پیام سپاهان

آخرين مطالب

طنین پیروزی استراتژیک حزب‌الله در تل‌آویو سیاسی

طنین پیروزی استراتژیک حزب‌الله در تل‌آویو
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دولت بایدن در حال اعمال فشار بر نتانیاهو برای اجتناب از جنگ با حزب‌الله و تلاش برای دستیابی به توافق است. در این حین، اسرائیل نیز گزینه‌های خود در برابر این گروه لبنانی را بررسی می‌کند.
با تشدید خشونت در مرزهای جنوبی لبنان که همراه با چندین حمله پهپادی بودن، دولت بایدن در حال تلاش برای متقاعدساختن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای عدم آغاز جنگی تمام‌عیار علیه حزب‌الله است.
به نوشته بن کاسپیت، تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ای در وبگاه المانیتور، یک پهپاد انفجاری که عصر روز چهارشنبه توسط حزب‌الله از لبنان پرتاب شد، در زمین فوتبال ورودی روستای دروزی حُرِفِیش در جلیل علیا که یک واحد ذخیره ارتش در آنجا مستقر بود، منفجر شد. در حالی که نیروها مشغول رسیدگی سربازان مجروح بوده و آن‌ها را از محل تخلیه می‌کردند، یک پهپاد دیگر از مرز گذشت و در همان مکان منفجر شد. در این حمله دوگانه، یک سرباز کشته و نه نفر زخمی شدند که حال دو نفر از آن‌ها وخیم است.
این گروه لبنانی همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد که موشک هدایت‌شونده آن به یک پرتابگر گنبد آهنین اصابت کرده است. این حمله احتمالا اولین ضربه به سیستم دفاعی پیشرفته اسرائیل محسوب می‌شود. حزب‌الله یک ویدئو منتشر کرد که به نظر می‌رسد ادعاهایش را تأیید می‌کند و شکاف‌هایی در دفاع هوایی اسرائیل را نشان می‌دهد.
شکاف در زره اسرائیل
هدف قرار دادن مستقیم گروهان ارتش در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که حزب‌الله از اطلاعات باکیفیتی در مورد نیروهای مستقر در جبهه شمالی اسرائیل برخوردار است. یک منبع دیپلماتیک اسرائیلی به المانیتور گفت: «این پهپادهای انفجاری تسلیحات تعیین‌کننده یا استراتژیک به شمار نمی‌آیند». او توضیح داد که خطر اصلی در عدم آمادگی ارتش برای مقابله با آن‌ها نهفته است.
در پاسخ به تهدیدات موشکی و راکتی چندین‌ساله در امتداد مرز با لبنان، اسرائیل احتمالاً بهترین قابلیت‌های رهگیری جهان را توسعه داده است. اما با وجود اینکه پهپادها تسلیحات با کیفیت پایین محسوب می‌شوند که با سرعت کم و مقدار محدودی مواد منفجره پرواز می‌کنند، همچنان دارای مزیت هستند.
یک منبع نظامی اسرائیلی به المانیتور گفت: «سرعت کم و پرواز در ارتفاع پایین به آن‌ها اجازه می‌دهد از رادارهای اسرائیل فرار کنند. قدرت آن‌ها در ضعفشان نهفته است. اسرائیل می‌داند که چگونه موشک‌های بالستیک را در خارج از جو رهگیری کند، اما در حال حاضر، در رهگیری آنچه اساساً بادبادک‌های انفجاری در ارتفاع پایین است، مشکل دارد».
فلج‌کردن اسرائیل در شمال
از زمان شروع جنگ غزه، حزب‌الله در حملات خود به اسرائیل، نقطه‌ضعف‌های ارتش آن را آشکار ساخته است. در حالی که اسرائیل روزانه علیه حزب‌الله ترور و حملات هوایی انجام می‌دهد، این گروه می‌تواند به طور موجه ادعای یک پیروزی استراتژیک بزرگ داشته باشد. از ابتدای جنگ غزه، ده‌ها هزار نفر از ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی از خانه‌های خود گریخته و این منطقه به شهر ارواح تبدیل شده است. خانه‌ها، مزارع و تأسیسات نیز شدیداً توسط حملات موشک‌های ضدتانک حزب‌الله آسیب دیده‌اند.
این هفته، شهر مرزی کریات شمونه از آتش‌سوزی‌هایی که توسط راکت‌های حزب‌الله و اسرائیل ایجاد شده و با گرمای خشک هوا گسترش یافته است، خسارات زیادی دید. یک منبع دیپلماتیک اذعان کرد: «موفقیت حزب‌الله در فلج‌کردن شمال اسرائیل و خالی‌کردن ساکنان این منطقه دستاورد بزرگی برای این گروه است».
