پیام سپاهان

آخرين مطالب

مصاحبه‌ای منتشر نشده: یکی از رمزهای موفقیت خود را عدم ورود به جریان‌های سیاسی می‌دانم مقالات

مصاحبه‌ای منتشر نشده: یکی از رمزهای موفقیت خود را عدم ورود به جریان‌های سیاسی می‌دانم
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بی‌تردید حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم یکی از ائمه جمعه موفقی بود که هرگز از یاد و خاطر مردم شریف تبریز و آذربایجان شرقی نخواهد رفت. از مهم‌ترین ویژگی‌های آقای آل‌هاشم توجه به‌ فرد یا به افراد انسان‌ها یعنی اصل و مبداء عمل و دعوت در ادیان الهی (فرد فرد انسان‌ها) و همت گماردن در خدمت به خلق با هدف ساختن جامعه به حد مطلوب بود. به‌ همین‌خاطر از زمانی که امام جمعه تبریز شد سعی می‌کرد با مردم یک‌رنگ شود و این از نکات اساسی مشخصات و ممیزاتِ او در مقایسه با دیگران بود.به اعتقاد من نمونه‌هایی که عرض شد ارزش دقت خاص را دارد و از متن قرآن و روایات معصومین علیهم‌السلام هم قرائن بین فراوان در این زمینه را می‌توان جست‌وجو کرد. مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با شهید حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم امام جمعه فقید تبریز که در خردادماه 1402 انجام شد، در پی می‌آید:
وظایف امام جمعه در قبال اقشار مختلف مردم مثل زنان و جوانان چیست و چگونه باید با آنها ارتباط برقرار کند؟
امام جمعه شبیه روحانی روستا و شهر است و وظیفه دارد در خیر و شرّ مردم شرکت کند. یکی از موفقیت‌های بزرگ امام جمعه این است که جانبداری از شخص، جریان و گروه نکند؛ همان چیزی که مقام معظم رهبری همیشه سفارش کرده‌اند. شما ببینید در مراسم افطاری مقام معظم رهبری تمام جناح‌ها حضور دارند؛ این یعنی ایشان پدر همه جریان‌ها و احزاب هستند. لذا امام جمعه باید نقش پدری داشته باشد، تمام افراد را تحت حمایت خود قرار دهد و دست تفقد بر سر همه افراد بکشد. بنابراین ما هر جا دیدیم که امام جمعه‌ای طرفدار شخص یا جریان خاصی بوده، موفق نبوده است.
خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله ملکوتی بگویم؛ من در زمان آیت‌الله ملکوتی مسوول ستاد نماز جمعه تبریز بودم و نزدیک انتخابات مجلس بود. به ایشان گفتم: «نمایندگان مجلس از جناح‌های مختلف توقع دارند که پیش از خطبه‌ها سخنرانی کنند، من چه کار کنم؟» ایشان فرمودند: «این هفته هر شش نماینده را دعوت کن.» من گفتم: «حاج آقا، من شش نماینده را در هفته چگونه دعوت کنم؟» ایشان گفت: «اگر برای نماینده‌ای وقت نشد، وی را برای هفته بعد دعوت کنید.» نماینده‌ها با من تماس گرفتند که ما را سر کار گذاشتی و همه را دعوت کردی؟! لذا هر کس تماس می‌گرفت، می‌گفتم: شما هفته آینده صحبت کن. به دیگری می‌گفتم: شما دو هفته بعد صحبت کن. بنابراین آیت‌الله ملکوتی نمی‌خواست یکی از نمایندگان را بر دیگری ترجیح دهد و پدری می‌کرد.همان‌گونه که امروز مقام معظم رهبری، نقش پدری را دارند ما هم سعی کردیم، این را حفظ کنیم. من یکی از رمزهای موفقیت خود را عدم ورود به جریان‌های سیاسی می‌دانم؛ من به هیچ جناحی وابسته نیستم و به جز خط امام، ولایت و رهبری، هیچ خطی را نمی‌شناسم.دو سال پیش بود که به یکی از نمایندگان مجلس گفتم که برای سخنرانی پیش از خطبه، هر شش نماینده را دعوت کنید که یکی از آنها خانم بود. برخی اعتراض کرده و به جاهایی منعکس کرده بودند که ایشان نماینده خانم را برای سخنرانی قبل از خطبه دعوت کرده است! من گفتم: «چه اشکال دارد؟ مردم رأی داده‌اند، ایشان نماینده است و باید گزارشی از فعالیت‌های خود ارایه کند.» یا به مناسبت‌های مختلف از برخی مدیران کل از جمله زنان دعوت می‌کنیم و هیچ ایرادی هم نمی‌بینیم.
به نظر شما، امروز کم‌رنگ شدن نام حضرت امام چه تبعات منفی می‌تواند در جامعه داشته باشد؟
نام حضرت امام کم‌رنگ نشده است، روز به روز پررنگ‌تر می‌شود و ما تا مقام رهبری را داریم، هیچ‌وقت احساس نمی‌کنیم که خط و نام امام کم‌رنگ شده است. سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب در سالگرد ارتحال امام را اگر بخوانید، می‌بینید که هیچ کس به اندازه ایشان به خط، راه و منش امام توجه ندارند. لذا خط امام هیچ‌وقت کم‌رنگ نمی‌شود.حضرت امام فرمودند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد».
از دیدگاه حضرتعالی شالوده‌های جمهوری اسلامی از منظر امام کدام است؟
اوایل پیروزی انقلاب بسیاری از افراد تلاش می‌کردند تا انقلاب را از مسیر خود منحرف کنند؛ برخی «جمهوری دموکراتیک اسلامی» را مطرح می‌کردند و دیگران چیزهای دیگری می‌گفتند، اما امام گفتند: «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد». دشمنان نظام و انقلاب از اولین ماه اول پیروزی انقلاب تلاش کردند تا به این انقلاب ضربه بزنند و به دنبال براندازی بودند اما به لطف حضور و هدایت صحیح امام نتوانستند این کار را کنند. 19 ماه در کشور شاهد ترور، شهادت، انفجار و تخریب بودیم. بعد از 19 ماه گفتند که فقط از طریق نظامی می‌توانیم نظام را از بین ببریم. هشت سال جنگ تحمیلی طول کشید، اما هیچ کاری نتوانستند انجام دهند. دشمنان گفتند که امیدواریم امام از دنیا برود و اگر امام از دنیا رفت ما می‌توانیم نظام را از بین ببریم. اما امروز شاهدیم که در سایه هوشمندی مجلس خبرگان رهبری، مقام معظم رهبری انتخاب شد، مرحوم حاج احمد خمینی هم از مقام معظم رهبری بسیار تجلیل کردند و فرمودند: «وظیفه همه ما اطاعت از شما است.» 34 سال است که با همان صلابت و اقتدارِ امام، انقلاب ما رهبری می‌شود و مسلمانان جهان هدایت می‌شوند. این خیلی مهم است. خداوند متعال را نسبت به این نعمتی که به ما داده است شاکر هستیم و طول عمر همراه با عزت و عظمت مقام معظم رهبری را از خداوند خواهانیم.
رهبر معظم انقلاب درباره خانم‌های بی‌حجاب فرمودند که اینها فرزندان ما هستند. از نظر شما روش برخورد با مقوله بی‌حجابی در جامعه چگونه باید باشد؟
همان روشی که مقام معظم رهبری فرمودند؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. ما از روش مقام معظم رهبری خارج نمی‌شویم و همان روشی که ایشان فرمودند، معیار عمل ما باید باشد. من چند هفته قبل به دانشگاه شهید مدنی و بین دانشجویان رفتم. دانشگاه شهید مدنی در آذرشهر است و دانشجویان با قطار رفت و آمد می‌کنند. من هم رفتم، سوار قطار شدم، با دانشجویان در مسیر حرف می‌زدیم و نصف سرنشینان قطار خانم‌ها بودند. خیلی هم احترام و محبت می‌کردند. در اوج اغتشاشات پاییز سال گذشته من به دانشگاه فرهنگیان رفتم، دانشجویان بسیار محبت کردند. همچنین شب بدون اطلاع مسوولان به خوابگاه دانشجویان رفتم. بلافاصله آقای صحرایی که اخیراً وزیر آموزش و پرورش شده و آن زمان رییس دانشگاه فرهنگیان بود، شبانه زنگ زد و از من تشکر کرد. در مناسبت‌های مختلف به خوابگاه‌های دانشجویی می‌روم. یک بار در مسیر دانشگاه به من گفتند: «شما پیش دانشجویان بدون اطلاع نروید، چون خوب نیست.» پرسیدم: «چرا؟» گفتند: «چون دانشجویان شلوارک می‌پوشند و فلان کار را می‌کنند.» گفتم: «ایراد ندارد.» ما به دانشگاه رفتیم، با همه دانشجویان در یک اتاق جمع شدیم و با هم گفت‌وگو کردیم. از این کارها بسیار انجام می‌دهم. یا ظهرها بدون اطلاع به سلف غذاخوری دانشجویان می‌روم و با آنها غذا می‌خورم. یا برخی اوقات شب‌ها بدون اطلاع به حجره طلاب می‌روم و می‌گویم که مسوولان نیایند؛ می‌نشینیم و با طلاب دردل می‌کنیم و بعضا با هم غذا می‌خوریم. خانم‌ها هم از این کارها استثناء نیستند.
این کارها تأثیری داشته و دانشجویان جذب نماز جمعه شده‌اند؟
گفتن این جمله شاید صحیح نباشد، اما به جرأت می‌توانم بگویم که حضور مردم در نماز جمعه تبریز نسبت به آمار جمعیت این شهر، از نماز جمعه تهران کمتر نیست. در خطبه اول نماز جمعه، اغلب بحث‌های خانوادگی و زیست محیطی مطرح می‌کنم. بانی «میزهای خدمت» در کشور من بودم و اولین‌بار میز خدمت را ما در تبریز دایر کردیم. برنامه‌ریزی می‌کنیم، هر هفته چند مدیرکل می‌آیند و به صورت حضوری به مشکلات مردم رسیدگی می‌کنند. الحمدلله در بسیاری از استان‌ها در نماز جمعه میزهای خدمت دایر است.کاری که از اول کردیم و تأثیر زیادی داشت درباره حافظان قرآن بود. هر هفته بین دو نماز از چند نفر حافظ قرآن خانم یا آقا تجلیل می‌کنیم.
از مقام معظم رهبری، بعد یا قبل از تصدی امامت جمعه خاطره‌ خاصی دارید؟
حضرت آقا به علمای تبریز بسیار مسلط بودند، به من فرمودند: «هوای علما را داشته باشید.» بعد گفتند: «کو علمای تبریز؟ کو آیت‌الله میرزا نصرالله شبستری که مفسر قرآن بود؟ کو آیت‌الله اشراقی؟ کو آیت‌الله مولاناها؟ کو آیت‌الله انگجی‌ها؟ کو آیت‌الله غروی؟» من تعجب کردم، انگار ایشان در تبریز زندگی می‌کنند.به‌ من هم محبت کردند و فرمودند که همین روش را که انتخاب کردید ادامه دهید. معلوم بود که روش من مورد پسندشان است. من هم افتخار می‌کنم چه در ارتش و چه در امامت جمعه موجبات رضایت ایشان، امام عظیم‌الشأن و امام زمان (عج) را فراهم آورده‌ام. الحمدلله، خدا را شکر و همه اینها از پدرم است.روز اول که خدمت آقا رسیدیم و می‌خواستیم به تبریز بیاییم، من و آقایان محمدی گلپایگانی، مروی و تقوی نزد رهبر معظم انقلاب بودیم. یکی از این آقایان به ایشان عرض کرد: «آقا مستحضرید که پدر آقای آل‌هاشم، امام جمعه موقتِ آقای شبستری هستند؟» آقا فرمودند: «شما دخالت نکنید، خودشان کنار می‌آیند.» من بعد از اینکه حکم گرفتم و به تبریز آمدم، خدمت ابوی رسیدم و به ایشان گفتم: «خدمت آقا چنین مساله‌ای مطرح شد. لذا اگر معذّب هستید که پدر امام جمعه موقت و پسر امام جمعه دایم باشد، دیگر نماز جمعه اقامه نکنید.» ایشان گفت: «تا دیروز فرزند من بودید، اما از دیروز که حکم رهبری را گرفتید هم فرزند من و هم پدر من هستید. بنابراین شما باید تصمیم بگیرید که نماز جمعه بخوانم یا نخوانم.» این جملات اوج ولایت‌مداری پدرم را می‌‌رساند. پدرم چند سال نماز جمعه را اقامه کردند، اما متأسفانه دو سال است که کمر و پایشان درد می‌کند و دیگر نمی‌توانند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/852251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نام «گوگل» از کجا آمده است؟

آمادگی 340 پایگاه برای جمع آوری نذور عید قربان

آغاز فعالیت ستاد مهر 1403 در اصفهان

این فسیل دریایی جد مهره‌داران امروزی است؛ اشتباه عجیب دانشمندان!

لزوم افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات بافندگان فرش دستباف

سپاهان - مس؛ فینال جام حذفی در قزوین

سرمربی سپاهان: هواداران عامل اصلی پیروزیمان بودند

سرمربی گل‌گهر در نشست خبری پس از مسابقه با سپاهان حضور نیافت

قزوین میزبان فینال جام حذفی کشور شد

غیبت اوزونیدیس در نشست خبری پس از درگیری در بازی با سپاهان

ورزشگاه فینال جام حذفی مشخص شد

عملکرد iGPU Radeon 800M AMD با گرافیک‌های RTX 2050 هم‌سطح است!

جریمه سنگین اپل توسط اتحادیه اروپا به خاطر تخطی از قانون بازارهای دیجیتال

پورمحمدی: دولتی و مجلسی دیگر برنامه نوشتند و باید دولت جدید اجرا کند

کامبک سپاهان با دبل محمدی، فینال را طلایی کرد

ارائه خدمات مشاوره رایگان به زوج‌های جوان جشن «زیباترین پیوند آسمانی»

مورایس: به بازیکنان سپاهان تبریک می‌گویم که یک تیم بودند

دیدار تیم های فوتبال سپاهان و گل گهر

در iOS 18 می‌توانید سیری را با هر عبارتی فراخوانی کنید

وبسایت اصلاح‌طلب: اصولگرایان هنوز نفهمیده‌اند کاندیدای «اصلح»شان کیست؟!

متفکر آمریکایی مطرح کرد: هشت درس از جنگی که قرار نبود انقدر طول بکشد

سخت‌ترین نبرد نیروی دریایی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم

شفیعی کدکنی: روسیه برای نابودی زبان فارسی در آسیای‌میانه می‌جنگد

تسهیلات کم بهره بانکی شگرد جدید کلاهبرداران مجازی

262 شعبه اخذ برای انتخابات ریاست جمهوری در کاشان پیش‌بینی شد

درگیری و دعوا در پایان 100 دقیقه / درخواست VAR در جام حذفی ایران

درگیری و دعوا در پایان 100 دقیقه / درخواست عجیب VAR در جام حذفی ایران

کامبک طلایی پوشان در نقش جهان / صعود سپاهان به فینال پس از 11 سال +فیلم

از لیگ فرانسه پیشنهاد دارم اما باید گزینه‌ها را بررسی کنم / لیگ‌برتر ایران جذاب بود +فیلم

سپاهان پس از 11 سال به فینال جام حذفی صعود کرد

تو از نیامدن خسته نمی شوی

یوتیوب همستر کامبت رسما فارسی شد

اپل واچ در خدمت حیات وحش؛ کنترل ضربان قلب شیرها با ساعت هوشمند اپل

هشدار به کاندیداها

تکیه بر چشم‌انداز

سفر یک روزه معاون توسعه، منابع و برنامه ریزی بنیاد مازندران به شهرستانهای محمودآباد و فریدونکنار

احداث خانه‌های ایثار و مراکز اقامتی مهمترین مطالبه جانبازان و ایثارگران ایلام است

خرید و فروش تسهیلات بانکی در فضای مجازی غیرقانونی است

کامبک طلایی پوشان در نقش جهان / سپاهان 2-1 گل گهر +فیلم

باگ 55ساله در یکی از محبوب‌ترین بازی‌های دهه 70 کشف شد

خبر خوش برای ایرانی‌های طرفدار شیائومی

از کارشناسان بپرسید

تلاش اصلاح طلبان برای نمایندگی تغییر

تحلیلگر اصلاح‌طلب: آیا فرقی دارد که چه کسی رییس‌جمهور شود؟

سکه بهار آزادی کانال عوض کرد

سپاهان 2 - گل‌گهر 1؛ پایان فصل کابوس‌بار

آتش‌بازی هواداران سپاهان در آخرین بازی خانگی / اتمسفر نقش‌جهان با دود آمیخته شد +فیلم

شناسایی و دستگیری قاتل جوانی در خمینی شهر

نیمه اول دیدار سپاهان - گل‌گهر مساوی تمام شد

تعهد 2500 میلیارد تومانی خیرین اصفهانی برای ساخت فضا‌های آموزشی جدید