پیام سپاهان

آخرين مطالب

حذف چهره ضدایرانی از کاخ سفید همزمان با تعویق مذاکرات سیاسی

حذف چهره ضدایرانی از کاخ سفید همزمان با تعویق مذاکرات
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که روز شنبه 13اردیبهشت ساختمان سفارت عمان در رم میزبان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا بود، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه سلطان‌نشین عمان، روز پنج‌شنبه اول مه و دو روز پیش از آغاز گفت‌وگوها در حساب کاربری خود در شبکه ایکس اعلام کرد به دلایل لجستیکی ما جلسه موقت ایران و آمریکا که برای شنبه 3مه (13 اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده بود، به زمان دیگری موکول می‌کنیم. تاریخ‌های جدید پس از توافق طرفین اعلام خواهند شد.
بازار
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اعلام کرد که تعویق گفت‌وگوها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده است. اگرچه هنوز تاریخی مشخص نشده اما محتمل است ظرف چند روز آینده این مذاکرات از سر گرفته شود و مسائل فنی، اختلافات در دولت ترامپ و دیپلماسی قهری که سه دلیل اصلی تعویق این دور از مذاکرات بوده، نتواند در روند گفت‌وگوها و چارچوب توافقی چندان تاثیرگذار باشد.
1. شیطان در جزئیات
در حالی مذاکرات از روز شنبه 13 اردیبهشت به تاریخ دیگری موکول شده و به تعویق افتاده که از همان اول هم وزیر خارجه عمان، مذاکرات شنبه 13 اردیبهشت را قطعی اعلام نکرده بود و از واژه (provisionally) (موقتا)، برای دور بعدی استفاده کرد. در توییت وزیر خارجه عمان آمده: مذاکرات هفته آینده (شنبه 13 اردیبهشت) با یک نشست سطح بالای دیگر که به طور موقت برای سوم ماه مه (شنبه هفته آینده) برنامه‌ریزی شده است، ادامه خواهد یافت.
نیویورک تایمز نیز روز یکشنبه 7 اردیبهشت یک روز پس از مذاکرات عمان خبر داد که احتمالا طرف‌ها دو هفته بعد وارد گفت‌وگو شوند، چرا که هیات آمریکایی نیاز به زمان برای بحث و بررسی پیشنهادهای ایران دارد. طبق خبر باراک راوید خبرنگار اکسیوس، آمریکایی‌ها هنوز به موضع واحدی درباره پروپوزال ایران در مذاکرات قبلی نرسیده‌اند. در همین خصوص بلومبرگ در گزارشی به برخی از جزئیات این پیشنهاد پرداخته و می‌نویسد: ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای، یک فرصت سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری به ایالات متحده پیشنهاد کرده است. این پیشنهاد با هدف کاهش تحریم‌ها و جذب صنایع آمریکایی به بخش‌های انرژی و هسته‌ای ایران مطرح شده است. مشکلات اقتصادی تهران ظاهرا تمایل این کشور را به همکاری بیشتر کرده است؛ اما بی‌اعتمادی عمیق همچنان مانع پیشرفت مذاکرات است.
 این تعویق قبلا هم در بحث مذاکرات کارشناسی که قرار بود چهارشنبه 3 اردیبهشت در مسقط برگزار شود اتفاق افتاد و به روز شنبه و همزمان با مذاکرات عراقچی و ویتکاف موکول شد که نشان می‌دهد شیطان در جزئیات است و ورود به مباحث پیچیده فنی نه‌تنها می‌تواند منجر به این تعویق‌ها شود، بلکه حتی پتانسیل این را دارد که مذاکرات را با وقفه‌های چند‌هفته‌ای هم مواجه کند.
2. فشار تندروها
نکته دوم اختلافات در تیم ترامپ و فشار تندروها از جمله والتز و روبیو بر سر غنی‌سازی صفر است که در نهایت منجر به برکناری مشاور امنیت ملی شد. اگرچه رسوایی سیگنال‌گیت احتمالا دلیل اصلی این برکناری بوده، اما اظهارات پسر ترامپ پرده از ماجرای بزرگ‌تری برمی‌دارد. در واقع اختلافات در دولت ترامپ به حدی افزایش یافته و آشکار شده است که جونیور ترامپ در واکنش به مطلبی که خبر از عملیات تبلیغاتی بنیاد دفاع از دموکراسی (FDD) علیه ویتکاف و مذاکرات ایران و آمریکا داده است، این‌گونه نوشت: «نئومحافظه‌کاران دولت پنهان استیو ویتکاف را تخریب می‌کنند، چون به دنبال تضعیف دستورکار سیاست خارجی پدرم هستند. دولت پنهان خواهان جنگ ابدی است.»
مضاف بر این اختلافات که ناشی از فشار حلقه نئوکان‌هاست، نفوذ لابی اسرائیل در دالان‌های قدرت در آمریکا هم بسیار تاثیرگذار است. به‌ویژه که نخست‌وزیر اسرائیل خود رهبری این فشارها را بر عهده گرفته و بارها از مسیر مذاکره و توافق انتقاد و اعلام کرده رژیم صهیونیستی راه خود را برای مهار آنچه توان موشکی و اقدامات منطقه‌ای تهران خوانده می‌شود، در پیش خواهد گرفت. اگرچه آسوشیتدپرس معتقد است نتانیاهو درنهایت نمی‌تواند با ترامپ درباره مذاکرات تهران-واشنگتن مخالفت کند.
