پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ بن‌بست یکدست‌سازی مقالات

سرمقاله هم میهن/ بن‌بست یکدست‌سازی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن / «بن‌بست یکدست‌سازی» عنوان یادداشت روز در روزنامه به قلم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ختلافات میان اعضای شورای شهر از یک جهت موضوع عجیبی نیست؛ به‌ویژه که وجود اختلاف امری طبیعی است و می‌تواند مفید هم باشد. اختلاف هنگامی زیان‌بار است که به مرحله ستیز می‌رسد و طرفین بر شیوه مشترکی برای حل اختلاف توافق نمی‌کنند. لذا دنبال حذف یکدیگر بر می‌آیند.
اعضای این شورا محصول لیست واحدی هستند که خود را در تقابل با دیگران تعریف کرده‌اند. متاسفانه نظام انتخاباتی ایران به گونه‌ای است که تفاهم را بلاموضوع می‌کند و یک حذف کلی در دوره انتخابات رخ می‌دهد.
بازار
اگر لیستی 49درصد آرا را بیاورد و لیست دیگر 51درصد را، همه کرسی‌ها نصیب لیست دوم می‌شود و نامزدهای لیست 49درصدی به‌صورت کامل حذف می‌شوند. ولی این حذف پیش از انتخابات هم هست. با ردصلاحیت نامزدها لیست‌هایی با طرفداران بزرگتر از ابتدا نمی‌آیند یا بیایند رد می‌شوند (گرچه دامنه ردصلاحیت‌ها در انتخابات شوراها معمولاً محدودتر است).
ولی این فرآیند حذف دیگری، به دلایل گوناگونی متوقف نمی‌شود. به همین دلیل، هنگامی که همه نامزدهای یک لیست واحد هم وارد شورا شوند؛ به سرعت تقسیم بر دو می‌شوند و این مسیر تا رسیدن به یک، ادامه می‌یابد تا در پایان فقط یک نفر بماند.
البته، پیش از رسیدن به این نقطه؛ این گروه اقلیت به دست حذف‌شدگان قبلی از دور خارج می‌شوند. نمونه روشن این ماجرا را در شورای شهر تهران و عملکرد تبلیغاتی شهرداری تهران می‌بینیم.
آن شورایی که در آغاز مثلاً یکدست بود؛ اکنون دو نیم شده و هیچ توافقی هم درباره شیوه حل اختلاف ندارند. طرفداران شهردار می‌دانند که در صورت رای‌گیری دوباره او رای نخواهد آورد و جناح مقابل برنده می‌شود؛ ولی به‌جای تمکین در برابر رای اکثریت همسو با خودشان (و نه حتی اکثریت مردم که کلاً حضور انتخاباتی موثری در سال1400 نداشتند)، اصرار می‌کنند که بدون رای‌گیری دوباره آقای زاکانی برای یک سال دیگر شهردار بماند.
در صورتی که اعضای شورای شهر فقط برای چهار سال به زاکانی رای داده بودند و ادامه حضور او در این منصب، نه شرعی است و نه قانونی؛ ولی چون رانت بزرگی در آنجا وجود دارد، به احتمال زیاد دراین‌باره تفاهم نکنند و وظیفه وزارت کشور است که به نحو قانونی این مسئله را حل کند.
البته حتی حل این مسئله نیز موجب کاهش اختلافات موجود میان شورای شهر تهران و شهرداری نخواهد شد؛ زیرا آنان روی هیچ چیزی توافق‌نظر ندارند.
طرفداران شهردار و مقامات آن حاضر به تفاهم و گفت‌وگو نیستند و اصولاً با این فرهنگ بیگانه هستند؛ لذا شهر و مردم تهران همچنان باید در آتش ستیزه‌‌های موجود دو‌ جناح از اصولگرایان تندرو و میانه بسوزند.
اگر گزارش امروز «هم‌میهن» درباره فرونشست شهرها را ببینیم، متوجه خواهیم شد که این اختلافات به چه قیمتی از نقض امنیت شهرها به‌ویژه تهران تمام می‌شود.
در چنین شرایطی، شهرداری تهران با هزینه‌های بسیار سنگینی دنبال تبلیغات «تهران دوست‌داشتنی» است؛ که البته اگر دوست‌داشتنی شده باشد، نیازی نیست که صدها میلیارد پول مالیات این مردم را به‌جای جمع‌آوری مطلوب زباله صرف تبلیغات خیابانی و رسانه و توئیتر و اینستاگرام کنند.
حتماً یک جای کار گیر دارد که باید چنین برداشتی را به زور تبلیغات به دیگران حقنه کرد. غافل از اینکه چنین تبلیغاتی با توجه به تجربه زیسته و روزانه مردم اثر منفی می‌گذارد.
در هر حال، تجربه شورای شهر و شهرداری تهران هم مزید بر تجربه ریاست‌جمهوری سیزدهم نشان داد که یکدست‌سازی چیزی جز یک بن‌بست سیاسی و شکست تمام‌عیار نیست.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/962506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده شهید والامقام عسکر کبودی

داستانک/ در مسیر اوج

هوش مصنوعی گوگل حالا از آپلود چندین عکس هم‌زمان پشتیبانی می‌کند

مراسم رونمایی آیفون‌ دو قسمت می‌شود

سخنگوی دولت در پاسخ به امکان رفع فیلترینگ: ما به لطف خداوند همیشه امیدواریم

اثر شلیک بر مذاکرات

قطعی گاز در مناطقی از شهر اصفهان فردا

معلمان پرچم‌داران تربیت نسل شهادت‌طلب و انقلابی هستند

«قاسم» کامل‌ترین زندگی‌نامه شهید حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه کتاب

آپدیت One UI 7 عمر باتری برخی گوشی‌های سامسونگ را کمتر کرده است

نسل جدید آیفون ایر اپل با نمایشگر بزرگتر سال 2027 از راه می‌رسد

بررسی وضعیت اینترنت روستایی در ایران

آغاز به‌کار «رادیو پیوند، رسانه خانواده» برای نخستین بار در کشور با ابتکار آموزش و پرورش استان اصفهان

تیزر مسابقات کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

داستان ضرب المثل "کاهی که کمر شتر را هم می‌شکند"

درس شیرین ریاضی با «معلم خصوصی»

ابهام در دسترسی کاربران ایرانی به ChatGPT

جدول زمانی انتشار One UI 8 سامسونگ لو رفت

سرمقاله فرهختگان/ 2 کارت بازنده در دست ترامپ

سرمقاله وطن امروز/ تیغی که دیگر کند شده است

چرا دونالد ترامپ دیگر به مایک والتز اعتماد نداشت؟

سرمقاله اطلاعات/ استقامت و مداومت

نماینده مردم خمینی شهردرمجلس:خام‌فروشی چالش عمده معادن سنگ تزئینی است

کاهش 6 درجه‌ای دمای هوای اصفهان از فردا

هواشناسی اصفهان هشدار سطح نارنجی صادر کرد

پوستر بنیاد در نمایشگاه کتاب با عنوان «سال‌ها با یاد یاران ماندگار» رونمایی شد

شاتوت این شهر شهره عام و خاص است!

تعلل عجیب درویش برای توافق با نیازمند/ پیامِ ویژه، از اصفهان به تهران

سراب میمه با داشتن 180 هکتار باغ ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری است

رویداد مادر و فرزندی در حوزه علمیه مشکات + فیلم

45 مرکز خرید تضمینی گندم در اصفهان فعال است

صحبت های شنیدنی از الهی قمشه ای

لبه تیغ؛ سرگشتگی انسان معاصر در مواجهه با مرگ

تولید انبوه گلکسی زد فولد 7 و زد فلیپ 7 سامسونگ آغاز شده است

سرمقاله شرق/ تعریض، کاش مرمت بود

سرمقاله جوان/ گویی موشک یمنی‌ها به لندن خورد!

برگزاری جلسه ستاد شاهد دانشگاه‌های آزاد و دولتی دامغان با حضور مدیرکل بنیاد استان سمنان

مدیر کل بنیاد مازندران از اعزام 257 تن از جامعه ایثارگری به حج تمتع خبر داد

دامنه نوسان پویا؛ ابزاری برای مدیریت ریسک در کنار حفظ کارایی بیشتر بازار سرمایه

کشتی آزاد جام تختی؛ زورآزمایی مدعیان در دیار زاینده‌رود

لبه تیغ؛ سرگشتکی انسان معاصر در مواجهه با مرگ

جیمیل حالا عملکرد بهتری روی تاشدنی‌های سامسونگ دارد

سرمقاله جام جم/ یک انگاره غلط درباره ترامپ و کابینه‌اش

سرمقاله همشهری/ وحدت؛ راه شکست استثمار و استکبار

حضور قطعی کشتی گیران 10 کشور در جام تختی

رونمایی تیزر رقابت‌های بین المللی کشتی جام جهان پهلوان تختی

حضور 10 تیم در جام تختی/ تب داغ کشتی در نصف جهان

پویش مردمی اهدای کتاب به مناطق کم‌برخوردار

اپل در مسیر تولید تمام تراشه‌های داخل آیفون؛ پایان همکاری با کوالکام و برادکام نزدیک است

سرمقاله ایران/ انفجارهای کندرو