پیام سپاهان

آخرين مطالب

خبر سفر سلطان پیش‌خور شد

ربع سکه پرچمدار بازدهی هفتگی اقتصادی

ربع سکه پرچمدار بازدهی هفتگی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - بازدهی مثبت سکه امامی و ربع سکه در دومین هفته که بازار ارز با خبر سفر پادشاه عمان مواجه شده نشان میدهد که اثر این سفر در این هفته کمی پیشخور شده و ترس معامله گران از اصلاح قابل توجه دلار در نتیجه این سفر تا حدودی فروکش کرده است.

دلار تهران در هفته قبل از لاک احتیاطی خود خارج شد و با نیامدن سلطان عمان به تهران و افزایش اختلافات میان ایران و طالبان درباره حقابه ایران افزایش پیدا کرد، در ادامه بازار، معامله گران افزایشی به خاطر نشست شورای وزیران اروپا و مصاحبه بورل درباره بسته تحریمی جدید علیه ایران در روز دوشنبه گارد صعودی گرفتند، ولی درنهایت در ادامه هفته تب معامله گران افزایشی بازار فروکش کرد و با خبر سفر سلطان عمان به ایران در هفته آتی و اظهارات وزیر امور خارجه درباره پیشرفت رایزنی‌ها درباره برجام قیمت‌ها دچار اصلاح شدند.
در پایان هفته قبل با توجه به افزایش حباب درهم و سکه از احتمال افزایشی شدن دلار گفته شد، اکو ایران در این گزارش ضمن بررسی بازدهی دلار در هفته جاری، میزان حباب درهم و سکه و رفتار آن را بررسی میکند.
رفتار درهم چگونه بود؟
درهم نشان دهنده تقاضای بنیادی ارز در بازار است، امارات به عنوان مرکز ری اکسپورت کالا‌ها در منطقه از دیرباز برای بازار ارز اهمیت داشته، زیرا کشور‌های زیادی کالا‌های خود را به امارات ارسال و از آنجا به سایر نقاط جهان صادر می‌کنند. نسبت ثابت برابری درهم به دلار که در طول زمان تغییری نمیکند نیز به جذابیت تجارت با درهم افزوده و در شرایط تحریمی دلار، استفاده از آن را افزایش داده است. بازار امارات و درهم اکنون از ارز‌های مورد توجه روسیه در شرایط تحریمی هم هست و این کشور نیز بخشی از پول نفت خود را به درهم دریافت می‌کند و امارات هم به یکی از اصلی‌ترین مراکز پذیرش سرمایه روس‌ها تبدیل شده است.
با توجه به اهمیتی که برای درهم ذکر شد، معامله گران از گذشته برای پیش بینی قیمت دلار حباب درهم را بررسی می‌کردند و در قیمت معاملاتی دلار در روز بعد حباب درهم را در نظر می‌گرفتند، حباب منفی درهم سیگنال کاهشی به دلار آزاد می‌داد و بررسی آن در مسیر‌های صعودی و نزولی دلار ابهام را برای معامله گران کمتر می‌کند.
در نموداری (نمودار زرد) حباب درهم در روز‌های هفته‌ی جاری را برآورد کرده ایم.
در نمودار آبی هم به ترتیب از چپ به راست میانگین حباب درهم در بازه شش ماهه، سه ماهه، بیشترین و کمترین مقدار حباب در بازه شش ماهه و میانگین ماهانه و هفتگی درهم آورده شده است.

پیام سپاهان


بررسی دو‌نمودار و مقایسه آن‌ها با هم نشان می‌دهد که حباب درهم در هفته جاری در تمام روز‌ها بالاتر از میانگین شش ماهه و سه ماهه قرار داشته که انتظارات صعودی بلند مدت در بازار ارز را توجیه می‌کند. در روز‌های ابتدایی هفته حباب درهم روند افزایشی به خود گرفته که با روند افزایشی قیمت دلار متناسب است در ادامه در روز‌های دوشنبه و سه شنبه همزمان با ثبت قله هفتگی دلار حباب درهم کمترین میزان هفتگی خود را ثبت کرده است و در نتیجه پتانسیل افزایشی بازار به پایان رسیده و قیمت دلار وارد فاز نزولی شده است.
در روز پنجشنبه حباب درهم کمتر از میانگین حباب هفتگی است که به عنوان نشانه‌ای از فروکش کردن انتظارات افزایشی دلار در هفته جاری تلقی می‌شود و سیگنال افزایش قیمت دلار از جانب درهم را صادر نمی‌کند با توجه به روند حباب درهم، قیمت دلار در روز شنبه صبح پتانسیل افزایش را ندارد.
حباب سکه چه می‌گوید؟
حباب سکه در شش ماهه گذشته در بازه 6.9 تا 31.5 درصدی نوسان کرده است، معامله گران اصلی سکه با بررسی میزان حباب سکه اقدام به خرید و فروش می‌کنند و در سقف‌های حباب با توجه به اخبار غالبا فروشنده هستند، ولی روند صعودی حباب سکه (نمودار آبی) در شش ماه گذشته نشان دهنده انتظارات صعودی در بازار سکه است که خریداران با پذیرش ریسک بیشتر حباب حاضر به خرید سکه شده اند.

