پیام سپاهان

آخرين مطالب

مجلسی: تعمیق حمایت از اسرائیل علیه غزه/ تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین/ شروع مجدد نزاع تعرفه‌ای سیاسی

مجلسی: تعمیق حمایت از اسرائیل علیه غزه/ تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین/ شروع مجدد نزاع تعرفه‌ای
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فریدون مجلسی، کارشناس مسائل آمریکا در تشریح مهمترین تحولات در حوزه سیاست خارجی آمریکا در سال 1403 در گفت‌وگو با ایلنا عنوان کرد: یکی از محورهای مهم در سیاست خارجی ایالات متحده، حمایت واشنگتن از تل‌آویو بود. شوکی که به اسرائیل وارد شد، یک واقعیت بود و برخلاف برخی تحلیل‌ها مبنی بر اطلاع و انتظار اسرائیل برای یافتن بهانه‌ای جهت اعمال فشار بر حماس، با اینگونه تحلیل‌های مبتنی بر تئوری توطئه موافق نیستم.
لطمه‌ای که به حیثیت اسرائیل وارد شد، بسیار بیشتر از آن بود که بخواهند از آن بهره‌برداری کنند. اسرائیل به هیچ وجه مایل نبود وارد یک جنگ طولانی شود که الزاماً به آن کشیده شد، جنگی که برای اسرائیل می‌توانست نابودکننده باشد. اما به هر ترتیب غرب و آمریکا حامیان اصلی اسرائیل هستند و امکان ندارد که حمایت از تل‌آویو را متوقف کنند. در این مسیر، بزرگ‌ترین واقعه‌ای که در این ارتباط در سال گذشته پیش آمد، تشدید تقابل بین ایران و آمریکا و ایران و اسرائیل بود. از طرفی، ایالات متحده تصمیم گرفته که به جای صرفاً حمایت از اسرائیل، خود را به‌عنوان طرف تقابل با ایران تلقی کند. وی ادامه داد: این تلقی در زمان دموکرات‌ها پدید آمد، اما با تغییر دولت در آمریکا و آمدن ترامپ که در مواضع خود صریح‌تر است، این موضوع بیشتر برجسته شده است. باید توجه شود که دولت‌ها وقتی احساس خطر و خصومت می‌کنند، به‌ خصوص طرف‌های قوی‌تر، چند روش عملی دارند و اول تذکر داده می‌شود، وقتی به تذکر توجهی نشود هشدار داده می‌شود و وقتی به هشدار توجه نشود، تهدید می‌شود و وقتی تهدید تأثیر نکرد، آن موقع اولتیماتوم داده می‌شود، یعنی اتمام حجت می‌شود. تفاوت اولتیماتوم با تهدیدهای عادی این است که زمان دارد. برخی از قدرت‌های کوچک‌تر تصور می‌کنند که آن‌ها هم گاهی به بلوف زدن متوسل می‌شوند و چندان جدی نیستند، اما سوابق همیشه نشان داده که ایالات متحده، به‌خصوص در اولتیماتوم‌های خود، استوار بوده است. 
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: در مورد اوکراین، وضعیت بسیار مشکوک است؛ چرا اروپا اصلاً این بازی را آغاز کرد؟ به چه دلیل با روسیه که مایل بود حتی به اتحادیه اروپا بپیوندد و خود را اروپایی بداند، دشمنی کردند؟ چه طمع‌هایی به اراضی و منابع روسیه داشتند؟ اروپا و غرب از جنگ اوکراین دفاع کردند، اما تحریک‌کننده روسیه بودند. دعوت اوکراین به ناتو، به معنای جنگ با روسیه بود. دعوتش حتی به اتحادیه اروپا، جنگ با روسیه بود، زیرا اوکراین یک سرزمین روسی است، ملتش بنیان‌گذاران دولت روسیه بودند، بخش بزرگی از جمعیتش روس بوده و نسبت به روسیه، کشور فقیری است و از کمک‌های روسیه در فروش ارزان انرژی برخوردار بوده است. تحریکات اروپا که منجر به سرنگونی دو رئیس‌جمهوری اوکراین شد، و سپس پیوستن جمهوری خودمختار کریمه که تصمیم گرفته بود از اوکراین جدا شود و به روسیه بپیوندد، موجب شد که روسیه هم طبق معمول و با رفتار خشونت‌آمیزی که همیشه داشته، در مواردی که هیچ‌گونه حقی نداشته، با دخالت‌های نظامی، لشکرکشی، تخریب و ویرانی حرف خود را پیش ببرد. در این مورد به‌ خصوص، با خشونت کار را به جایی رساند که قابل تحمل نبود. نه اروپا تحمل هزینه‌های تورم‌زای جنگ اوکراین را دارد و نه آمریکا.
