پیام سپاهان

آخرين مطالب

شکست تمام عیار نتانیاهو مقالات

شکست تمام عیار نتانیاهو
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به ادعای بن کاسپیت، تحلیل‌گر جروزالم‌پست، طرح عملیاتی ترور یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه حداقل شش بار در سال‌های اخیر به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه شده است. این اطلاعات از طریق گفتگو با بسیاری از شخصیت‌های ارشد نهادهای امنیتی، چه در گذشته و چه در حال حاضر، جمع آوری شده است.
 این صرفاً یک پیشنهاد روی کاغذ نبود، بلکه یک طرح کاملاً سنجیده و قابل اجرا بود که می‌توانست در هر لحظه به مرحله اجرا درآید. قابل ذکر است که سنوار بیشتر وقت خود را در مخفیگاه نمی‌گذراند و حضور آشکاری داشته و بین آپارتمان‌ها یا پناهگاه‌های مخفی جابه‌جا نمی‌شود.
بازار
بنابر ادعای کاپیست، از دیدگاه نتانیاهو، این اطلاعات بسیار محرمانه است.
طرح ترور سنوار توسط سه رئیس اخیر شین بت (آژانس امنیتی اسرائیل) در دوران تصدی خود به نتانیاهو ارائه شد: یورام کوهن، ناداو آرگامان و رونن بار.
این طرح بسیار با جزئیات بود و شامل سناریوهای احتمالی مختلف می‌شد و به این ترتیب اسرائیل را قادر می‌ساخت که هر شخصیت ارشد حماس در غزه و نه فقط سنوار را هدف قرار دهد. این طرح شبیه عملیات باغ (حمله هوایی اسرائیل به یک رآکتور هسته‌ای مشکوک در سوریه) یا عملیات برامبل (طرح اسرائیل برای ترور صدام حسین، رئیس‌جمهور عراق در سال 1992) در طول جنگ اول لبنان بود.
کوهن، رئیس سابق شین بت پیش‌تر فاش کرد که آژانسش توصیه کرده بود که عملیاتی هوایی با هدف ترور تمام رهبران حماس در غزه انجام دهد. او حتی اشاره کرد که او و رؤسای بعدی به مقامات ارشد کابینه این پیشنهاد را دادند. شین بت حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌نگرد که به دلیل تهدید مهمی که در دستور کار آن وجود دارد، باید خنثی شود. با این حال، همانطور که قبلاً ذکر شد، نتانیاهو همه این فرصت‌های عملیاتی را رد کرد.
علاوه بر این، در سال گذشته، حماس توان واحد کماندوهای نخبه خود را دو برابر کرده است. این شامل دو برابر شدن تعداد نیروهای کماندویی می‌شد که برای نفوذ به اسرائیل در نظر گرفته شده بود امسال نتیجه داد. اسرائیل از این تحول آگاهی داشت، اما هیچ اقدام فوری انجام نداد.
شکست اطلاعاتی اسرائیل
با گذشت زمان، دامنه شکست اطلاعاتی و عملیاتی که قبل از نفوذ گسترده حماس در 7 اکتبر به دنبال داشت، به طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود. سخنرانی سنوار که در آن، طرح خود برای درهم‌کوبیدن اسرائیل را شرح می‌دهد، نقطه اوج رزمایش بزرگ حماس در ماه می بود. طی این رزمایش، طرحی که حماس قصد داشت در ماه اکتبر اجرا کند، آشکارا در مقابل چشمان اسرائیل به تمرین گذاشته شد.
گزارش‌های نگران‌کننده واحد 8200 جاسوسی و اطلاعاتی برای اسرائیل که با رصد نزدیک این وقایع، مجموعه‌ای از یادداشت‌ها را با محتوای هشداردهنده برای مافوق خود در ماه سپتامبر ارسال می‌کرد، تا حد زیادی مورد توجه قرار نگرفت. در واقع برخی از مسئولین این گزارش‌ها را به سخره گرفته و آن‌ها را تخیلی دانستند.
علی‌رغم این جزئیات، حملات و کمپین‌های آنلاین لکه‌دارکردن شهرت رئیس اداره اطلاعات نظامی اسرائیل (AMAN) و مقامات ارشد آن، عمدتاً توسط حامیان نتانیاهو به طور قابل توجهی توان اطلاعاتی آن را تضعیف کرده است. شکست اداره اطلاعات اسرائیل نشان‌دهنده یک شکست استراتژیک شدید است و هیچ یک از مقامات ارشد آن چنین نتیجه‌ای را پیش‌بینی نمی‌کرد.
تمام اینها از اعتماد بیش از حد و تکبر در فرآیند برنامه‌ریزی ناشی می‌شود. کسانی که مسئول این شکست هستند کاملاً از مسئولیت‌های خود آگاه بوده و قبلاً با عواقبی روبرو شده‌اند. 
به اعتقاد کاسپیت، نتانیاهو در حوزه‌های متفاوتی در این زمینه دخیل است. اولاً، نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر مسئولیت همه‌جانبه تمام امور مربوط به امنیت را داشته و خود بارها بر آن تأکید کرده است.همچنین او در قبال سیاستی که حماس را به جای یک بار بر اسرائیل به عنوان دارایی می‌نگریست، پاسخگو است. پس از قطع بودجه حماس توسط محمود عباس، نتانیاهو قطری‌ها را مجاب کرد که صدها میلیون دلار به این گروه تزریق کردند. او قول داد که تهدید را از بین ببرد، اما در عوض اجازه رشد و نمو آن را داد.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع سابق و رهبر حزب اسرائیل بیتینو در پاسخ به اطلاعات جدید افشاشده در مورد طرح ترور سینوار گفت: «نتانیاهو گزارش‌ها در مورد رد حداقل شش تلاش برای از ترور سنوار را تکذیب کرده است. نتانیاهو می‌تواند تا آنجا که بخواهد به انکار آن ادامه دهد. اما او کسی است که به یحیی و رهبران حماس مصونیت داده و از هرگونه تلاش برای ترور آن‌ها جلوگیری کرده است. من این را نه به عنوان یک حدس و گمان صرف، بلکه به عنوان کسی که اطلاعات شخصی درباره این موضوع دارد، بیان می‌کنم».

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/798416/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر پُرسون از مراسم تجلیل از مدال آوران جهانی و آسیایی تکواندو با حضور استاندار اصفهان

انتقال مجید علیاری به سپاهان اصفهان

رونمایی از تمبر مسابقات کشتی جام تختی

این درخت کهن منم

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سرمایه‌گذاری بر سلامت روان کارکنان، تضمین بهره‌وری سازمانی است

امیرحسین زارع پس از واکنش احساسی پدر: او ناراحتی قلبی دارد و خواستم به ورزشگاه نیاید، اما آمد!

فولاد مبارکه؛ تامین‌کننده کلیدی مواد اولیه در پروژه‌های خطوط انتقال

همایش آشنایی با واحد رباتیک و هوش مصنوعی آزمایشگاه صنعت 4.0

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

زارع: رقابت‌های سختی داشتیم؛ برای جهانی تلاش مضاعفی خواهیم داشت

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

صعود مقتدرانه بسیجیان منتخب به قله برف انبار

حقایق تاریخی ایران با سیاست بازی قابل حذف و انکار نیست

لیموچی به اصفهان برنگشت!

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

اصفهان، آیینه‌ای از حرم در شب میلاد امام رضا(ع)

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

سهمیه قیر استان اصفهان کفاف نیاز استان را نمی‌دهد/

تحقق شعار استفاده بهینه از سوخت و هوای پاک با توسعه خودروهای برقی در شهرها

افتتاح بوستان شورا در گلپایگان با حضور معاون عمرانی استاندار اصفهان

کشف نیمه پنهان اصفهان هدفگذاری آینده جذب گردشگر در اصفهان است

اصفهان به دنبال احیای گونه‌های متنوع گردشگری است

برگزاری رویدادهای بین‌المللی ورزشی در اصفهان پیام‌های مثبتی دارد

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

نینتندو به پشتیبانی از کنسول سوییچ ادامه می‌دهد

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نفرات راه یافته به مرحله نیمه نهایی پنج وزن دوم کشتی آزاد جام تختی مشخص شد

امام جمعه موقت اصفهان: مدیریت ناترازی انرژی نیازمند همکاری همگانی است

سازمان‌های بین المللی در زمینه جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

گریۀ شهید رئیسی با شنیدن رنج کشاورزان اصفهانی

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن