را از دو رتبه پنجمی بیشتر قبول دارم

سرمربی ذوب‌آهن: درباره جدایی یا ماندن در پایان فصل صحبت می‌کنم

ارائه خدمات امدادی به 690 نفر طی یک هفته گذشته

معرفی کتاب هایی که می توان با آنها گریه کرد

بخشی از کتاب/ برای عشق آماده‌ای؟