پیام سپاهان

آخرين مطالب

وال‌ استریت ژورنال: ایلان ماسک عرصه سیاسی اروپا را به هم ریخته است سیاسی

وال‌ استریت ژورنال: ایلان ماسک عرصه سیاسی اروپا را به هم ریخته است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به نظر می‌رسد ایلان ماسک وسط جریان اصلی سیاسی اروپا بر سر موضوعاتی از مهاجرت گرفته تا آزادی بیان، نارنجک انداخته است و دولت‌ها برای پاسخگویی به این میلیاردر و مشاور کلیدی دولت آینده ترامپ، دچار معضل جدی شده‌اند.
در روزها و هفته‌های اخیر، ماسک با یک سری پست‌های تحریک‌آمیز در رسانه‌های اجتماعی در مورد سیاست اروپا، از جمله حمایت از یک حزب راست افراطی پیش از انتخابات در آلمان، متهم کردن نخست‌وزیر بریتانیا به همدستی در یک باند تجاوز جنسی و محکوم کردن قضات در ایتالیا و انتقاد از کمیسیون اروپا، عرصه سیاسی اروپا را متشنج کرده است.
وال استریت ژورنال نوشته است: جریان پست‌های ثروتمندترین مرد جهان به یک دردسر دیپلماتیک تبدیل شده و گویی به چندین حزب سیاسی اصلی اروپایی پشت پا زده است. تنها چند هفته قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، بسیاری از رهبران اروپایی نسبت به رویارویی علنی با ماسک احتیاط کرده‌اند، زیرا نگران هستند که این امر به روابط با ترامپ آسیب برساند و به سادگی باعث شود که این کارآفرین فناوری حملات خود را دو برابر کند.
اما پست‌های مکرر به 211 میلیون دنبال‌کننده‌اش در ایکس، پلتفرم رسانه‌های اجتماعی که او مالک آن است، اکنون دستور کار اخبار را در چندین کشور تنظیم می‌کند و نادیده گرفتن آن را غیرممکن می‌کند. رهبران غیرمحبوب اروپا نگران هستند که ماسک می‌تواند از ایکس برای بسیج رای دهندگان سرخورده استفاده کند، آن هم در زمانی که رشد اقتصادی ضعیف اعتماد به جریان اصلی سیاست را از بین برده و بی ثباتی سیاسی را دامن زده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز دوشنبه به سفرا گفت: اگر 10 سال پیش کسی به ما می‌گفت که مالک یکی از بزرگترین شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی جهان از یک جنبش ارتجاعی جدید بین‌المللی حمایت می‌کند و مستقیماً در انتخابات از جمله در آلمان مداخله می‌کند، چه کسی باور می‌کرد؟
رویکرد بی‌قید و بند ماسک به امور خارجی، چالشی را که متحدان ایالات متحده در مسیر ریاست جمهوری بعدی ترامپ با آن مواجه هستند، برجسته می‌کند. آخرین باری که ترامپ در کاخ سفید بود، دولت‌های خارجی مجبور شدند با اظهارات غیرقابل پیش بینی او در اواخر شب در شبکه‌های اجتماعی مقابله کنند. اکنون آنها باید ماسک را هضم کنند.
کر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، بخش بزرگی از کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه خود را صرف رد پست‌های ماسک در مورد سابقه نخست‌وزیر در زندانی کردن متجاوزان به کودکان در دوره قبلی به عنوان دادستان کل بریتانیا کرد تا تمرکز بر سیستم بهداشتی کشورش. استارمر گفت که «نمی‌خواهد این موضوع را به ایلان ماسک یا شخص دیگری اختصاص دهد»، بلکه چندین دقیقه را صرف دفاع از سابقه خود و محکوم کردن کسانی کرد که «در حد امکان دروغ‌ها و اطلاعات نادرست را منتشر می‌کنند». پیش از کنفرانس مطبوعاتی استارمر، ماسک پیامی را به بالای فید ایکس خود چسبانده بود: «آمریکا باید مردم بریتانیا را از دست دولت ظالمشان آزاد کند». استارمر از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد.
