اعلام دقیق شهریه مدارس غیردولتی در زمان ثبت نام / توسعه عدالت آموزشی با جدیت دنبال میشود
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: طی سالهای گذشته شهریه مدارس غیردولتی تا قبل از ثبت نام به صورت علیالحساب پرداخت میشد، اما در سال تحصیلی جدید، به هیچ وجه شهریه علیالحساب نداریم و با نظارت کامل شهریهها در زمان ثبت نام به صورت دقیق اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا نظریان امروز _شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در هنرستان دخترانه زندهیاد فضیلی با بیان اینکه آموزش و پرورش پرمخاطبترین دستگاهی است که تمام افراد با آن سروکار دارند، اظهار کرد: رویکرد ما در استان رویکردی مبنی بر شایستهسالاری و دلسوزی برای تعلیم و تربیت است که در این راستا از تمام ظرفیتها جهت کارآمدی سازمان استفاده میشود.
وی با بیان اینکه برنامه عملی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، افزود: سند تحول بنیادین بهعنوان نقشه راه آموزشوپرورش است و چشماندازی برای نظام تعلیم و تربیت ترسیم کرده است که تمام برنامههای باید مبنی بر آن باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان اضافه کرد: باور به توسعه از دیگر ارکان این رویکرد است و اگر به دنبال ایران قوی هستیم، باید به دنبال مدرسه قوی باشیم که با همت تمام کادر آموزشوپرورش ساخته میشود.
نظریان با بیان اینکه تربیتی که در قلب سند تحول بنیادین قرار دارد شامل رشد همهجانبه دانشآموزان است، تصریح کرد: برای تحقق این هدف، تصمیمات مدیریتی باید متوازن و ناظر بر اجرای این نوع تربیت باشد، در فرایند تعلیم و تربیت، نیاز به آرامش بیشتر داریم و معلمان باید شرایط جوی و آرامشی در کلاس را جدی بگیرند، زیرا تنها در چنین شرایطی است که یادگیری مؤثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ارتقای اخلاقمداری یکی از ارکان مهمی است که باید در رأس کار قرار گیرد و بهعنوان ترویجدهندگان فرهنگ تعلیم و تربیت، همواره به این اصل پایبند باشیم، اضافه کرد: برای پیگیری مسائل آموزشی و تربیتی استان، باید بر اساس تخصص، توانمندی و تعامل افراد، تیمهای مقتدر و کارآمد شکل گیرد و شرایطی فراهم شود که مدیرانی در تراز نظام جمهوری اسلامی از نسل جوان پرورش پیدا کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه به تقویت شایستگیهای معلمان نیز باید توجه ویژهای داشته باشیم، یادآور شد: معلمان نیازمند توسعه مهارتها و توانمندیهای جدید به ویژه در زمینه فناوریهای نوین آموزشی هستند که باید در آموزشوپرورش مورد استفاده قرار گیرد، چراکه نسل جدید شرایط و روشهای آموزشی گذشته را نمیپذیرد و نیاز به تحول در روشها و ابزارهای آموزشی داریم.
نظریان با اشاره به کاهش فاصله میان واقعیتها و حقیقتها و اولویت قرار دادن عدالت آموزشی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیتهای مردمی و خیران استفاده کنیم و طرحهای مناسبی برای ارتقای فضاهای آموزشی، پرورشی و رفاهی مدارس اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اصفهان موضوع فرونشست است که براساس آمار، بیش از 20 مدرسه در استان تحت تأثیر این پدیده قرار دارد، گفت: برای این مدارس جایگزین در نظر گرفته شده است، اما چنین موضوعی سبب میشود حجم تراکم مدارس بالا رود؛ رویکرد مهم، نهضت توسعه عدالت آموزشی است که در اصفهان به جدیت دنبال میشود و نیازها در منطقه با مشارکت مردمی با همکاری آموزش و پرورش و نوسازی پیش گرفته میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه بسیاری از دانشآموزانی که ترک تحصیل کردهاند پس از رصد و بررسی، به مدارس و تحصیل برگشت داده میشود، افزود: اقدامات خوبی در مورد جذب معلمان انجام شده است و سال گذشته در مقطع ابتدایی و نیروهای کیفیتبخشی جذب خوبی صورت گرفت و کمبودها در مقطع ابتدایی جبران شد، اما در مقطع متوسطه اول و فنی و حرفهای در رشتههایی با جنسیت خاص، کمبودهایی داریم که با برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش سال جاری مشکلات رفع خواهد شد.
نظریان ادامه داد: طرح شهید محمودوند با هدف تحقق عدالت آموزشی و شناسایی و پیگیری وضعیت دانشآموزان بازمانده از تحصیل، با همکاری دستگاههای ذیربط اجرا شده است؛ هر سال تعدادی از دانشآموزان به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی، فاصله محل سکونت تا مدرسه، علاقه نداشتن به تحصیل، بیماری و معلولیت، ترک تحصیل میکنند و این اتفاق علاوه بر تأثیر در موقعیت اجتماعی افراد، بر سطح کیفیت زندگی آنها نیز تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه از این طرح میتوان آمار دقیق افراد ترک تحصیلکرده را بهدست آورد، افزود، این طرح، یک نوع پالایش آمار است که مدیران اطلاعات را در اختیار ما قرار میدهد و براساس اطلاعات، جذب دانشآموزان خانه به خانه انجام میشود، به عنوان مثال در مدرسهای به دلیل برخورد معلم، دانشآموز به مدرسه نرفته بود و با پیگیرها در مدرسه دیگری ثبت نام شد، زیرا معتقدیم اگر خط قرمزها شکسته شده باشد، پیگیری میشود و تلاش داریم موانع را از بین ببریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی به عنوان کمکرسان آموزش و پرورش دغدغههای سازمان را کاهش میدهند، گفت: نظارت بر این مدارس همچون مدارس دولتی وجود دارد و مسائل و شکایات بررسی میشود، طی سالهای گذشته شهریه مدارس غیردولتی تا قبل از ثبت نام، به صورت علیالحساب پرداخت میشد، اما در سال تحصیلی جدید، به هیچ وجه شهریه علیالحساب نداریم و با نظارت کامل شهریهها در زمان ثبت نام به صورت دقیق اعلام خواهد شد.
نظریان با اشاره به اینکه از سال 1391، نیروهای خدماتی بازنشسته شدند و پس از آن دیگر استخدامی نداشتیم، گفت: در سال جاری، تلاشها برای جذب نیروهای خدماتی مد نظر قرار دارد و در حوزه نیروهای خدمات، کمبود استان معادل 3 هزار نفر است.
وی درباره دانشجو معلمان ادامه داد: سهمیه و نیازهای مناطق مشخص است، اما با وجود این ممکن است که کمبودها رفع شود و معتقدیم باید سعی کنیم در جاهایی که مشکل داریم کمبودها رفع شود و مازاد نیروها را نیز باید مدیریت کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص مهارتآموزی با رویکرد هنرستانها افزود: میانگین استفاده از هنرستانها در اصفهان 51،5 درصد است که براساس آمار، حدود 3 درصد بیشتر از سطح کشوری است، چراکه والدین قبول کردهاند برای ساخت آینده دانشآموزان باید به هنرستانها گرایش بیشتری داشته باشند و با کمک خیران، 32 هنرستان جوار صنعت داشتیم و اکنون 20 هنرستان مجدد در شرف انجام است.
کد خبر 862813
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/962091/