وی افزود: وضعیت اوکراین برای آمریکا با حمایتش از اسرائیل فرق می‌کند. اوکراین سرزمینی است که وارد جنگ نابرابری با روسیه شده است. اروپا با این کار شوک اولیه‌ای به خود وارد کرد و میلیون‌ها اوکراینی را روانه مرزها کرد و یک جنجال بزرگ تبلیغاتی راه انداخت، اما حالا آن میلیون‌ها نفر هم روی دستشان مانده‌اند و اروپا از بازار بزرگ صادراتی خود، روسیه و اوکراین، محروم شده است و از بازار وارداتی خود در مورد انرژی، خط لوله گاز و منابع اولیه هم محروم مانده و توان تحمل این میزان هزینه را ندارد. بنابراین، حتی اگر دولت دموکرات هم در واشنگتن روی کار می‌ماند، می‌دانست که در مقابله با ابرقدرتی مانند روسیه، کشور اوکراین توان پایداری برای همیشه را ندارد. بخشی از مسئولیت کشتار بزرگی که تاکنون صورت گرفته، متوجه زلنسکی است که به‌جای فکر کردن به آسایش، زندگی و سلامت مردم خود، با درگیر شدن در یک مسابقه نامتساوی، می‌خواهد به زحمت و با سرمایه دیگران و با بستانکاری این جنگ را ببرد، که آمریکا به امکان‌ناپذیر بودن آن پی برده است. اگر شلیکی از اروپا به مسکو صورت بگیرد، با شناختی که از رفتار روس‌ها داریم، مطمئن باشید با سلاح‌های تاکتیکی اتمی جواب خواهند داد و اگر آن‌ها هم پاسخ بدهند، آن وقت با سلاح‌های استراتژیک به تقابل می‌پردازند؛ یعنی یک وضعیت ویران‌کننده‌ برای تمام جهان به وجود می‌آید.
مجلسی گفت: اوکراین برای روسیه آن‌قدر اهمیت دارد که بالاخره به چنین اقدامی دست می‌زند. ترامپ از لحاظ تجاری، هزینه‌ها و درآمدها و غیره، واقع‌بین‌تر از دیگران بوده و خواهان آن است که این جنگ خاتمه پیدا کند، تجارت آمریکا و تا حدودی اروپا که آسیب شدید دیده، از سر گرفته شود، ارتباطات بین‌المللی برقرار شود و از تورم آن‌ها کاسته شود. جنگ اوکراین موجب شده کشورهایی که دور از این تقابل هستند، وضعیتشان محکم‌تر شود، که از برزیل گرفته تا چین و اندونزی و مالزی و تایلند و کره جنوبی و ژاپن را شامل می‌شود.
وی اظهار کرد: سومین اقدام مهم امریکا در عرصه سیاست خارجی، وضع تعرفه‌ها بود. جنگ تعرفه‌ها واکنشی افراطی است که ترامپ خیلی زود نظراتش را در مورد آن تغییر می‌دهد اما واقعیت این است که وقتی صحبت از نئولیبرالیسم در برابر لیبرالیسم شد، لیبرالیسم بیشتر به عنوان یک امر داخلی اقتصادی کشورها مطرح می‌شد. در نئولیبرالیسم، بسط دادن آن لیبرالیسم تجاری داخلی به تجارت خارجی و بین‌المللی بود. یعنی گفتند مرزها را بردارید، تعرفه‌ها را برچینید، مشکلات و موانع قانونی باید برداشته شود، رفت‌وآمد و انتقال کالاها باید آزاد باشد که به نفع آمریکا و البته غرب بود، زیرا آن‌ها تولیدکننده اصلی بودند و صادرکننده اصلی به شمار می‌آمدند و هرگونه تعرفه به آن‌ها لطمه می‌زد. این آزادی عمل موجب شد کشورهایی که از کارگر ارزان برخوردار بودند، مثل ژاپن و کره، قوی شوند و قوی شدن آن‌ها هم چون در اردوگاه آمریکا و غرب بودند، موجب تقویت آن‌ها شد. اما تدریجاً که تایوان، چین، مالزی و دیگران وارد شدند، یک‌مرتبه آمریکا دید که نئولیبرالیسم که ابزار قدرت، ثروتمند شدن و قدرت‌نمایی اقتصادی آن‌ها بوده، در حال تبدیل شدن به وسیله‌ای شده که توان رقابت را از آن‌ها می‌گیرد. یعنی در قالب این نئولیبرالیسم، میلیاردها دلار سرمایه‌های آمریکا و اروپا و غیره به چین رفت.
مجلسی در پایان خاطرنشان کرد: این مسأله باعث شده که آن سیاست نئولیبرالیستی، آمریکا را تحت پوشش بهانه‌های مختلف تغییر دهند. ترامپ نمی‌گوید که آمریکا به اقتصاد حمایتی بازگشته، یعنی «پروتکشنیسم» را که همیشه به آن حمله می‌کردند و ناسزا می‌گفتند، نمی‌پذیرد. او می‌گوید که چین باید به کارگران خودش به اندازه کارگران آمریکایی مزد بدهد، وگرنه برخلاف حقوق بشر کار کرده است. این یک بهانه‌جویی بسیار بی‌معناست که امکان‌پذیر نیست. به هر نحو، افزایش تعرفه‌ها برای کانادا و مکزیک هم بیشتر جنبه تبلیغاتی و نمایشی دارد، برای اینکه بگوید قوانین‌مان نسبت به کشورهای مختلف برخلاف اصول تبعیض نیست، ولی در عمل می‌بینیم که در برابر کانادا و مکزیک در بعضی موارد فعلاً کوتاه آمده‌اند و می‌خواهند این موارد را به توافق‌های اصلی منوط کنند. تهدیدهایی هم که مثلاً در مورد گرینلند یا در مورد کانال پاناما انجام می‌دهد، بهانه‌جویی‌هایی است که بخواهد امتیازی در آن مناطق بگیرد، در مقابل امتیازی که به روسیه در اوکراین داده می‌شود. یعنی رایگان نمی‌خواهد این کار را انجام دهد. لذا مطمئنم که کار ترامپ با این بلندپروازی‌ها آسیب‌هایی هم در پی خواهد داشت و این کارهای شتاب‌زده برای او دردسر ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/950768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

زارع: رقابت‌های سختی داشتیم؛ برای جهانی تلاش مضاعفی خواهیم داشت

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

صعود مقتدرانه بسیجیان منتخب به قله برف انبار

حقایق تاریخی ایران با سیاست بازی قابل حذف و انکار نیست

لیموچی به اصفهان برنگشت!

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

اصفهان، آیینه‌ای از حرم در شب میلاد امام رضا(ع)

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

سهمیه قیر استان اصفهان کفاف نیاز استان را نمی‌دهد/

تحقق شعار استفاده بهینه از سوخت و هوای پاک با توسعه خودروهای برقی در شهرها

افتتاح بوستان شورا در گلپایگان با حضور معاون عمرانی استاندار اصفهان

کشف نیمه پنهان اصفهان هدفگذاری آینده جذب گردشگر در اصفهان است

اصفهان به دنبال احیای گونه‌های متنوع گردشگری است

برگزاری رویدادهای بین‌المللی ورزشی در اصفهان پیام‌های مثبتی دارد

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

نینتندو به پشتیبانی از کنسول سوییچ ادامه می‌دهد

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نفرات راه یافته به مرحله نیمه نهایی پنج وزن دوم کشتی آزاد جام تختی مشخص شد

امام جمعه موقت اصفهان: مدیریت ناترازی انرژی نیازمند همکاری همگانی است

سازمان‌های بین المللی در زمینه جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

گریۀ شهید رئیسی با شنیدن رنج کشاورزان اصفهانی

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن

یک هندی طلایی وزن عموزاد شد؛ چهارمین ملی‌پوش از اصفهان درآمد/ بذری قهرمان غیرمنتظره!

اصفهان گرم‌تر می‌شود

غزل زیبای سعدی

مشخصات کلیدی سری وان پلاس Ace 6 لو رفت: تراشه اسنپدراگون و باتری 7800mAh

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

آخرین قیمت سوییت‌های فروشی در اصفهان + جدول

برگزاری گردهمایی دوست‌داران امام رضا (ع) فردا در دانشگاه الزهرا (س)

رقابت حساس سنگین وزن ها در اصفهان/ زارع و معصومی یک گام تا فینال

امیرحسین زارع، محبی را شکست داد؛ پادشاه در اصفهان تاج گذاری می کند

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

فناوری نمایشگر آیفون تاشو اپل استانداردهای جدیدی را تعیین خواهد کرد

مدیر سابق اپلیکیشن فیسبوک به استخدام OpenAI درآمد

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

بیداری ظرفیت‌های خفته جامعه در راستای گفتمان دولت وظیفه فرمانداران است

هیئت‌های مذهبی نقش مهمی در همبستگی اجتماعی مردم دارند