پیام سپاهان


انتظارات در بازار سکه در هفته جاری صعودی بوده است، زیرا میانگین حباب هفتگی سکه از میانگین شش ماهه تا یک ماهه حباب بیشتر بوده است، ولی بررسی حباب سکه در طول هفته با سقف حباب در بازه شش ماهه نشان میدهد که بازار با وجود انتظارات افزایشی معقول عمل کرده و معاملات هیجانی در بازار سکه وجود نداشته است. چرا که سقف و کف حباب سکه در هفته جاری فاصله سه درصدی دارد یعنی نوسان زیادی نداشته و با سقف حباب در شش ماه گذشته فاصله قابل ملاحظه‌ای دارد.
چون قیمت ذاتی سکه وابسته به قیمت دلار آزاد و اونس طلا است به نظر می‌رسد حباب سکه در پایان هفته بیشتر از میانگین هفته است که با توجه به روند قیمت سکه و اونس طلا به نظر می‌رسد ناشی از مقاومت فروشندگان برای فروش قیمت سکه در قیمت‌های پایین‌تر با توجه به کاهش قیمت اونس است، به نظر می‌رسد معامله گران سکه دلشان نمی‌آیند همراه با اونس اصلاح کنند و چشمشان بیشتر به سفر سلطان عمان و قیمت دلار است تا برای ادامه مسیر تصمیم گیری کنند.
بازدهی در بازار ارز و طلا چگونه بود؟
دلار تقریبا بیشتر آنچه که در میانه هفته کسب کرده بود را در پایان هفته از دست داد و بازدهی کمتر از یک درصدی را کسب کرد، ولی سکه امامی بازدهی 3.6 درصدی را کسب کرد و دارندگان ربع سکه با پرچم‌داری کسب سود به بازدهی 5.2 درصدی رسیدند. خریداران طلای هجده عیار، ولی در این هفته مانند معامله گران دلار به سود کمتر از یک درصد راضی شدند و نسبت به اخبار موجود درباره دلار و اصلاح احتمالی اونس طلا احتیاط کردند.
بازدهی مثبت سکه امامی و ربع سکه در دومین هفته که بازار ارز با خبر سفر پادشاه عمان مواجه شده نشان میدهد که اثر این سفر در این هفته کمی پیشخور شده و ترس معامله گران از اصلاح قابل توجه دلار در نتیجه این سفر تا حدودی فروکش کرده است، به نظر می‌رسد معامله گران حالا بیشتر منتظر نتیجه سفر پادشاه عمان هستند تا درباره موقعیت اصلی خرید و فروش تصمیم گیری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/734059/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از تمبر مسابقات کشتی جام تختی

این درخت کهن منم

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سرمایه‌گذاری بر سلامت روان کارکنان، تضمین بهره‌وری سازمانی است

امیرحسین زارع پس از واکنش احساسی پدر: او ناراحتی قلبی دارد و خواستم به ورزشگاه نیاید، اما آمد!

فولاد مبارکه؛ تامین‌کننده کلیدی مواد اولیه در پروژه‌های خطوط انتقال

همایش آشنایی با واحد رباتیک و هوش مصنوعی آزمایشگاه صنعت 4.0

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

زارع: رقابت‌های سختی داشتیم؛ برای جهانی تلاش مضاعفی خواهیم داشت

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

صعود مقتدرانه بسیجیان منتخب به قله برف انبار

حقایق تاریخی ایران با سیاست بازی قابل حذف و انکار نیست

لیموچی به اصفهان برنگشت!

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

اصفهان، آیینه‌ای از حرم در شب میلاد امام رضا(ع)

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

سهمیه قیر استان اصفهان کفاف نیاز استان را نمی‌دهد/

تحقق شعار استفاده بهینه از سوخت و هوای پاک با توسعه خودروهای برقی در شهرها

افتتاح بوستان شورا در گلپایگان با حضور معاون عمرانی استاندار اصفهان

کشف نیمه پنهان اصفهان هدفگذاری آینده جذب گردشگر در اصفهان است

اصفهان به دنبال احیای گونه‌های متنوع گردشگری است

برگزاری رویدادهای بین‌المللی ورزشی در اصفهان پیام‌های مثبتی دارد

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

نینتندو به پشتیبانی از کنسول سوییچ ادامه می‌دهد

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نفرات راه یافته به مرحله نیمه نهایی پنج وزن دوم کشتی آزاد جام تختی مشخص شد

امام جمعه موقت اصفهان: مدیریت ناترازی انرژی نیازمند همکاری همگانی است

سازمان‌های بین المللی در زمینه جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

گریۀ شهید رئیسی با شنیدن رنج کشاورزان اصفهانی

آمریکا در تیران و صنافیر مستقر می‌شود؟؛ تشدید رقابت میان واشنگتن و پکن

یک هندی طلایی وزن عموزاد شد؛ چهارمین ملی‌پوش از اصفهان درآمد/ بذری قهرمان غیرمنتظره!

اصفهان گرم‌تر می‌شود