پیام سپاهان

آخرين مطالب

«سلام همسایه» طرحی برای تقویت نقش مساجد در محله‌های شهر فرهنگی

«سلام همسایه» طرحی برای تقویت نقش مساجد در محله‌های شهر
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - طرح «سلام همسایه» توسط مساجد یکی از طرح‌های ارزشمند شهرداری اصفهان برای بهره‌مندی از سرمایه‌های مالی، انسانی و نمادین این کلان‌شهر برای تبدیل به سرمایه اجتماعی و معنوی است تا ارتباط مردم در دل محلات و یک نقطه متمرکز به اسم مسجد بیشتر و نقش‌ متعدد مساجد احیا شود.
به گزارش خبرنگار ایمنا، طرح «سلام همسایه» برای نخستین‌بار با هدف ترتیب، تشویق و جلب همسایگان مساجد برای شرکت در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی آن در کلانشهر اصفهان اجرایی شده است؛ مؤسسات فرهنگی، تشکل‌های مردمی و کانون‌های فرهنگی مساجد و هیئت‌امنای مساجد برای شرکت در این طرح، ابتدا طرح و ایده خود را به اداره اداره مشارکت‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ارائه می‌دهند که پس از تأیید، اجرا خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین مجاوران مسکونی و تجاری مساجد باید به 200 منزل یا مکان تجاری هم‌جوار و همسایه با مسجد مراجعه کنند و برنامه‌های خود را برای آن‌ها بازگو کرده و آن‌ها را به سمت مساجد جلب کنند.
در این طرح اداره مشارکت‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان با تخصیص بودجه‌ای به‌تناسب کیفیت و کمیت برنامه‌ها از اجراکنندگان حمایت می‌کند؛ در واقع وظیفه این اداره حمایت و نظارت و اجرا با مؤسسات فرهنگی است و به‌نوعی یک تسهیل‌گر برای مساجدی است که علاقه به اجرای طرح «سلام همسایه» و تحقق مشارکت حداکثری اهالی محله دارند. این تسهیل‌گری فقط منوط به مباحث مالی نیست و می‌تواند امور فرهنگی را نیز شامل شود.
محورهای طرح «سلام همسایه» شامل مسجد محوری، محله محوری، مشارکت محوری داوطلبانه در فرایندمحوری و مسئله محوری است، زیرا برنامه‌ریزان این طرح معتقد هستند چنانچه هزار مسجد موجود در شهر اصفهان فعال شود و هر مسجد برای 200 خانه اطراف خود برنامه‌ریزی کند، یک حرکت عظیم و تحولی چشمگیر اتفاق خواهد افتاد.
وفاق و همدلی ساکنان محلات با اجرای طرح «سلام همسایه» محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار می‌کند: در راستای احیا و ایجاد فرهنگ‌هایی همچون رفت‌وآمد کسبه به مساجد، مطرح شدن مشکلات محله در مساجد و ایجاد وفاق و همدلی بین ساکنان آن و ایجاد کانونی برای ارتباط مردم، طرح «سلام همسایه» اجرا می‌شود تا مساجد به نقش محوری خود بازگردند.
وی با اشاره به اینکه اصفهان مسجد محور بوده است، می‌افزاید: با تغییر سبک زندگی شهروندان، با اهداف اولیه مساجد فاصله گرفتیم که در این راستا طرح «سلام همسایه» توسط معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان اجرا می‌شود تا ارتباط خوب و محوری بین مساجد محلات و ساکنان و کسبه آن با این مساجد برقرار شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح می‌کند: این طرح برای کمک به رفع مشکلات ساکنان محلات و ایجاد ارتباط با همسایگان، انعکاس مشکلات به مدیریت شهری و خیران برای رفع آن‌ها است.
وی با اشاره به نقش تسهیل‌گری شهرداری اصفهان در این زمینه ادامه می‌دهد: تحقق این اهداف، کمک اولیه می‌خواهد و هزینه‌هایی دارد که قرار شده است، معاونت فرهنگی آن را انجام دهد؛ درصورتی‌که این نقش را مساجد و ائمه جماعات ایفا کنند، کار مهمی است که نهادی چون شهرداری نمی‌تواند انجام دهد، زیرا این طرح اجماعی بین مساجد، بسیج مساجد، ائمه جماعات و فعالان با تمام محلات شهر است.
تاکنون 50 مسجد در طرح سلام همسایه شرکت کرده است رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: تاکنون 50 مسجد در طرح «سلام همسایه» شرکت کرده است که مراحل اجرای آن شامل اعلام فراخوان، برگزاری کارگاه آموزشی، انعقاد قرارداد، نظارت و پشتیبانی توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد است، لذا امیدواریم اتفاق‌های خوب فرهنگی در مساجد آغاز شود.
وی دعوت چهره به چهره بین فعالان فرهنگی مساجد و اهالی محله را روش اجرایی طرح سلام همسایه می‌داند و می‌افزاید: در این طرح با دو کلیدواژه طلایی سلام و همسایه روبه‌رو هستیم که «سلام» نامی از نام‌های خدا است و «همسایه» ارزش والایی در سطح جامعه دارد.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مسجد از صدر اسلام تا به امروز تنها محلی برای اقامه نماز نبوده است، خاطرنشان کرد: معتقد هستیم هر کاری که دولتمردان و ارگان‌های دولتی و عمومی زمینه مشارکت حضور مردم را در آن ایجاد نکنند، محکوم به شکست است؛ بر این اساس در طرح «سلام همسایه» در صدد هستیم که نقش‌های متعدد مساجد که در صدر اسلام توسط پیامبر اکرم (ص) تعریف شده بود را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه در طرح «سلام همسایه» مدیریت شهری با مشارکت مراکز فرهنگی فعال در سطح مناطق پانزده‌گانه درصدد دستیابی به اهداف است، گفت: محورهای طرح «سلام همسایه» شامل مسجدمحوری، محله‌محوری، مشارکت‌محوری داوطلبانه در فرایند محوری و مسئله‌محوری است.
«سلام همسایه» طرحی برای ادای نذر فرهنگی مردم در مساجد محمدرضا فلاح، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به طرح «سلام همسایه» اظهار می‌کند: این طرح یکی از طرح‌های قابل‌توجه در شورای ششم بوده که به‌لحاظ فرهنگی و اجتماعی برای شهر اصفهان بسیار حائز اهمیت است.
وی می‌افزاید: طرح «سلام همسایه» توسط شورای اسلامی شهر اصفهان به تصویب رسید که فرایند آن را شهرداری و معاونت فرهنگی پیگیری کرده است و افتتاحیه آن در تالار خورشید با حضور رئیس امور مساجد، روحانیت معظم و مسئولان و مدیران وکانون‌های فرهنگی سطح شهر اصفهان برگزار شد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه طرح «سلام همسایه» بین همسایگانی که فاصله نزدیکی با مساجد دارند، علاقه و صمیمیت ایجاد می‌کند، تصریح می‌کند: در روایات و احادیث آمده است تا 40 خانه اطراف مساجد از طرف شمال، جنوب، شرق و غرب، همسایه مساجد محسوب می‌شوند که بین این خانه‌ها و مسجد حق دو طرفه‌ای وجود دارد و با توجه به اینکه اصفهان یک شهر مذهبی است و در بیشتر محله‌های آن مسجد وجود دارد، لذا تمام ساکنان و خانه‌های این کلان‌شهر همسایه مسجد محسوب می‌شوند.
وی تاکید می‌کند: تمام شهروندان باید ارتباط نزدیکی با مساجد داشته باشند، چراکه مساجد به‌عنوان پایگاه فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی محله‌ها می‌تواند در رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی تأثیر به‌سزایی داشته باشد.
فلاح با اشاره به اینکه در صدر اسلام بسیاری از تجمع‌ها و جلسات در مساجد برگزار و منجر به حل مسائل و اختلاف‌ها می‌شد، خاطرنشان می‌کند: طرح سلام همسایه منجر به ارتباط شهروندان و آشتی برخی از آن‌ها با مساجد است و در صورت آشنایی نسل نوجوان و جوان با مساجد در واقع می‌توانیم آن‌ها را بیمه فرهنگی و مذهبی کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه می‌دهد: البته مساجد نیز باید بعضی موارد را رعایت کند، به‌عنوان مثال امام جماعت مساجد باید جوان باشد و بتواند ارتباط قوی و دوستانه‌ای را با نوجوانان و هم‌نسلان خود برقرار کند، مؤذن مساجد نیز باید خوش‌صدا، خوش سیما و جوان باشد تا هنگامی که اذان می‌گویند، مردم جذب مساجد شوند، همچنین هیئت امنای مساجد باید مشکلات محله‌ها را شناسایی و با بررسی و پیگیری در مسجد به رفع آن بپردازند.
وی اضافه می‌کند: در بسیاری از محله‌ها افراد متخصص زیادی در رشته‌های مختلف وجود دارد که هیئت امنا و امام جماعت مساجد باید این افراد در محله‌ها را شناسایی و با آن‌ها در هفته برای بررسی و رفع مشکلات محله و مردم از جمله مسائل معیشتی گفت‌وگو کنند و در حقیقت منجر به ادای نذر فرهنگی مردم در مساجد باشد، بدین معنی که افراد متخصص در هر رشته با حضور در مساجد، تخصص خود را به هموطنان ارائه کنند.
فلاح با تاکید بر اینکه پایگاه و محوریت هر محله باید مساجد باشد، ادامه می‌دهد: هیئت امنا و امامان جماعت مساجد مسئولیت سنگینی را برعهده دارند، چراکه این مساجد به شرط رعایت الزامات بین دو طرف می‌تواند نسل نوجوان و جوان را در برابر آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی حفظ و بیمه کند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/729966/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیران کل اطلاعات و بنیاد شهید استان قم با خانواده شهید علی علیرضائی

مردم کردستان همچنان پای نظام ایستاده‌‌اند

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت؛ مهم‌ ترین مأموریت بنیاد شهید و امور ایثارگران است

جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی تکرار ایثار و مقاومت ایران و تداعی‌بخش دوران دفاع مقدس بود

شیائومی 16 در آستانه رونمایی است

سرمقاله همشهری/ هنر‌ گفتن از جمهوری اسلامی را تمرین کنیم

واکنش «وطن امروز» به یک بیانیه: نوبت عبرت شماست

برگزاری 15 کارگاه آموزشی با محوریت سند تحول بنیادین ویژه مدیران مدارس متوسطه اصفهان در تابستان

سرمقاله کیهان/ این‌گونه اسرائیل را لِه کردیم

رسانه هندی: جنگ 12 روزه، رونمایی از ابرقدرت موشکی ایران بود

تداوم ناپایداری های جوی در هرمزگان

اتحاد، اتحاد، اتحاد: دستاورد بزرگ جنگ 12 روزه

🎬 اجرای مرحله نخست طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان

🎙️ صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان

ورزش همگانی نیازمند فرهنگ‌سازی و سیاست‌گذاری صحیح است

رشد نسبت مصارف به منابع استان به بیش از 80 درصد

پرونده جنجالی اپل واچ بدون نقش‌آفرینی مدیر ایرانی به دادگاه برمی‌گردد

سرمقاله اعتماد/ قانونی سرشار از نقض حاکمیت قانون

حمایت مشکوک از جاسوسان اسرائیل و آمریکا در آژانس

“استان خانواده‌محور” اولویت چهارم توسعه اصفهان

رفع مشکلات بیش از 4700 بنگاه اقتصادی در ستاد تسهیل استان اصفهان

اصفهان به قطب هوش مصنوعی در کشاورزی تبدیل می‌شود

تاکید بر اهمیت راهبردی هوش مصنوعی در حوزه‌های دفاعی، امنیتی و اقتصادی استان

تأکید استاندار اصفهان بر توسعه ورزش همگانی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی

اهدای هدایای متبرک رهبرانقلاب به قاریان نوجوان اصفهانی توسط استاندار اصفهان

سرمقاله هم میهن/ آقای اژه‌ای! نمی‌خواهید کاری کنید؟

کیهان مطرح کرد: 1100 شهید نتیجه اصرار بر مذاکره!

حوادث رانندگی در محورهای کاشان به زندگی 2 نفر پایان داد

گرمای زودرس 132 هکتار از مراتع اصفهان را شعله‌ور کرد

هوشمندسازی محل دفع پسماند ساختمانی در اصفهان

بازی کال آو دیوتی موبایل به درآمد شگفت‌انگیزی دست پیدا کرد

سرمقاله سازندگی/ بازسازی روانی جامعه

جهان: پدافند مجازی کشور کجاست؟!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ضرورت تصمیم‌گیری عقلایی و رد تئوری بقا

تصاویری دیده نشده از حضور سردار شهید سلامی در اصفهان

سمیرم، مقصد هشتمین سفر شهرستانی مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان

معروف‌ترین رقیب گوگل کروم حالا بسیار سریع‌تر از گذشته است

سرمقاله خراسان/ خروج اتباع، آزمونی اخلاقی

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (هجدهم تیرماه 1404)

کاهش 8 درصدی قیمت‌ در پایتخت

هزینه سربار جنگ برای خطوط هوایی

ماجرای مهاجرت استادان دانشگاه صنعتی شریف به خارج از کشور

عصر ایران: منتقدان مصاحبه پزشکیان از جیب خود هزینه کنند نه از جان مردم

چرا اسرائیل در دام جنگ فرسایشی گیر کرده است؟

کاروان نمادین کربلا در زرین شهر

ساماندهی 287 متکدی در اصفهان

حدود نیمی از بازی‌های برتر استیم در سال 2025 از میان آثار AA یا مستقل هستند

دشواری تصویر نبرد؛ روایت عکاسان از تجربه های خود در جنگ 12 روزه

ضربه دردناک کمین «بیت حانون» به ارتش اسرائیل

علی‌بابا و پولی که بازگردانده نشده است