در مسیر جنگی تمام‌عیار
یک منبع ارشد نظامی اسرائیلی به المانیتور گفت: «با وجود تشدید درگیری‌ها در هفته‌های اخیر، این هنوز جنگی تمام‌عیار نیست. اما با این سرعت، طرفین به چنین جنگی خواهند رسید که می‌تواند منجر به جنگ منطقه‌ای تمام‌عیاری شود».
اسرائیل و حزب‌الله اصرار دارند که خواهان جنگ تمام‌عیار نیستند و در حملات خود محتاطانه عمل می‌کنند. واضح است که آخرین چیزی که لبنان ورشکسته و ویران به آن نیاز دارد، جنگ با اسرائیل است.
اگرچه ایران به وضوح دوست دارد در مقطعی، از طریق گروه‌های مقاومت که سرزمین‌های اشغالی را احاطه کرده‌اند، ضربه سختی به اسرائیل وارد سازد، اما به نظر می‌رسد اکنون را زمان مناسبی نمی‌داند.
ایالات متحده شدیداً مخالف وخامت اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی و لبنان است و از اسرائیل می‌خواهد تا قبل از پایان کارزار غزه، از حمله نظامی در شمال خودداری کند. طبق گفته چند منبع اسرائیلی، آمریکایی‌ها به اسرائیل هشدار داده‌اند که حملات محدود آن‌ها علیه حزب‌الله خطر تشدید سریع و از دست دادن کنترل را به دنبال دارد.
سناریوی‌های پیش روی
اسرائیل در حال بررسی سه سناریو است. سناریوی اول، پایان جنگ غزه است که حزب‌الله گفته منجر به پایان حملاتش به اسرائیل نیز خواهد شد. این هدف از طریق مکانیزمی برای حل‌وفصل اختلافات مرزی دنبال می‌شود که توسط آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه بایدن در دست پیشبرد است.
سناریوی دوم، جنگی تمام‌عیار با حزب‌الله برای بازگرداندن قدرت بازدارندگی اسرائیل در برابر این گروه و دورکردن نیروهای کماندویی آن از مرز به سمت رودخانه لیتانی است.
سومین سناریویی که در حال بررسی است، «جنگی محدود» است که شامل حمله اسرائیل به مناطق مرزی جنوب لبنان برای پاکسازی آن‌ها از نیروهای رضوان می‌شود. این سناریو شامل نبردهایی در مقیاس وسیع‌تر از آنچه امروز دیده شده، از جمله بمباران شهرهای بزرگ توسط راکت و موشک از سوی حزب‌الله و اسرائیل از طریق نیروی هواییش است.
روز پنجشنبه، مقامات آمریکایی گفتند که سناریوی سوم برنامه واقع‌بینانه‌ای نبوده و هشدار دادند که حمله اسرائیل به جنوب لبنان می‌تواند مداخله ایران را به مراتب شدیدتر از عملیات موشکی و پهپادی ماه آوریل به دنبال داشته باشد. آمریکایی‌ها در حال هشداردادن هستند و به اسرائیل می‌گویند که حق ندارد با امنیت کل منطقه قمار کند.
نتانیاهو در تعلل
نتانیاهو در مورد اقدام بعدی اسرائیل مردد است. قرار است شرکای میانه‌روی کابینه جنگ او از حزب وحدت ملی، روز شنبه استعفا دهند. به نظر می‌رسد بنی گانتز، رهبر این حزب که به نتانیاهو اولتیماتومی تا تاریخ 8 ژوئن داده بود تا طرحی را برای حکمرانی پس از جنگ در غزه ارائه دهد، اکنون در تله افتاده است.
استعفای او می‌تواند چشم‌انداز توافق آتش‌بس و تبادل اسیران را که هفته گذشته توسط بایدن پیشنهاد شده بود را نابود کرده و بدون تأثیر تعدیل‌کننده او، نتانیاهو به لطف وزرای تندرویی که بقای سیاسیش به آن‌ها وابسته است، به خواسته‌هایشان برای حمله به حزب‌الله تن خواهد داد.
احتمال اینکه نتانیاهو به یک ماجراجویی در لبنان دست بزند، کم است، اما شاید برخلاف میل خود درگیر آن شود. یک منبع امنیتی ارشد اسرائیلی به المانیتور گفت: «نباید فراموش کنیم که این موضوع تنها به او بستگی ندارد. هر رویداد غیرمنتظره یا اشتباه محاسباتی می‌تواند طرفین را به طور ناخواسته به جنگی تمام‌عیار بکشاند. احتمال وقوع چنین اتفاقی امروز بیش از هر زمان دیگری است».

