پیام سپاهان

آخرين مطالب

کتاب «قمار» به بازخوانی ماجرای مک‌فارلین پرداخته است فرهنگی

کتاب «قمار» به بازخوانی ماجرای مک‌فارلین پرداخته است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - همشهری آنلاین / کتاب «قمار» به سید محمد مهدی دزفولی به‌صورت مشروح و با مستندات فراوان به ماجرای مک‌فارلین می‌پردازد، که با توجه به انگشت‌شمار بودن تعداد کتاب درباره این موضوع، بسیار قابل اتکاست.
ماجرای مک‌فارلین در تاریخ معاصر و موضوع رابطه ایران و آمریکا، یکی از مسایل پیچیده برای بسیاری از علاقه مندان به رویدادهای سیاسی و تاریخی است که اکنون با گذشت نزدیک به چهار دهه فقط تا حدودی از اطلاعات مربوط به آن موضوع برای همگان مطرح شده و حالا با انتشار کتاب«قمار» به قلم سید محمد مهدی دزفولی اطلاعات تازه ای ازاین موضوع مکتوب و مطرح شده است. 37 سال پیش در چنین ایامی سفر محرمانه رابرت مک‌فارلین، مشاور امنیت ملی رونالد ریگان به تهران صورت گرفت. سفری که بعدها جز رسوایی برای آمریکایی‌ها دستاوردی نداشت. این سفر در چهارم خرداد 1365 انجام شد و چنانکه در خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی آمده، تیم آمریکایی با پاسپورت ایرلندی آمدند و یک چهارم قطعات موشک هاگ درخواستی و برای مقامات ایران کلت و کیک هدیه آوردند. به نوشته هاشمی «قرار شد هدیه را نپذیریم و ملاقات ندهیم و مذاکره را در سطح دکتر هادی و دکتر روحانی و مهدی‌نژاد [وردی‌نژاد] مخفی نگهداریم و [مذاکرات] محدود به مسأله گروگان‌های آمریکایی در لبنان و دادن قطعات هاگ و چند قلم دیگر اسلحه [باشد]. آن‌ها بیشتر خواهان مذاکره در مسائل کلی و سیاسی‌اند.» (4 خرداد 65) فردای آن روز قرار شد محمدعلی هادی نجف‌آبادی، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس با آن‌ها گفت‌وگو کند. مک‌فارلین احساس اهانت کرد «که چرا مقامات با او حرف نمی‌زنند و چرا هدیه‌اش را نمی‌پذیریم و می‌گوید اگر من برای خرید پوست گربه به روسیه بروم، گورباچف در روز دو بار با من ملاقات می‌کند. قرار شد به آن‌ها بگویند به خاطر تخلف‌ها و بدقولی‌هایشان اعتماد به آن‌ها نیست و تا عملاً جلب اعتماد نکنند، مذاکره رسمی ممکن نیست؛ این نظر سران قوا است.» (هاشمی رفسنجانی) روز هفتم خرداد مذاکره با آمریکایی‌ها به بن‌بست رسید و آن‌ها ایران را ترک کردند. هاشمی سه روز بعد به امام پیشنهاد می‌دهد «برای جلوگیری از پخش خبر توسط آن‌ها به گونه‌ای که ما را در موضع دفاعی قرار دهند، خودمان خبر آمدن آن‌ها را ابتدا پخش کنیم» اما امام موافقت نکرد. هفته‌نامه لبنانی «الشراع» در آبان‌ماه خبر را افشا می‌کند و همین موضوع در 11 آبان حاج‌ احمد خمینی را نگران می‌کند و به هاشمی پیشنهاد می‌دهد که آن را «به گونه واقعی که برای ما پیروزی است و برای آمریکایی‌ها خفت و شکست مطرح کنیم، پیش از آنکه دشمنان سوءاستفاده کنند.» هاشمی در سخنرانی خود در 13 آبان 1365 در سالگرد تسخیر سفارت آمریکا جزئیات این سفر را به طور رسمی اعلام می‌کند که به نوشته او مثل بمب در دنیا منفجر شد. سید محمد مهدی دزفولی در کتاب «قمار»، به‌صورت مشروح و با مستندات فراوان به ماجرای مک‌فارلین می‌پردازد، که با توجه به انگشت‌شمار بودن تعداد کتاب درباره این موضوع، بسیار قابل اتکاست. کتاب «قمار» در 416 صفحه از سوی انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/735014/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازسازی عتبات عالیات باید به صورت اختیاری انجام شود

آرزوی فولاد مبارکه برای سپاهان: سهمیه آسیایی!

دیدار سه جانبه کارترون و یوسف‌زاده با مدیرعامل فولاد مبارکه!

استقلال با 6 غایب به اصفهان می‌رود

اولین شهربازی تهران کجا بود؟

فواید و مضرات حنا برای موی سر

میرزاآقابیک: ادای احترام به نسلی کردیم که مسیر ورزش کشور را ساختند

استقلال با 6 غایب راهی اصفهان می‌شود!

پیام انگیزشی استاندار اصفهان برای سپاهان!

صدقی: به دنبال تضمین موفقیت مدیران جوان در سایه خرد و تجربه بزرگان ورزش هستیم

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

استاندار اصفهان در تمرین سپاهان: زاینده رود باز شد، حالا نوبت شماست که مردم را خوشحال کنید

سرمایه‌گذاری 3.2 میلیارد دلاری فولاد مبارکه در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست

این دو ستاره استقلال بازی با سپاهان را از دست دادند

تشریح نکات فنی نمایشگاه قطعات خودرو در رویداد «هم‌ مسیر»

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

نوت 16 و نوت 16 پرو رونمایی شدند؛ گوشی‌های ارزشمند میزو با مشخصات چشمگیر

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

دبیر کل اکو : کیش، بدون شک مقصدی بی‌نظیر برای گردشگران از سراسر جهان است

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

حواله داران بی ام و ix1 از قیمت گذاری های پرشیا خودرو اعلام نارضایتی کردند

حسینی و رضاوند بازی با سپاهان را از دست دادند

فروش بلیت مسابقه فوتبال سپاهان و استقلال آغاز شد

دو تیرک در اصفهان مانع از دو گل تماشایی (عکس)

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

غیبت 2 استقلالی مقابل سپاهان قطعی شد

حضور بقائی در نمایشگاه کتاب تهران

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید