پیام سپاهان

آخرين مطالب

عربستان و چین با رقم 3.4 میلیارد دلار فساد چای دبش چه می‌کنند؟ اقتصادی

عربستان و چین با رقم 3.4 میلیارد دلار فساد چای دبش چه می‌کنند؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - تأسیس کارخانه لوسید در عربستان سعودی با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور اتفاق افتاد. از دیگر طرح‌های توسعه‌ای میلیارد دلاری در عربستان سعودی، می‌توان به اجرای پروژه تفریحی‌گردشگری «Qiddiya» در عربستان سعودی اشاره کرد که هزینه اجرای آن 2.8 میلیارد دلار تخمین زده شده‌است. یک شهر تفریحی که قرار است 2.5 برابر بزرگتر از دیزنی‌لند باشد.

فساد 3.4 میلیارد دلاری چای دبش شاید برای ما ملموس نباشد. اما با این مقدار و حتی مقادیر خیلی کمتر در کشور‌های توسعه یافته، مسیر اقتصاد تغییر می‌کند؛ کارخانه تأسیس می‌شود، آسمان خراش، مجتمع گردشگری، نیروگاه هسته‌ای و پیست اسکی ساخته می‌شود. اختلاسی که روی قبلی‌ها را سفید کرد فساد 3.4 میلیارد دلاری چای دبش، ضربه سهمگین دیگری بر پیکره اقتصاد بیمار کشور بود. فسادی که در حوزه واردات با ارز ترجیحی اتفاق افتاد.
بنابر گزارش سازمان بازرسی کل کشور گروه صنعتی چای دبش حدود 3.4 میلیارد دلار برای واردات و بسته‌بندی چای گرفته بوده‌است. رقم ریالی فساد رخ داده چیزی حدود 140 هزار میلیارد تومان است که از نظر ریالی تاکنون در تاریخ اقتصاد ایران سابقه نداشته‌است. حال پرسش اینجا است که با 3.4 میلیارد دلار در کشور‌های توسعه یافته چه اقدامات توسعه محوری شده‌است؟
اَشکال میلیارد دلار در عربستان سعودی شرکت خودروسازی لوسید با هزینه 3.2 میلیارد دلاری در سال جاری کارخانه‌ای را در عربستان سعودی تأسیس کرده‌است که توان تولید سالانه 155 هزار خودروی برقی را دارد. تأسیس کارخانه لوسید در عربستان سعودی با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور اتفاق افتاد. از دیگر طرح‌های توسعه‌ای میلیارد دلاری در عربستان سعودی، می‌توان به اجرای پروژه تفریحی‌گردشگری «Qiddiya» در عربستان سعودی اشاره کرد که هزینه اجرای آن 2.8 میلیارد دلار تخمین زده شده‌است. یک شهر تفریحی که قرار است 2.5 برابر بزرگتر از دیزنی‌لند باشد.
میلیارد‌ها دلار در دست چشم بادامی‌ها دومین غول اقتصادی دنیا و بزرگترین اقتصاد آسیا با رقمی بالغ بر 3.5 میلیارد دلار، فرودگاه بین‌المللی پکن را تأسیس کرد که بزرگترین پروژه ساخت‌وساز در چین و ششمین ساختمان بزرگ در جهان است. همچنین با 2.4 میلیارد دلار، برج شانگ‌های با 128 طبقه را تأسیس کرد که بلندترین آسمان‌خراش چین و دومین بلندترین آسمان‌خراش در جهان است. چین همچنین با هزینه‌ای بالغ بر 2.2 میلیارد دلار فاز دوم نیروگاه هسته‌ای «Qinshan» را راه‌اندازی کرد. این نیروگاه دارای بیشترین راکتور هسته‌ای در بین سایر سایت‌های جهان است.
در دیگر غول اقتصادی آسیا، ژاپن، نیز میلیارد‌ها دلار مبلغ هنگفتی برای سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای است. این کشور 1.4 میلیارد دلار برای بروزرسانی پیست اسکی شمال غربی توکیو، در جهت رشد و توسعه گردشگری هزینه کرده‌است. گفتنی است که تایوان نیز برای ساخت برج تایپه 101 نزدیک به 1.9 میلیارد دلار هزینه کرد. برج تایپه 101 آسمان‌خراشی 101 طبقه در کشور تایوان است. نام اصلی این برج پیش‌تر «مرکز مالی تایپه» بود. این بزرگترین برج مسکونی جهان است که در منطقه‌ای زلزله‌خیز ساخته شد تا میزان مقاومتش را به نمایش بگذارد.
3.4 میلیارد دلار در اولین اقتصاد دنیا
ساخت سالن سرپوشیده چند منظوره «UBS ARENA» در المونت، نیویورک، ایالات متحده، تنها یک میلیارد دلار هزینه داشته‌است. ورزشگاهی که یکی از گران‌ترین‌ها در جهان است. هزینه ساخت تلسکوپ سی متری در این کشور نیز که به اختصار «TMT» نامیده می‌شود، 2.4 میلیارد دلار بوده‌است.
با 50 میلیون دلار در کشور‌های آفریقایی حکومت عوض می‌کنند
در این خصوص مهدی پازوکی، استاد سابق دانشگاه علامه طباطبایی و اقتصاددان،با اشاره به اینکه رقم 3.4 میلیارد دلاری بسیار بزرگ و عجیب است، گفت: «درحال حاضر با 50 میلیون دلار می‌توان در کشور‌های آفریقایی حکومت عوض کرد. اگر ایران تقاضای کل چای جهان را در یک سال تأمین کند، بازهم به 3.4 میلیارد دلار نمی‌رسد.»
وی در ادامه خطاب به افرادی که مخالف پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف هستند، گفت: «بالا بودن این رقم در نتیجه عدم شفافیت در نظام است. فقدان شفافیت کسب و کار‌ها را دراقتصاد ایران با مشکل مواجه می‌کند. هنوز نیز پرونده این اختلاس باز نشده‌است و وزارت جهاد کشاورزی باید اطلاعیه‌ای صادر کند و جزئیات این اختلاس را بیان کند.»
با 3.4 میلیارد دلار می‌توانستیم کل مدارس کشور را بازسازی و نوسازی کنیم
پازوکی در ادامه با اشاره به اینکه یک شرکت عادی نمی‌تواند به این شکل انحصار واردات را در دست بگیرد؛ گفت: «قطعا این شرکت یک شرکت وابسته است. با 3.4 میلیارد دلار می‌توانستیم کلیه مدارس کشور را بازسازی و نوسازی کنیم و به صورت کلی مشکلی به نام فضای آموزشی دیگر در ایران وجود نداشت.» فساد 3.4 میلیارد دلاری در حالی رخ داده‌است که درآمد ارزی کشور در سال 1401 نزدیک به 49 میلیارد دلار بوده‌است. به عبارتی اختلاسی که از آن به عنوان بزرگترین اختلاس تاریخ کشور یاد می‌شود، یک چهاردهم درآمد ارزی کل کشور در سال گذشته بوده‌است.
فسادی که 10 درصد صادرات غیرنفتی است
در این خصوص مرتضی افقه، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز و اقتصاددان،گفت: «3.4 میلیارد دلار، به خصوص در شرایط تحریمی، نسبت به کل درآمد ارزی رقم بالایی است و اگر صادرات غیرنفتی را 30 میلیارد دلار در نظر بگیریم، 3.4 میلیارد دلار، 10 درصد صادرات غیرنفتی کشور است.» آفتی که به جان کشور افتاده‌است افقه در ادامه گفت: «متأسفانه این اعداد و ارقام عادی‌سازی شده‌است و حساسیت برانگیز نیست و واکنشی که باید به این ارقام نشان داده شود، نشان داده نشده‌است.
عادت دادن مردم به خیلی از غیرعادی‌ها یکی از آفت‌هایی است که به جان کشور افتاده‌است.» این استاد دانشگاه در آخر با اشاره به اینکه مملکت در ریل توسعه نیست؛ گفت: «دلیل این فساد‌ها و رشد روزافزون رقم آن‌ها نحوه انتصاب کارکنان در هر سه قوه است و معیار تنها یک سری سوابق خاص است و نه تنها توسعه‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه مانعی برای توسعه است.»

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/801915/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چانگان های سایپا به تاکسی های بابک زنجانی تبدیل شدند؟

عینک هوشمند با توانایی تشخیص چهره؛ متا پروژه بزرگی در سر دارد

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

ساخت 39 مدرسه جدید در بهارستان کلید خورد

رسمی؛ نساجی مازندران به لیگ دسته یک سقوط کرد

پسندیده : بازی در خور و شأن خوزستان را انجام دادیم

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

قیمت کنسول بازی ممکن است تا 70 درصد به دلیل تعرفه‌های ترامپ افزایش یابد

این ربات کوچک 25 گرمی می‌تواند دنیا را نجات دهد

گوگل مپ از این‌ پس اسکرین‌شات‌های شما را اسکن می‌کند

اپلیکیشن هوش مصنوعی جمنای برای آیپد سرانجام منتشر شد

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

گز، مزه ماندگار هویت ایرانی؛ اصفهان صحنه شیرین یک رویداد ملی شد

نتایج زنده 8 دیدار لیگ‌برتر فوتبال تا دقیقه 40/ پرسپولیس و تراکتور گل خوردند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

آپدیت One UI 7 برای گلکسی A35 منتشر شد

رفراندوم علیه پاپ فرانسیس

تکلیف خانواده قربانیان مفقود چیست؟

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

ربع‌قرن در قدرت

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

وزش باد شدید و گردوخاک در انتظار مناطق مختلف استان اصفهان

گام بلند کیش برای تبدیل شدن به قطب سرمایه‌گذاری بین‌المللی

انهدام باند تولید روغن تقلبی

ورود تیم ملوان به ورزشگاه امام خمینی شهر اراک

تجلیل از برگزیدگان المپیاد علمی طلاب مدارس علمیه منطقه کاشان

جام تختی پیامی از ایران برای مشارکت بین‌المللی با محوریت ورزش است

جام بین‌المللی تختی؛ فرصت طلایی برای کشتی‌گیران ایرانی/ یزدانی در مسابقات جهانی غایب است

استاندار اصفهان در مراسم افتتاحیه جام تختی: کشتی پیوند دهنده دل‌ها در جهان است

تمرکز آموزش و پرورش خوانسار بر نوسازی مدارس برای ارتقای محیط‌های آموزش

حضور استاندار اصفهان و علیرضا دبیر در سالن مسابقات جام تختی

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

طراحی خطرناک

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

سناریوهای حضور ترامپ در خاورمیانه

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

جشن کیلومتری غدیر در سراسر استان اصفهان برگزار می‌شود

گزارش تصویری از یخ زدگی مزارع گندم در بوئین میاندشت

صحبت های میرزایی رئیس هیئت کشتی اصفهان