پیام سپاهان

آخرين مطالب

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ سیاسی

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
صنم وکیل از چتم هاوس معتقد است که به‌جای انتخاب بین توافق یا عدم توافق، «دولت ایران به‌احتمال‌زیاد گزینه سوم را انتخاب کرده است.
 به نوشته سی‌ان‌بی‌سی، بخت و اقبال ایران ممکن است پس از دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شدیداً تغییر کند، چه به نفع تهران و چه به ضرر آن.
در اقداماتی غافلگیر کننده، ترامپ تاکنون چندین بار تمایل خود را برای دستیابی به توافق با ایران ابراز کرده است - آخرین مورد، هفته گذشته گفت که نامه‌ای به رهبر ایران ارسال کرده که در آن خواستار «مذاکره» میان دو کشور بر سر برنامه هسته‌ای ایران شده است. این رویکرد در تضاد با هفت سال پیش است که ترامپ ایالات متحده را از توافق هسته‌ای اولیه سال 2015 خارج کرد و باعث سقوط روابط آمریکا و ایران شد.
ترامپ در مصاحبه‌ای با نیویورک پست در اوایل فوریه گفت: «ترجیح می‌دهم توافقی درباره مسائل غیرهسته‌ای با ایران انجام شود. این را به بمباران گسترده ترجیح می‌دهم.»
با این حال، ترامپ هم‌زمان مجدداً کارزار تحریم‌های «فشار حداکثری» را علیه این کشور صادرکننده نفت آغاز کرده است. در همین حال رهبری ایران قاطعانه کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای و پیشنهادات ترامپ برای مذاکره را رد کرده است. روز شنبه، رهبری تلاش‌های «دولت‌های زورگو» برای توافق را محکوم کرد و تأکید کرد که دولت تحت فشار مذاکره نخواهد کرد.
اکنون به نظر می‌رسد ایران تحت فشار است، هم از سوی اقتصاد بحران‌زده خود، هم به دلیل آسیب دیدن متحدان منطقه‌ای.
بااین‌حال، درحالی‌که نفوذ ایران در این حوزه‌ها نسبت به دوره اول ترامپ کاهش یافته، اهرم آن در جنبه‌ای دیگر - یعنی حجم عظیم مواد هسته‌ای تولیدشده - اکنون بیشتر شده است.
«نگرانی‌های جدی»
ایران اکنون در حال غنی‌سازی و ذخیره‌سازی اورانیوم در بالاترین سطح تاریخ خود است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این باره هشدار داده است.
در بیانیه خبری سازمان ملل در 3 مارس آمده است: «ایران همچنان تنها کشوری است که بدون داشتن تسلیحات هسته‌ای، اورانیوم را در این سطح غنی‌سازی می‌کند، که نگرانی‌های جدی درباره احتمال توسعه تسلیحات ایجاد کرده است.»
صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم هاوس گفت ایران همچنان به غنی‌سازی [اورانیوم] ادامه می‌دهد تا اهرم‌های قدرت خود را تقویت کند. هرچه مقدار بیشتری داشته باشد، می‌تواند بخش بیشتری از آن را واگذار کند و این می‌تواند در هر توافقی که در آینده صورت بگیرد، به‌عنوان یک امتیاز عمل کند.»
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در سال 2021 مدعی شد: «این که یک کشور در سطح 60 درصد غنی‌سازی می‌کند، مسئله‌ای بسیار جدی است. تنها کشورهایی که به دنبال ساخت بمب هستند، به این سطح می‌رسند.»
بر اساس توافق هسته‌ای 2015 ایران متعهد شد که سطح غنی‌سازی اورانیوم را به 3.67 درصد و میزان ذخایر آن را به 300 کیلوگرم محدود کند.
بااین‌حال، طبق گزارش انرژی اینتلیجنس که به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شده، ایران اکنون تقریباً 22 برابر این مقدار اورانیوم ذخیره دارد. در همین حال، ترامپ احتمال حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد نکرده است.
بی‌اعتمادی متقابل
با وجود این، بیژن خواجه‌پور، اقتصاددان و مدیر شرکت مشاورهEurasian Nexus Partners مستقر در وین، معتقد است که در ایران تمایل غالبی برای رسیدن به توافقی که منجر به رفع تحریم‌ها شود، وجود دارد.
اما مشکل چیست؟
خواجه‌پور گفت: «در هر دو طرف بی‌اعتمادی عمیقی وجود دارد، به‌ویژه، ماجرای حضور زلنسکی در دفتر بیضی کاخ سفید، ایرانی‌ها را دوباره به این نتیجه رسانده که اعتماد به یک توافق احتمالی آینده با دولت ترامپ دشوار خواهد بود.»
خواجه‌پور افزود: «از سوی دیگر، لغو یا کاهش احتمالی تحریم‌ها، برای خط سیر اقتصادی ایران امری حیاتی خواهد بود.»
اما به گفته برخی تحلیلگران، ایالات متحده و ترامپ اکنون برتری و اهرم فشاری چشمگیری دارند. به گفته آن‌ها، اگرچه افزایش ظرفیت هسته‌ای ایران به‌عنوان یک اهرم فشاری قابل درک است، اما در حال حاضر، تنها برگه‌ای که تهران در اختیار دارد، همین کارت هسته‌ای است.
تهران در حال خرید زمان؟
به عقیده این دسته از تحلیلگران، تهران به دنبال آن است که ترامپ را در مذاکرات گرفتار کند، چه به‌طور مستقیم و چه از طریق میانجی‌گری روسیه که دولت ترامپ برای آن تمایل نشان داده است.
صنم وکیل از چتم هاوس معتقد است که به‌جای انتخاب بین توافق یا عدم توافق، «دولت ایران به‌احتمال‌زیاد گزینه سوم را انتخاب کرده است: ادامه وضعیت موجود و خرید زمان.»
او توضیح داد که این تصمیم «هم به‌منظور ایجاد اهرم فشار بیشتر در زمانی است که منطقه و غرب، ایران را ضعیف می‌بینند و هم برای درک بهتر از اولویت‌ها و شروط ترامپ برای مذاکره.»
علاوه بر این، وکیل افزود: «ایران قصد دارد درحالی‌که واشنگتن استراتژی و اولویت‌های خود را مشخص می‌کند، مذاکراتی را با اروپا آغاز کند تا به‌عنوان یک تاکتیک تأخیر برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌های سازمان ملل عمل کند و هم‌زمان، مسیر مذاکرات را باز نگه دارد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/946453/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت فرهنگیان و اولیاء در خدمت ارتقای آموزش شهرضا قرار گرفته است