سیاستمداران و بازرگانان اروپایی همیشه در مورد سیاست ایالات متحده اظهار نظر می‌کنند - اغلب برای انتقاد از ترامپ - اما تعداد کمی از آنها بر رای دهندگان ایالات متحده تأثیر دارند. با این حال، استراتژیست‌های سیاسی بیم آن دارند که ماسک بتواند با استفاده از پلتفرم ایکس خود به عنوان ابزاری قدرتمند برای مبارزات انتخاباتی برای احزاب مورد حمایت خود، زمین بازی را تغییر دهد.
در آلمان، برخی از استراتژیست‌ها و سیاستمداران نگران هستند که دیدگاه‌های شخصی ماسک در نهایت بر انتخابات عمومی در فوریه امسال تأثیر بگذارد. ماسک سال گذشته، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان را «احمق» خواند و در هفته‌های اخیر از حزب راست افراطی AfD آلمان حمایت کرد. او روزهای آتی میزبان یک گفتگوی زنده در ایکس با آلیس وایدل، رئیس مشترک AfD است و در مقاله‌ای در یک روزنامه مشهور آلمانی نوشت که حزب او را «آخرین جرقه امید برای این کشور» می‌داند.
AfD نسبت به سایر احزاب مشابه ضد تشکیلات و ضد مهاجرت در اروپا در سمت راست قرار دارد. سازمان اطلاعات داخلی آلمان برخی از شعبات منطقه‌ای AfD را به عنوان سازمان‌های افراطی طبقه‌بندی کرده است. پیش‌نویس برنامه انتخاباتی این حزب می‌گوید تحریم‌ها علیه روسیه باید برداشته شود، سیاست خارجی و انرژی آلمان از نفوذ آمریکا رها شود و آلمان باید اتحادیه اروپا را ترک کند. برخی از رهبران این حزب از فرهنگ آلمان برای یادآوری هولوکاست انتقاد کرده‌اند. لایف-اریک هولم، قانونگذار ارشد AfD، گفت: تایید ماسک «یک نقطه مقابل خوشامد برای کمپین منفی علیه ما است که هر روز در آلمان اتفاق می‌افتد» و می‌تواند یک «تغییر دهنده بازی» باشد. فردریش مرتس، رئیس حزب راست میانه CDU و بر اساس نظرسنجی‌ها، محتمل‌ترین برنده انتخابات فوریه، به رسانه‌های آلمانی گفت که مداخله ماسک «دخالت‌ و خودپسندانه» بود و افزود: «نمی‌توانم مورد مشابهی از دخالت در مبارزات انتخاباتی یک کشور دوست در تاریخ دموکراسی‌های غربی را به یاد آورم.»
استیو بنن، استراتژیست سابق ترامپ، تلاش کرد تا قبل از انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در سال 2019، شبکه‌ای از احزاب راست‌گرا بسازد که تأثیر محدودی داشت. خوزه ایگناسیو توربلانکا، کارشناس ارشد سیاست در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا، می‌گوید که ماسک با تمرکز بر انتخابات داخلی اروپا و مسلح شدن به یک شرکت رسانه اجتماعی، می‌تواند موفق‌تر باشد. توربلانکا گفت: «او خود را ناجی دموکراسی ایالات متحده از پیشروها می‌داند. او فکر می‌کند که این نباید در خانه متوقف شود و باید در اروپا ادامه یابد.»
با این حال، موانعی وجود دارد. به عنوان مثال، طبق نظرسنجی یو گاو، در بریتانیا، تنها 26 درصد از مردم دیدگاه مثبتی نسبت به ماسک دارند، همان سطح استارمر و به گفته آفکام، میانگین کاربران روزانه ایکس از 10.3 میلیون در روز در مه 2022 به 8.6 میلیون در ماه مه 2024 کاهش یافته است. ارقام خود ایکس نشان می‌دهد که میانگین تعداد کاربران فعال در سراسر اتحادیه اروپا از اکتبر 2023 تا تابستان 2024 حدود 5 میلیون کاهش یافته است.