3. دیپلماسی قهری
ترکیب دیپلماسی با فشار و تحریم که در طول سه هفته گذشته منجر به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران شده و واکنش شدید ترامپ در مواجهه با خریداران نفت ایران را در پی داشته، عامل دیگری است که از دید تهران با روح مذاکرات متوازن و منصفانه سازگار نیست. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، با انتقاد از این تحریم‌ها، آن را گواه آشکار دیگری از رویکرد متناقض تصمیم‌گیران آمریکایی و فقدان حسن‌نیت و جدیت در آنها برای پیشبرد مسیر دیپلماسی توصیف کرده است.
بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اصرار آمریکا بر ادامه و تشدید تحریم‌های غیرقانونی در حالی که تهران به تعهد به مسیر دیپلماسی و اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات واقف است، بخش دیگری از این رویکرد ناسازگار آمریکایی‌ها را بازتاب می‌دهد. یورونیوز نیز در تحلیلی از این مساله، با طرح این سوال که چرا تروئیکای اروپایی و آمریکا همزمان با مذاکرات هسته‌ای، ایران را تحریم و تهدید می‌کنند، می‌نویسد: آمریکا و اتحادیه اروپا در برابر برنامه هسته‌ای ایران، به‌طور هم‌زمان از یک استراتژی پیچیده و چندوجهی بهره می‌برند. از یک‌سو با اعمال فشارهای اقتصادی و تحریم‌های سخت‌گیرانه، و از سوی دیگر با تلاش برای حفظ مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی، سعی دارند تنش‌ها را مدیریت کنند. کارشناسان بر این عقیده هستند که این رویکرد نه‌تنها از اختلاف‌نظر میان طرفین حکایت دارد، بلکه نشان‌دهنده هماهنگی در اهداف کلان و تفاوت در روش‌های اجرایی است.
رایزنی پیش از نتیجه‌گیری
 مجید محمدشریفی-استادیار روابط بین‌الملل دانشگاه خوارزمی| ایران و آمریکا هنوز بر سر مبانی‌ای که برای انجام یک توافق لازم است به اشتراک نظر لازم دست نیافته‌اند. لذا مواردی که پیش‌تر هم احتمال می‌رفت، امروز به محل اختلاف طرفین منجر شده‌ است؛ مواردی مانند سطح غنی‌سازی، محل غنی‌سازی، خروج اورانیوم غنی‌شده از ایران، بازرسی‌ها، نحوه رفع تحریم‌ها و همچنین چگونگی تضمین این مساله که هیچ دولت آمریکایی دیگری از توافق احتمالی خارج نشود. البته دو طرف نظراتی را مبادله کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته است. 
لذا به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل تعویق مذاکرات از سمت آمریکایی‌ها این است که آنها هنوز می‌خواهند بر سر مسائل فنی بحث و رایزنی کنند و به یک نتیجه‌گیری کلی برسند. به عبارت دیگر شاید بتوان گفت پیشنهادهای ایران هنوز مورد پذیرش آنها قرار نگرفته و تبادل‌نظرها هنوز به یک اشتراک‌نظر منجر نشده است.
فرصت بیشتر
 کوروش احمدی-دیپلمات پیشین| صرفا این تعویق مذاکرات نمی‌تواند بر آینده گفت‌وگوها اثر منفی داشته باشد، بلکه امروز آمریکایی‌ها فرصت بیشتری برای تصمیم‌گیری در خصوص جزئیات دارند. در چنین شرایطی وقتی تیم آمریکایی در هفته‌های آینده پای میز مذاکره حاضر می‌شود باید با تصمیم گرفته‌شده بیاید، زیرا ظرف 3 تا 4 هفته‌ای که گفت‌وگوها در جریان بود، طرف آمریکایی نوسان زیادی داشت؛ به گونه‌ای که استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در این مذاکرات، یک بار ‌‌گفت که غنی‌سازی 3.67درصد در ایران را پذیرفته است و فردای همان روز این حرف خود را پس گرفت و مخالفتش را با هرگونه غنی‌سازی در ایران اعلام ‌کرد. 
به نظر می‌رسد این نوسان‌ها در سیستم ترامپ که تصمیمات لحظه‌ای و شخصی است تاحدی طبیعی باشد، زیرا در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نیز شاهد بودیم که تصمیمات تابع یک فرآیند تصمیم‌گیری معقول و معمول نبود؛ در نتیجه چنین تناقضات و تعارضاتی طبیعی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/962044/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درهای نمایشگاه کتاب به روی مردم باز شد