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/855939/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

جی فولد رونمایی شد؛ کانسپت گوشی تاشو سه‌تکه از تکنو!

زیدآبادی نوشت: تنهایی کشور و محافل تندرو

سرمقاله شرق/ توسعه درون‌زا راه نجات یا تله راهبردی؟

بیعت دوباره بانوان زینبی با رهبر انقلاب اسلامی

سرمقاله کیهان/ از «صبر استراتژیک» تا «ابهام استراتژیک»

بازرسان آژانس در ایران عامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند

نقطه‌زنی در العدید

سرمقاله همشهری/ با همدلی خادمان و شهروندان، دوباره می‌سازیمت وطن

راه‌اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

باد و باران همرفتی تا سه‌شنبه ادامه دارد

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

پرچمدارهای پرهیاهو 2025 هواوی وارد بازارهای جهانی شدند

نشریه آمریکایی: ایران در جنگ اخیر شکست نخورد، بلکه تهاجمی‌تر شد

سرمقاله اعتماد/ جاسوسی و دسترسی آزاد به اطلاعات؟

مادر شهیدان صالحی به فرزندان شهیدش پیوست

انجام موفق جراحی پیوند روده استان در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س)

پیش‌ثبت‌نام بیش از 5800 دانش‌آموز پایه هفتم در مدارس شاهد استان

هشدار هواشناسی درباره تشدید ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

راه اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

سرمقاله هم میهن/ کدام مسیر؟

مدیرمسئول کیهان: مکانیسم ماشه کاغذ پاره است، فریب نخورید!

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری 7 شهید راه قدس در کاشان

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری هفت شهید راه قدس در کاشان

یک گوشی ارزان سامسونگ آپدیت امنیتی دریافت کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ، بورس و سهامدار خرد

سرمقاله سازندگی/ رفتارهای خودسرانه و قبیله‌ای

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

هوای اصفهان همچنان در مدار آلودگی

اهدای هزینه یک شب عزاداری امام حسین(ع) برای آزادی زندانیان

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

سرمقاله خراسان/ احیای توس، راه‌های رفته و نرفته

هوای اصفهان برای دهمین روز پیاپی ناسالم است

عناوین روزنامه های اصفهان شنبه بیست و یکم تیر ماه

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

روایتی از محرم در هند

هوش مصنوعی سامسونگ وارد 400 میلیون دستگاه هوشمند می‌شود

گوشی قدرتمند شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را دریافت کرد

این گوشی‌ها تا 2 هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

دانش بنیان ها در خدمت کشاورزی

گوگل رقیب گلکسی زد فولد 7 را با 16 گیگابایت رم و تراشه اختصاصی عرضه می‌کند

الهام‌گرفتن از iOS 26؟ پلیر جدید یوتیوب با طراحی شیشه‌ای معرفی شد

مخالفان مذاکره یا درکی از واقعیت ندارند یا منافع گروهی را بر منافع ملی ترجیح می‌دهند

سفر استاندار به هرند

اسارت در اوج عزت

خودداری از کشتن مارها

بررسی انواع مشکلات و خرابی‌های احتمالی کنسول های بازی (PS و XBOX)

دانش بنیان اصفهانی در خدمت کشاورزی

ارزان ترین مانیتور 240 هرتزی دنیا با قیمت زیر 100 دلار عرضه شد

اجتماع زینبیون در بویین میاندشت