کمیسیون اتحادیه اروپا، شعبه اجرایی اتحادیه، روز دوشنبه گفت که در حال بررسی توسعه تحقیقات موجود در ایکس برای شامل پخش زنده‌ای است که ماسک با AfD آلمان میزبانی می‌کند. توماس رگنیر، سخنگوی کمیسیون روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «شما آزاد هستید که نظرات خود را بیان کنید، اما محدودیت‌های خاصی برای آن وجود دارد. ماسک قبلاً گفته بود که هرگونه گزارش اتحادیه اروپا علیه ایکس را در دادگاه به چالش می‌کشد. قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا به کمیسیون اجازه می‌دهد تا 6 درصد از درآمد جهانی را جریمه کند.
با توجه به اینکه ماسک بر شش شرکت از جمله اسپیس ایکس و تسلا نظارت می‌کند و همچنین رئیس مشترک وزارت کارآیی دولت جدید ایالات متحده است، برخی از مقامات اروپایی ابراز شگفتی می‌کنند که او از پهنای باندی برخوردار است که می‌تواند به امور داخلی کشورهایشان توجه زیادی داشته باشد.
در آلمان، دانیل تاپ، سخنگوی وایدل، گفت که این حزب از قبل از انتخابات اروپا در تابستان گذشته و پس از درخواست اسنادی در مورد پلتفرم AfD با کارکنان ماسک در تماس بوده است. او گفت، با این حال، تأیید ماه دسامبر غافلگیرکننده بود.
بریتانیا هدف خاصی برای ماسک بوده است. فید ایکس او در آخر هفته تحت تأثیر پست‌هایی بود که از استارمر انتقاد می‌کرد که چرا اقدامات بیشتری برای تعقیب باندهایی که عمدتاً از مردان پاکستانی تشکیل شده‌، که بیش از هزار دختر جوان را در شهرهای سراسر بریتانیا در یک رسوایی که قدمت آن به بیش از یک دهه گذشته می‌رسد، مورد تجاوز قرار دادند، انجام نداده است. او یک دهه بررسی‌های مستقل پلیس بریتانیا را به خاطر چشم پوشی از باندها مورد انتقاد قرار داده، تا حدی به این دلیل که قربانیان را باور نمی‌کردند و تا حدودی به این دلیل که افسران می‌ترسیدند در صورت اقدام علیه مردانی که دارای پیشینه‌های اقلیت هستند، متهم به نژادپرستی شوند. استارمر می‌گوید زمانی که دادستان اصلی بود چندین پرونده مرتبط با حلقه‌های قاچاق کودکان را بازگشایی کرد و نحوه رسیدگی به این جنایات را اصلاح کرد.
ماسک همچنین بارها خواستار آزادی تامی رابینسون، فعال راست افراطی شد که در حال حاضر در زندانی در بریتانیا به دلیل اهانت به دادگاه پس از تکرار ادعای نادرست علیه یک پناهجوی سوری به سر می‌برد.
ماسک در آخر هفته پس از اینکه نایجل فاراژ گفت از پیوستن رابینسون به اصلاحات حمایت نمی‌کند، با نایجل فاراژ، رهبر پوپولیست حزب راست‌گرای اصلاح‌طلب اختلاف پیدا کرد.
در مقابل، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، یکی از معدود رهبران اروپای غربی است که ماسک او را تحسین می‌کند. از زمانی که ملونی در اواخر سال 2022 قدرت را به دست گرفت، این دو بارها با یکدیگر ملاقات کرده‌اند. رهبر جناح راست ایتالیا بیش از بسیاری از همتایان اروپایی خود با نظرات ماسک در مورد مهاجرت، کاهش نرخ زاد و ولد و «بیداری» هماهنگ است. ملونی در مصاحبه‌ای با روزنامه کوریرا دلا سرا که روز جمعه منتشر شد، گفت اگرچه گاهی اوقات با ماسک مخالف است، اما او «من را به خنده می‌اندازد» که چگونه افرادی که تا دیروز از ماسک به عنوان یک نابغه استقبال می‌کردند، اکنون او را به عنوان یک هیولا به تصویر می‌کشند، فقط به این دلیل که انتخاب او سمت «اشتباه» سنگرها در نظر گرفته شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/929787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

جی فولد رونمایی شد؛ کانسپت گوشی تاشو سه‌تکه از تکنو!

زیدآبادی نوشت: تنهایی کشور و محافل تندرو

سرمقاله شرق/ توسعه درون‌زا راه نجات یا تله راهبردی؟

بیعت دوباره بانوان زینبی با رهبر انقلاب اسلامی

سرمقاله کیهان/ از «صبر استراتژیک» تا «ابهام استراتژیک»

بازرسان آژانس در ایران عامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند

نقطه‌زنی در العدید

سرمقاله همشهری/ با همدلی خادمان و شهروندان، دوباره می‌سازیمت وطن

راه‌اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

باد و باران همرفتی تا سه‌شنبه ادامه دارد

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

پرچمدارهای پرهیاهو 2025 هواوی وارد بازارهای جهانی شدند

نشریه آمریکایی: ایران در جنگ اخیر شکست نخورد، بلکه تهاجمی‌تر شد

سرمقاله اعتماد/ جاسوسی و دسترسی آزاد به اطلاعات؟

مادر شهیدان صالحی به فرزندان شهیدش پیوست

انجام موفق جراحی پیوند روده استان در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س)

پیش‌ثبت‌نام بیش از 5800 دانش‌آموز پایه هفتم در مدارس شاهد استان

هشدار هواشناسی درباره تشدید ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

راه اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

سرمقاله هم میهن/ کدام مسیر؟

مدیرمسئول کیهان: مکانیسم ماشه کاغذ پاره است، فریب نخورید!

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری 7 شهید راه قدس در کاشان

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری هفت شهید راه قدس در کاشان

یک گوشی ارزان سامسونگ آپدیت امنیتی دریافت کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ، بورس و سهامدار خرد

سرمقاله سازندگی/ رفتارهای خودسرانه و قبیله‌ای

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

هوای اصفهان همچنان در مدار آلودگی

اهدای هزینه یک شب عزاداری امام حسین(ع) برای آزادی زندانیان

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

سرمقاله خراسان/ احیای توس، راه‌های رفته و نرفته

هوای اصفهان برای دهمین روز پیاپی ناسالم است

عناوین روزنامه های اصفهان شنبه بیست و یکم تیر ماه

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

روایتی از محرم در هند

هوش مصنوعی سامسونگ وارد 400 میلیون دستگاه هوشمند می‌شود

گوشی قدرتمند شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را دریافت کرد

این گوشی‌ها تا 2 هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

دانش بنیان ها در خدمت کشاورزی

گوگل رقیب گلکسی زد فولد 7 را با 16 گیگابایت رم و تراشه اختصاصی عرضه می‌کند

الهام‌گرفتن از iOS 26؟ پلیر جدید یوتیوب با طراحی شیشه‌ای معرفی شد

مخالفان مذاکره یا درکی از واقعیت ندارند یا منافع گروهی را بر منافع ملی ترجیح می‌دهند

سفر استاندار به هرند

اسارت در اوج عزت

خودداری از کشتن مارها

بررسی انواع مشکلات و خرابی‌های احتمالی کنسول های بازی (PS و XBOX)

دانش بنیان اصفهانی در خدمت کشاورزی

ارزان ترین مانیتور 240 هرتزی دنیا با قیمت زیر 100 دلار عرضه شد

اجتماع زینبیون در بویین میاندشت