با دو طرح تحولی آموزشگاهی و معلمی به استقبال مهر می‌رویم

روابط‌عمومی کارآمد، سپر مقابله با شایعات و بازوی راهبردی آموزش‌وپرورش است

فناوری‌های گزینش نیازمند به‌روزرسانی جدی است

خدمات ویژه کمیته امداد به 368 بیمار سخت درمان

هوای استان اصفهان 2 تا 4 درجه گرم‌تر می‌شود

شورای گفت‌وگوی ملی باید به استان‌ها برود

اصفهان، روایت عشق و هنرخاستگاه توسعه گردشگری معنوی و مذهبی در اصفهان

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

متولدان 1386 بدون مجوز و با گذرنامه مجاز به سفر اربعین

اصفهان از مناطق بحرانی بیابانی زایی در کشور

برنامه‌ریزی هدفمند آموزش‌وپرورش ناحیه 3 اصفهان برای ارتقای عدالت آموزشی

«مدرسه، مسجد، منزل» راهبرد مبارکه برای پیوند مؤثر خانه و مدرسه است

اعزام 84 مددجوی زیارت‌اولی از اصفهان به کربلای معلی

آغاز عملیات آماده‌سازی سایت 67 هکتاری مسکن ملی در گلپایگان

پرداخت 174 میلیارد تومان به کار آفرینان در منطقه کاشان

بررسی79مصوبه معوقه شهرستان‌ها درنشست معاون استانداربا برخی فرمانداران

احیای کریدورفناوری اصفهان پس از20سال/تحقق رویای ملی با تعیین دبیرویژه منطقه

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

احداث پارک‌های تخصصی ساختمانی در کشور؛ نیاز به ساماندهی مراکزتحقیقاتی است

نگاهی گذرا به سابقه شرارت‌های آمریکا علیه مردم ایران

پر کردن 11 هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در استان اصفهان

جریمه بیش از 20 هزار میلیار د ریالی اصناف متخلف در استان

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

کشف 17 هزار لیتر نفت کوره خارج از شبکه توزیع در نجف‌آباد

وصول 1870 میلیارد ریال مالیات از محل کتمان درآمد‌ها در اصفهان

بهره‌برداری از 8 پروژه عمرانی و تجهیز 150 کلاس هوشمند در نجف‌آباد

با گفتمان‌سازی سند تحول، آموزش‌وپرورش ناحیه 2 اصفهان در مسیر تربیت تمام‌ساحتی گام برمی‌دارد

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

انعقاد قرار داد سازندگی 58 هزار واحد مسکن ملی در استان

بهره برداری از پارکینگ کامیون داران خوانسار

طرح «میدان پویا» محور فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان برای ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی است

اصفهان میزبان اردوی تیم ملی ووشو

برگزاری مراسم بزرگداشت روز حماسه و ایثار شهرستان گلپایگان

ممنوعیت ثبت اظهارنامه مالیاتی از طریق دستگاه ها

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

بهره برداری از سالن چندمنظوره رزمی در خورزوق

معرفی کادر مدیریتی و فنی فوتبال ذوب آهن

تکمیل 2 پروژه آموزشی ناحیه 1 با مشارکت مردمی برای بهره‌برداری در مهرماه

برنامه‌ریزی آموزش‌وپرورش ناحیه چهار برای ارتقای کیفیت زیست مدرسه‌ای

آموزش و پرورش کاشان به دنبال توسعه مدارس انرژی‌پایه است

لزوم تشکیل شورای سیاست‌گذاری علم وفناوری برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان نیازمند نقشه راه عملیاتی است

نان آزاد مشمول قیمت گذاری دولتی نیست، اما نظارت می‌کنیم

امنیت، محور اصلی توسعه پایدار در استان

تشکیل قرارگاه شهید سلامی برای رصد و کنترل بازار در لنجان

آغاز ثبت نام پیاده روی اربعین دراصفهان

تمرکز جدی آموزش‌وپرورش ناحیه 5 اصفهان بر حل بحران فضای آموزشی

🎙️صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان