پیام سپاهان

آخرين مطالب

«سلام همسایه» طرحی برای تقویت نقش مساجد در محله‌های شهر فرهنگی

«سلام همسایه» طرحی برای تقویت نقش مساجد در محله‌های شهر
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - طرح «سلام همسایه» توسط مساجد یکی از طرح‌های ارزشمند شهرداری اصفهان برای بهره‌مندی از سرمایه‌های مالی، انسانی و نمادین این کلان‌شهر برای تبدیل به سرمایه اجتماعی و معنوی است تا ارتباط مردم در دل محلات و یک نقطه متمرکز به اسم مسجد بیشتر و نقش‌ متعدد مساجد احیا شود.
به گزارش خبرنگار ایمنا، طرح «سلام همسایه» برای نخستین‌بار با هدف ترتیب، تشویق و جلب همسایگان مساجد برای شرکت در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی آن در کلانشهر اصفهان اجرایی شده است؛ مؤسسات فرهنگی، تشکل‌های مردمی و کانون‌های فرهنگی مساجد و هیئت‌امنای مساجد برای شرکت در این طرح، ابتدا طرح و ایده خود را به اداره اداره مشارکت‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ارائه می‌دهند که پس از تأیید، اجرا خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین مجاوران مسکونی و تجاری مساجد باید به 200 منزل یا مکان تجاری هم‌جوار و همسایه با مسجد مراجعه کنند و برنامه‌های خود را برای آن‌ها بازگو کرده و آن‌ها را به سمت مساجد جلب کنند.
در این طرح اداره مشارکت‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان با تخصیص بودجه‌ای به‌تناسب کیفیت و کمیت برنامه‌ها از اجراکنندگان حمایت می‌کند؛ در واقع وظیفه این اداره حمایت و نظارت و اجرا با مؤسسات فرهنگی است و به‌نوعی یک تسهیل‌گر برای مساجدی است که علاقه به اجرای طرح «سلام همسایه» و تحقق مشارکت حداکثری اهالی محله دارند. این تسهیل‌گری فقط منوط به مباحث مالی نیست و می‌تواند امور فرهنگی را نیز شامل شود.
محورهای طرح «سلام همسایه» شامل مسجد محوری، محله محوری، مشارکت محوری داوطلبانه در فرایندمحوری و مسئله محوری است، زیرا برنامه‌ریزان این طرح معتقد هستند چنانچه هزار مسجد موجود در شهر اصفهان فعال شود و هر مسجد برای 200 خانه اطراف خود برنامه‌ریزی کند، یک حرکت عظیم و تحولی چشمگیر اتفاق خواهد افتاد.
وفاق و همدلی ساکنان محلات با اجرای طرح «سلام همسایه» محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار می‌کند: در راستای احیا و ایجاد فرهنگ‌هایی همچون رفت‌وآمد کسبه به مساجد، مطرح شدن مشکلات محله در مساجد و ایجاد وفاق و همدلی بین ساکنان آن و ایجاد کانونی برای ارتباط مردم، طرح «سلام همسایه» اجرا می‌شود تا مساجد به نقش محوری خود بازگردند.
وی با اشاره به اینکه اصفهان مسجد محور بوده است، می‌افزاید: با تغییر سبک زندگی شهروندان، با اهداف اولیه مساجد فاصله گرفتیم که در این راستا طرح «سلام همسایه» توسط معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان اجرا می‌شود تا ارتباط خوب و محوری بین مساجد محلات و ساکنان و کسبه آن با این مساجد برقرار شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح می‌کند: این طرح برای کمک به رفع مشکلات ساکنان محلات و ایجاد ارتباط با همسایگان، انعکاس مشکلات به مدیریت شهری و خیران برای رفع آن‌ها است.
وی با اشاره به نقش تسهیل‌گری شهرداری اصفهان در این زمینه ادامه می‌دهد: تحقق این اهداف، کمک اولیه می‌خواهد و هزینه‌هایی دارد که قرار شده است، معاونت فرهنگی آن را انجام دهد؛ درصورتی‌که این نقش را مساجد و ائمه جماعات ایفا کنند، کار مهمی است که نهادی چون شهرداری نمی‌تواند انجام دهد، زیرا این طرح اجماعی بین مساجد، بسیج مساجد، ائمه جماعات و فعالان با تمام محلات شهر است.
تاکنون 50 مسجد در طرح سلام همسایه شرکت کرده است رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: تاکنون 50 مسجد در طرح «سلام همسایه» شرکت کرده است که مراحل اجرای آن شامل اعلام فراخوان، برگزاری کارگاه آموزشی، انعقاد قرارداد، نظارت و پشتیبانی توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد است، لذا امیدواریم اتفاق‌های خوب فرهنگی در مساجد آغاز شود.
وی دعوت چهره به چهره بین فعالان فرهنگی مساجد و اهالی محله را روش اجرایی طرح سلام همسایه می‌داند و می‌افزاید: در این طرح با دو کلیدواژه طلایی سلام و همسایه روبه‌رو هستیم که «سلام» نامی از نام‌های خدا است و «همسایه» ارزش والایی در سطح جامعه دارد.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مسجد از صدر اسلام تا به امروز تنها محلی برای اقامه نماز نبوده است، خاطرنشان کرد: معتقد هستیم هر کاری که دولتمردان و ارگان‌های دولتی و عمومی زمینه مشارکت حضور مردم را در آن ایجاد نکنند، محکوم به شکست است؛ بر این اساس در طرح «سلام همسایه» در صدد هستیم که نقش‌های متعدد مساجد که در صدر اسلام توسط پیامبر اکرم (ص) تعریف شده بود را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه در طرح «سلام همسایه» مدیریت شهری با مشارکت مراکز فرهنگی فعال در سطح مناطق پانزده‌گانه درصدد دستیابی به اهداف است، گفت: محورهای طرح «سلام همسایه» شامل مسجدمحوری، محله‌محوری، مشارکت‌محوری داوطلبانه در فرایند محوری و مسئله‌محوری است.
«سلام همسایه» طرحی برای ادای نذر فرهنگی مردم در مساجد محمدرضا فلاح، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به طرح «سلام همسایه» اظهار می‌کند: این طرح یکی از طرح‌های قابل‌توجه در شورای ششم بوده که به‌لحاظ فرهنگی و اجتماعی برای شهر اصفهان بسیار حائز اهمیت است.
وی می‌افزاید: طرح «سلام همسایه» توسط شورای اسلامی شهر اصفهان به تصویب رسید که فرایند آن را شهرداری و معاونت فرهنگی پیگیری کرده است و افتتاحیه آن در تالار خورشید با حضور رئیس امور مساجد، روحانیت معظم و مسئولان و مدیران وکانون‌های فرهنگی سطح شهر اصفهان برگزار شد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه طرح «سلام همسایه» بین همسایگانی که فاصله نزدیکی با مساجد دارند، علاقه و صمیمیت ایجاد می‌کند، تصریح می‌کند: در روایات و احادیث آمده است تا 40 خانه اطراف مساجد از طرف شمال، جنوب، شرق و غرب، همسایه مساجد محسوب می‌شوند که بین این خانه‌ها و مسجد حق دو طرفه‌ای وجود دارد و با توجه به اینکه اصفهان یک شهر مذهبی است و در بیشتر محله‌های آن مسجد وجود دارد، لذا تمام ساکنان و خانه‌های این کلان‌شهر همسایه مسجد محسوب می‌شوند.
وی تاکید می‌کند: تمام شهروندان باید ارتباط نزدیکی با مساجد داشته باشند، چراکه مساجد به‌عنوان پایگاه فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی محله‌ها می‌تواند در رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی تأثیر به‌سزایی داشته باشد.
فلاح با اشاره به اینکه در صدر اسلام بسیاری از تجمع‌ها و جلسات در مساجد برگزار و منجر به حل مسائل و اختلاف‌ها می‌شد، خاطرنشان می‌کند: طرح سلام همسایه منجر به ارتباط شهروندان و آشتی برخی از آن‌ها با مساجد است و در صورت آشنایی نسل نوجوان و جوان با مساجد در واقع می‌توانیم آن‌ها را بیمه فرهنگی و مذهبی کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه می‌دهد: البته مساجد نیز باید بعضی موارد را رعایت کند، به‌عنوان مثال امام جماعت مساجد باید جوان باشد و بتواند ارتباط قوی و دوستانه‌ای را با نوجوانان و هم‌نسلان خود برقرار کند، مؤذن مساجد نیز باید خوش‌صدا، خوش سیما و جوان باشد تا هنگامی که اذان می‌گویند، مردم جذب مساجد شوند، همچنین هیئت امنای مساجد باید مشکلات محله‌ها را شناسایی و با بررسی و پیگیری در مسجد به رفع آن بپردازند.
وی اضافه می‌کند: در بسیاری از محله‌ها افراد متخصص زیادی در رشته‌های مختلف وجود دارد که هیئت امنا و امام جماعت مساجد باید این افراد در محله‌ها را شناسایی و با آن‌ها در هفته برای بررسی و رفع مشکلات محله و مردم از جمله مسائل معیشتی گفت‌وگو کنند و در حقیقت منجر به ادای نذر فرهنگی مردم در مساجد باشد، بدین معنی که افراد متخصص در هر رشته با حضور در مساجد، تخصص خود را به هموطنان ارائه کنند.
فلاح با تاکید بر اینکه پایگاه و محوریت هر محله باید مساجد باشد، ادامه می‌دهد: هیئت امنا و امامان جماعت مساجد مسئولیت سنگینی را برعهده دارند، چراکه این مساجد به شرط رعایت الزامات بین دو طرف می‌تواند نسل نوجوان و جوان را در برابر آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی حفظ و بیمه کند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/729966/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندگی 6 روزه برای زاینده‌ رود | آب امشب به سی و سه پل می رسد

