ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا میتواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - دیجیاتو / پیچای با انتقاد از طرح دولت آمریکا گفت این برنامه به رقبای گوگل اجازه میدهد موتور جستجوی این شرکت را مهندسی معکوس کنند.
«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، در جریان فاز بررسی راهکارهای جبرانی پرونده ضد انحصار این شرکت در زمینه جستجوی آنلاین، در دادگاه حاضر شد. او هشدار داد که طرح پیشنهادی وزارت دادگستری ایالات متحده ممکن است به قدری آسیبزننده باشد که ادامه توسعه موتور جستجوی گوگل دیگر توجیهپذیر نباشد.
در این جلسه، پیچای بهعنوان دومین شاهد مدافع گوگل حضور پیدا کرد و به همراه یکی از وکلای ارشد شرکت، «جان اشمیتلاین»، به بررسی سرمایهگذاریهای عظیم این شرکت در حوزه جستجو، هوش مصنوعی و سایر فناوریها پرداخت. به گفته او، گوگل تنها در سال گذشته حدود 49 میلیارد دلار صرف تحقیق و توسعه در این زمینهها کرده است.
بازار ![]()
اما اصلیترین نگرانی پیچای، مربوط به پیشنهاد وزارت دادگستری برای اجبار گوگل به اشتراکگذاری دادههای جستجو خود با رقبا است؛ آن هم با «هزینه حاشیهای». پیچای این پیشنهاد را «فراگیر» و «فوقالعاده خطرناک» توصیف کرد و هشدار داد که چنین اقدامی میتواند به رقبا اجازه دهد تا فناوری گوگل را از ابتدا تا انتها مهندسی معکوس کنند.
دفاع مدیرعامل گوگل در دادگاه
مدیرعامل گوگل در توضیحات خود گفت که اگر قرار باشد دیگر شرکتها بتوانند تجربهای مشابه با غول فناوری ایجاد کنند و حتی به نحوه عملکرد فناوری آن دسترسی داشته باشند، دیگر دلیلی برای ادامه سرمایهگذاری گسترده در جستجو باقی نمیماند. او گفت:
«واقعاً نمیدانم چگونه میتوان نوآوریهای ما را تأمین مالی کرد اگر قرار باشد همه آنها را به رایگان در اختیار دیگران قرار دهیم.»
از سوی دیگر، شاکیان این پرونده معتقد هستند تنها راه مقابله با انحصار گوگل، الزام این شرکت به ارائه دادههایش به رقبا است. آنها میگویند گوگل با پرداخت میلیاردها دلار برای قرار گرفتن به عنوان گزینه پیشفرض در پلتفرمها و مرورگرها، چرخهای قدرتمند از داده، درآمد و کیفیت ایجاد کرده که رقابت با آن را عملاً ناممکن کرده است.
در ادامه، موضوع واگذاری مرورگر کروم نیز مطرح شد. دولت آمریکا پیشنهاد داده که گوگل باید کروم را بفروشد؛ موضوعی که شرکتهایی مانند OpenAI، یاهو و Perplexity نسبت به آن ابراز علاقه کردهاند. پیچای که پیش از مدیرعاملی، مدیریت تیم توسعهدهنده کروم را بر عهده داشت، گفت هیچ شرکت دیگری نمیتواند به اندازه گوگل برای امنیت و پیشرفت وب متعهد باشد. او گفت گوگل فقط در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار صرف کروم کرده و بیش از 90 درصد کدهای پروژه متنباز Chromium توسط این شرکت توسعه یافته است.
در بحث رقابت در حوزه هوش مصنوعی نیز، پیچای بر باور خود مبنی بر تأثیرگذارتر بودن AI نسبت به آتش یا برق تأکید کرد و گفت هوش مصنوعی بهزودی گوگل سرچ را متحول خواهد کرد. او همچنین تأکید کرد که رقابت میان چتباتها و موتورهای جستجو لزوماً بازی مجموع صفر نیست و هر دو میتوانند همزمان رشد کنند.
در بخش پایانی جلسه، همکاری غول موتور جستجو با اپل هم مطرح شد. پیچای تأیید کرد که این شرکت در حال مذاکره برای تبدیل «جمینای» به یکی از گزینههای هوش مصنوعی اپل است؛ اقدامی که برخلاف سیاستهای انحصاری گذشته این شرکت، میتواند به ایجاد رقابت سالمتر کمک کند.
در نهایت، دفاع پیچای بازتابی از موضع کلی گوگل در این پرونده بود: اینکه این شرکت نه بهخاطر انحصار، بلکه بهخاطر سرمایهگذاری کلان و ارائه بهترین محصول موفق شده است. به گفته پیچای، اگر گوگل مجبور شود داراییهای فکری خود را تقریباً به رایگان در اختیار دیگران قرار دهد، دیگر ارزشی برای ادامه نوآوری باقی نمیماند.
-
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱:۵۲
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961615/