پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا سیاسی

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - آرمان ملی / «بازخوانی معادله ایران و آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم علی‌اصغر زرگر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در عالم دیپلماسی، همان‌گونه که در معامله و ادبیات عامیانه رایج است، ابتدا باید نوعی دوستی و تفاهم میان طرفین شکل بگیرد تا امکان توافقی پایدار فراهم شود.
به بیان دیگر، ایجاد حسن نیت و اعتمادسازی، شرط آغاز هرگونه تعامل سازنده و مبتنی بر منافع مشترک است. امروز، اگر آمریکایی‌ها واقعاً دنبال بازگشت به بازار ایران و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور هستند، باید ابتدا حسن نیت خود را در عمل نشان دهند. صرفاً سخن گفتن از مذاکره کافی نیست، بلکه باید در رفتار و سیاست‌گذاری‌ها، تغییر واقعی دیده شود. یکی از پایه‌های این اعتمادسازی، پذیرش واقعیت‌های برنامه هسته‌ای ایران از سوی ایالات متحده است. نخستین گام در مسیر مذاکره مؤثر، آن است که آمریکایی‌ها بپذیرند ایران دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. اگر چنین تفاهمی حاصل شود، می‌توان انتظار داشت که گفت‌وگوها در سطوح بالاتر ادامه یابد. در این مرحله، آمریکا باید به رسمیت بشناسد که غنی‌سازی اورانیوم حق مسلم ایران به عنوان عضو معاهده NPT است. البته رسیدن به این نقطه مستلزم پیمودن راهی دشوار و صبورانه است، اما غیرممکن نیست. امتیازی که ایران انتظار دارد در ازای این همکاری دریافت کند، فراتر از به رسمیت شناختن حقوق هسته‌ای است. لغو کامل تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌های بانکی و نفتی، پیش‌شرط حیاتی برای هرگونه توافق پایدار به شمار می‌رود. همچنین، تحریم‌هایی که به بهانه حقوق بشر علیه ایران وضع شده‌اند نیز باید مورد بازنگری و تعدیل قرار گیرند. در این بده‌بستان سیاسی، طبیعی است که هر دو طرف به دنبال منافع قابل لمس باشند. از منظر ایالات متحده، ایران بازاری بکر و دارای ظرفیت بالا برای سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف است؛ از حمل‌ونقل هوایی تا انرژی و فناوری. امروز ایران به حداقل 500 فروند هواپیمای مسافربری نو نیاز دارد و ساختار اصلی ناوگان هوایی کشور همچنان آمریکایی است. در صورت دستیابی به توافق سیاسی، این آمادگی فنی و اقتصادی وجود دارد که شرکت‌های آمریکایی در این حوزه و سایر بخش‌ها حضور یابند. افزون بر آن، ظرفیت بالای علمی و پژوهشی ایران، امکان همکاری گسترده با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی غرب را فراهم می‌کند. البته ممکن است برخی، موضوع «نفوذ» آمریکا را به‌عنوان تهدیدی جدی مطرح کنند؛ اما در دنیای امروز که اطلاعات با سرعت و گستردگی در جریان است، مفهوم توطئه‌های مخفی و نفوذ پنهان، دیگر کارکرد سنتی خود را از دست داده است. شفافیت، سرعت انتقال داده‌ها و آگاهی عمومی، بسیاری از این نگرانی‌ها را خنثی کرده است. در نهایت، حتی شخصیتی مانند دونالد ترامپ با وجود سیاست‌های تهاجمی‌اش نیز تمایل داشت که ایران صرفاً در مدار چین و روسیه باقی نماند. از این زاویه، ممکن است ایالات متحده برای حفظ منافع راهبردی‌اش، در برابر فشارهای افراطی اسرائیل نیز بایستد. ایران باید در این میان، با حفظ استقلال و منافع ملی، از شکاف‌های موجود میان قدرت‌های جهانی بهره ببرد و جایگاه خود را در نظم منطقه‌ای و جهانی ارتقا دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتباط پدر و دختر در مرکز توجه جشن خانوادگی فولاد مبارکه

پنل تخصصی تأمین پایدار مواد معدنی با رویکرد توسعه تعاملات بین‌المللی برگزار شد

فولاد مبارکه؛ نماد توانمندی صنعتی ایران با 30 هزار نیروی کار

انعقاد قرارداد همکاری تجاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و 4کشور آفریقایی

کارترون: تمام تلاشمان را برای کسب 9 امتیاز باقی‌مانده می‌کنیم

تأمین مالی شرکت‌های بزرگ نظیر فولاد مبارکه از بورس اوراق بهادار

اصفهان و آفریقا تبادل دانش می‌کنند

حضور صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری (INOTEX 2025)

اختصاص 50 میلیارد تومان برای جاده چمسرخ به دهلران

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

گوشی اقتصادی ویوو Y19 5G با نمایشگر 90 هرتزی معرفی شد

استارتاپ سم آلتمن در زمینه اسکن چشم رسماً در آمریکا آغاز به کار می‌کند

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

احمد جمشیدی، مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش شد

استاندار: مرکز همکاری‌های علمی ایران و آفریقا در اصفهان تاسیس شود

هیچ کس، هیچ کس اینجا به تو مانند نشد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

مدیرعامل گوگل از احتمال ادغام جمینای با آیفون در پایان 2025 خبر داد

قیمت ایکس‌باکس و بازی‌های این کنسول افزایش یافت

از اصفهان تا تهران پیامک برای زنان

مهرۀ CFT را قبل از توافق نسوزانیم

مذاکره‌‏کننده جدید آمریکا کیست و چه می‌‏خواهد؟

نفرین میانکاله

اشغالگران ناگهان در آتش؛ علت: نمی‌دانند

«توبه» بابک زنجانی

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

بارش تگرگ در روستای نیسیان اردستان

انتصاب سرپرست جدید شرکت عمران، آب و خدمات کیش

درآمد 500 میلیون یورویی ایران از صنایع دستی

چاپ بیست‌وهشتم کتاب «اتاق شماره 6» منتشر شد

واتس‌اپ از مرز 3 میلیارد کاربر فعال ماهانه عبور کرد

متا روی نسخه پریمیوم هوش مصنوعی اختصاصی‌اش کار می‌کند

شیپور جنگ در هندوستان

راه حامیان دولت جدا شد؟

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

انفجار اسکله شهید رجایی؛ فرصت تندروها برای حذف؟

کشف مار پیتون در اتوبوس مسافربری نایین

نیروی کار، ستون فقرات توسعه پایدار جزیره است

گسترش خزنده پیامک‌های حجاب در ناتوانی دولت پزشکیان | یک استان دیگر هم شروع شد +عکس

گرد و غبار قم زیر ذره‌بین مجلسی ها

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

«معمای هوش مصنوعی» منتشر شد