گازگرفتگی 13 نفر در آرایشگاه زنانه در میرزا طاهر اصفهان

آوازه انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی باید در سطح جهان طنین‌انداز شود

کارتابل اجرایی سامانه «137» و «اصفهان من» به یکدیگر متصل می‌شود

حادثه برق گرفتگی در اصفهان یک کشته بر جا گذاشت

دومین قرارداد تولید بار اول در حوزه پایش فیزیکی منعقد شد

خیره کننده ترین کیف های مجلسی زنانه و دخترانه؛ با اینا یه تیکه از ماه تو دستاته

عملیات اعزام زائران سرزمین وحی از فرودگاه اصفهان آغاز شد

نشست تورگردانان کشورهای آسیایی سال 2025 در اصفهان برگزار شود

انتقال ترافیک اتوبان فرودگاه اصفهان به کندروها با آغاز عملیات عمرانی زیرگذر حصه

شیائومی 16 با تراشه بسیار قدرتمند و باتری پرظرفیت عرضه می‌شود

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

گوشی بعدی وان‌پلاس و اوپو دوربین تله‌فوتو 200 مگاپیکسلی خواهد داشت

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

توقیف نیسان با یک‌هزار و 500 کیلو کله‌پاچه فاسد در سمیرم

اجرای طرح ویژه شناسایی ماینرهای قاچاق در اصفهان

متکدی پولدار و بیمارنمای کاشانی به‌دام افتاد

عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد

معلم، معمار اندیشه و تمدن‌ساز جامعه است

اصفهان به‌عنوان «پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی» انتخاب شد

اصالت میدان امام اصفهان را قربانی اغذیه‌فروشی نکنیم

بارش پراکنده و رعدوبرق در شمال اصفهان؛ وزش باد شدید در راه است

فولاد مبارکه در اتاق شیشه ای

پیوستن ایران به جمع چند تولیدکننده کلاف API در دنیا به همت فولاد مبارکه/ تولید کلاف گرم API X 60 با وجود استاندارد‌های سخت‌گیرانه

قمصر، شهر گل و گلاب + فیلم

حفظ نخبگان یک ضرورت است/برگزاری اختتامیه جشنواره فن آفرینی با حضور نمایندگان یونیسف

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

مانیتور گیمینگ فیلیپس با پنل IPS و نرخ نوسازی تصویر 390 هرتز معرفی شد

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

نشست هم‌اندیشی نکوداشت سالروز ورود علی ابن امام محمدباقر به کاشان برگزار شد

آقاجانلو: ضرورت تعیین نقطه بهینه تولید در فولاد مبارکه/ زرندی: سرمایه‌گذاری در اکتشاف؛ اولویت امسال فولاد مبارکه است

برگزاری ششمین دوره انتخابات کانون مداحان کاشان

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

فرونشست زمین، آثار تاریخی اصفهان را تهدید می‌کند

معلم نسل آینده باید تحلیل‌گر، خلاق و آشنا به فناوری باشد