دور برگردان یمن

سرمقاله اعتماد/ نافی ضروری حجاب مصوبه مجلس یا یادداشت من؟

مذاکرات در ایستگاه تور خاورمیانه‌ای ترامپ

تندباد و گرد و خاک تا پایان هفته مهمان استان است

اصفهان در استقبال از موتورسوران لهستانی

خودروی جانبازان پشت چراغ قرمز شرکت‌های واردکننده

رونمایی از مستند «پرواز در مه» به مناسبت سالروز شهادت شهید رییسی و شهدای خدمت

کور سوی امید والیبال در مهاباد

آخرین خبرها از جاده دورود - داران؛ 80 درصد پروژه امسال تمام می‌شود

پیام‌آوران صلح درچهلستون؛روایتی ازمیزبانی اصفهان برای5هزارکودک لهستانی

خیابان ابوذر رهنان؛ از یک گذر معمولی تا محور تفرجی در دل بافت تاریخی

«زیبا صدایم کن» در نمایشگاه کتاب

طراحی شبکه خصوصی 4G و 5G برای صنایع؛ از امنیت ارتباطات تا هوشمندسازی

سرمقاله هم میهن/ انتظار از خانم دکتر دستجردی

درماندگی مقابل یمن دشمن را به جنون کشاند

سرمقاله آرمان ملی/ غنی‌سازی و مذاکره با آمریکا

گزارش محافل صهیونیستی از هراس و استیصال اسرائیل

دو خط کتاب/ عشق بی‌خبر می‌آید

گوگل بخش جدید تولید فیلم و برنامه‌های تلویزیونی راه‌اندازی کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تاخیر غیرموجه در ترخیص کالا؛ زیان اقتصاد ملی

مناسبت روز/ چهارشنبه، 17 اردیبهشت‌ماه

اصفهان الگوی تبدیل مدرسه به محورحیات محلات وپیشگام تحول در آموزش‌وپرورش است

تحقق توسعه پایدار با تأمین عزت و امنیت شغلی معلمان

تأکید استاندار بر توجه ویژه به هفته جمعیت در اصفهان

نقشه جمعیت استان اصفهان تکمیل شد

آموزش بهبود فضای کسب وکار و مقابله با قاچاق برای بخش خصوصی ضروریست

ایجاد درآمد پایدار برای شهرها و روستاها با مشارکت بخش خصوصی در اولویت است

سرمقاله خراسان/ سرمایه اجتماعی و مسئولیت حرم رضوی

سرمایه اجتماعی و مشارکت مردمی، رمز توسعه پایدار شهر و روستاهای استان است

«امبرسون‌های باشکوه» در کتابفروشی‌ها

دستورالعمل‌های عملیاتی پدافند مردم‌محور تبیین شد

صید بزرگ نقل و انتقالات پرسپولیس از اصفهان می آید

تقدیر از مادران 4 فرزند در جشن «ایرانِ امام رضا»

بازدید مقامات سازمان بازرسی کشور از فولاد مبارکه

معرفی برترین دوومیدانی‌کاران قهرمانی کشور

دوومیدانی قهرمانی کشور؛ شیری و رسولی باز هم به حد نصاب نرسیدند/ رکورد 3000 متر جوانان شکست

تدوین 10 برنامه در گروه فولاد مبارکه برای سرمایه‌گذاری در تولید و اولویت‌دهی به 12 پروژه شاخص در سال 1404

دوومیدانی قهرمانی کشور؛ شیری و رسولی باز هم به حد نصاب نرسیدند

رویکرد رئیس جمهور، عبور از آموزش سنتی به سمت مسئله‌محوری است

عزم جدی مجلس و دولت برای اجرای فوق‌العادۀ ویژه 50 درصدی فرهنگیان

آیین اختتامیه نخستین دورۀ جایزه معلم فداکار استان اصفهان برگزار شد

عروسی تمام شد، حناها را به در و دیوار بزنید!

بیشترین مشکل هنرمندان در زمینه حمایت‌های مالی است

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

ارتباط ماهواره‌ای به آیفون 13 می‌آید؛ غافل‌گیری آپدیت iOS 18.5 اپل

افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی در سکوت خبری!

هوش مصنوعی گوگل با «توان کدنویسی بسیار بهبودیافته» آپدیت شد

هنوز بازی GTA 6 نیامده، Empress آماده‌ حمله شد!

فارن افرز: منازعه یمن چیزی بیش از یک جنگ نیابتی است