پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی اقتصادی

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - صبح نو / «واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی» عنوان یادداشت روز در روزنامه صبح نو به قلم محبوبه نیاورانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
انفجار در بند استراتژیک شهید رجایی که قطب تجاری ایران محسوب می‌شود قلب هر ایرانی را به درد آورد. حادثه‌ای مرموز که ابتدای امر اذهان را به سمت یک عملیات خرابکارانه سوق می‌دهد. هرچند که ابتدا باید دلایل فنی این حادثه بررسی شود، اما زمینه‌های سیاسی حادثه یعنی هم‌زمانی با مذاکرات و موضع‌گیری صریح و علنی نتانیاهو در مخالفت با مذاکرات و تأکید بر اینکه «ما به هیچ وجه از مأموریت عقب‌نشینی نخواهیم کرد.» می‌تواند آن را به یک پیام امنیتی مشکوک تبدیل کند و به‌عنوان یک احتمال و سناریوی قوی مورد توجه قرار گیرد.
دو روز قبل از حادثه بندر، سید عباس عراقچی با انتشار توئیتی، نسبت به اقدامات احتمالی اسرائیل برای خرابکاری و ترور در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا هشدار داده بود. وزیر امور خارجه در این توئیت نوشته بود: «تلاش‌های رژیم اسرائیل و برخی گروه‌های ذی‌نفع خاص برای منحرف کردن دیپلماسی - با استفاده از انواع تاکتیک‌ها - برای همگان کاملا واضح است. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما - با توجه به موارد قبلی - برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع (انجام می‌شود) در آماده‌باش هستند.» ترامپ هم یک روز قبل از شروع مذاکرات شنبه سوم گفته بود: «ممکن است اسرائیل وارد جنگ شود، ولی ما وارد آن نخواهیم شد.»
ایجاد بحران مصنوعی برای تخریب فضای مذاکرات و انتقام از موفقیت‌های دیپلماتیک اخیر ایران می‌تواند دلایل قوی برای عملیات خرابکاری احتمالی باشد. همچنانکه تیم مذاکره‌کننده ایرانی در این سه دوره کاملا مذاکرات را در دست دارد و ابتدا تیم ایرانی درباره نتیجه مذاکرات صحبت می‌کند و سپس تیم آمریکایی موضع خود را اعلام می‌کند. برخلاف مذاکرات گذشته که روایت در دست منابع غربی بود، امروز تیم آمریکایی ساکت است و مواضع از سوی ایران اعلام می‌شود. البته این رویکرد، پیام دیگری هم دارد و آن محافظه‌کاری آمریکا است که می‌داند این توافق دشمنانی دارد و طبق آخرین موضع‌گیری ترامپ که خود اعتراف کرده، می‌داند رژیم صهیونیستی می‌خواهد او را وارد جنگ کند و او از این موضوع پرهیز دارد.
ترامپ وعده داده که می‌خواهد آمریکا را قوی و ثروتمند کند، ازاین‌رو دنبال پایان جنگ اوکراین با دادن امتیازهای ویژه به مسکو است. بنابراین هرگز ترامپ دنبال جنگ ویرانگری که مخالف با آرزوها و اهدافش است و هزینه های آمریکا را چندین برابر می‌کند، نمی‌رود. البته همان‌طور که مقامات ایران تأکید کرده‌اند نگاه بسیار محتاطانه‌ای به مذاکرات دارند و همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد مذاکره نگذاشته‌اند. 
بازار
از سوی دیگر، به دلیل آنکه حادثه در بخشی رخ داده که مواد شیمیایی، سوخت یا کالاهای قابل اشتعال نگهداری می‌شوند، ممکن است ناشی از خطای انسانی یا نقص فنی باشد. اما خبرسازی سریع رسانه‌های بیگانه و ایجاد شایعه نسبت به کانتینرهایی که آتش گرفته، همان سناریوی تخریب فضای مذاکرات از سوی رژیم صهیونیستی است.
در هر صورت، یک رسانه نمی‌تواند درباره عمدی و یا سهوی بودن یک حادثه آنهم به این ابعاد و بزرگی قضاوت کند و باید منتظر گزارش دستگاه‌های ذی‌ربط و مقامات رسمی کشور ماند. اما با توجه به بررسی جوانب این حادثه از لحاظ سیاسی، حساسیت این بندر از نظر اقتصادی و تاریخچه حملات به تأسیسات هسته‌ای، نمی‌توان احتمال خرابکاری را نادیده گرفت؛ همچنان که احتمال سهل‌انگاری و اتفاق طبیعی هم وجود دارد. توقع است که مسئولان نیز دلایل واقعی این حادثه را اعلام کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/960894/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهم‌ترین غایب امروز لیگ در اصفهان!

ارتباط پدر و دختر در مرکز توجه جشن خانوادگی فولاد مبارکه

پنل تخصصی تأمین پایدار مواد معدنی با رویکرد توسعه تعاملات بین‌المللی برگزار شد

فولاد مبارکه؛ نماد توانمندی صنعتی ایران با 30 هزار نیروی کار

انعقاد قرارداد همکاری تجاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و 4کشور آفریقایی

کارترون: تمام تلاشمان را برای کسب 9 امتیاز باقی‌مانده می‌کنیم

تأمین مالی شرکت‌های بزرگ نظیر فولاد مبارکه از بورس اوراق بهادار

اصفهان و آفریقا تبادل دانش می‌کنند

حضور صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری (INOTEX 2025)

اختصاص 50 میلیارد تومان برای جاده چمسرخ به دهلران

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

گوشی اقتصادی ویوو Y19 5G با نمایشگر 90 هرتزی معرفی شد

استارتاپ سم آلتمن در زمینه اسکن چشم رسماً در آمریکا آغاز به کار می‌کند

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

احمد جمشیدی، مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش شد

استاندار: مرکز همکاری‌های علمی ایران و آفریقا در اصفهان تاسیس شود

هیچ کس، هیچ کس اینجا به تو مانند نشد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

مدیرعامل گوگل از احتمال ادغام جمینای با آیفون در پایان 2025 خبر داد

قیمت ایکس‌باکس و بازی‌های این کنسول افزایش یافت

از اصفهان تا تهران پیامک برای زنان

مهرۀ CFT را قبل از توافق نسوزانیم

مذاکره‌‏کننده جدید آمریکا کیست و چه می‌‏خواهد؟

نفرین میانکاله

اشغالگران ناگهان در آتش؛ علت: نمی‌دانند

«توبه» بابک زنجانی

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

بارش تگرگ در روستای نیسیان اردستان

انتصاب سرپرست جدید شرکت عمران، آب و خدمات کیش

درآمد 500 میلیون یورویی ایران از صنایع دستی

چاپ بیست‌وهشتم کتاب «اتاق شماره 6» منتشر شد

واتس‌اپ از مرز 3 میلیارد کاربر فعال ماهانه عبور کرد

متا روی نسخه پریمیوم هوش مصنوعی اختصاصی‌اش کار می‌کند

شیپور جنگ در هندوستان

راه حامیان دولت جدا شد؟

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

انفجار اسکله شهید رجایی؛ فرصت تندروها برای حذف؟

کشف مار پیتون در اتوبوس مسافربری نایین

نیروی کار، ستون فقرات توسعه پایدار جزیره است

گسترش خزنده پیامک‌های حجاب در ناتوانی دولت پزشکیان | یک استان دیگر هم شروع شد +عکس

گرد و غبار قم زیر ذره‌بین مجلسی ها

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه