پیام سپاهان

آخرين مطالب

شاعرانه‌ای در ماه شعرای ایران فرهنگی

شاعرانه‌ای در ماه شعرای ایران
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شامگاه سه‌شنبه است و هوای دلچسب اردیبهشت‌ماه اصفهان، پیچیده در میان نوبرگ‌های درختان و ناخودآگاه قدم‌ها را به سوی بوستان می‌کشاند؛ اصفهانی‌ها به یاد «کمال» در مقابل مقبره او جمع شده‌اند و این محفل شاعرانه در ماهی به دور هم جمع شده‌اند که از آن به عنوان ماه«شعرای ایران»نام می‌برند.
  هوای دلچسب اردیبهشت‌ماه اصفهان، پیچیده در میان نوبرگ‌های درختان و ناخودآگاه قدم‌ها را به سوی بوستان می‌کشاند.
  بنر بزرگی که ورودی بوستان نصب شده است و جمعیت مردمی که بیشتر از همیشه هستند، نشان از اتفاقی خاص می‌دهد.
به یاد «کمال» «به یاد کمال»، به همت شهرداری اصفهان در حال برگزاری است و مردم در کنار مقبره‌ای که حالا رنگ و لعاب دیگری به خود گرفته، برای گرامی‌داشت یاد کمال‌الدین اسماعیل دور یکدیگر جمع شده‌اند.
صدای سعید بیابانکی از دور هم رسا و شیرین است و گویی صحبت کردن و تکلمش هم به شیوایی شعرخوانی‌هایش است. خود برنامه را آغاز کرده و اندکی از روزگاری که بر کمال‌الدین اسماعیل گذشته برای مخاطبان می‌گوید.
کسانی که به تماشای این برنامه آمده‌اند، همه اهل شعر و سخن‌اند و شعرها از دهان بیابانکی در نیامده، مصرع بعد را می‌خوانند.
در این جمع دلداده و فرهیخته، شعرایی نیز نشسته‌اند که استاد «صحت»، شاعر اصفهانی یکی از آن‌ها است. بیابانکی او را استاد خود می‌خواند و از خاطرات سال‌های ابتدایی شاعری‌اش در کنار این استاد می‌گوید و بعد، او را برای خواندن شعری به صحنه دعوت می‌کند.
استاد، هرچند به سختی، اما به سرعت خودش را به روی صحنه می‌گذارد و با سلام و علیکی کوتاه چند شعر از خودش می‌خواند.
بیابانکی هم از هنر و کلام استادش لذت می‌برد و با ستایش اشعار او، محمدرضا کاکایی با تخلص «شفا» را به عنوان دومین شاعری که در این شب شعر می‌خواند، روی صحنه دعوت می‌کند.
کاکایی جوان‌تر از صحت بود و سریع‌تر هم پشت جایگاه قرار گرفت، سخنش را با یک رباعی از کمال آغاز کرد و بعد شعری که خودش سراینده آن بود را برای مردم خواند.
اردیبهشت، ماه شعر و شاعر بیابانکی دوباره صحبت را به دست گرفت و گفت: اردیبهشت را ماه شعر نامیده‌اند، اول اردیبهشت‌ماه روز سعدی است چرا که سعدی در اول اردیبهشت‌ماه نوشتن گلستان را آغاز کرد، گلستان شاید تنها نثری است که همه ایرانیان آن را حفظ هستند. سعدی گلستان را در عرض شش ماه نوشته است.
این شاعر اصفهانی با خواندن شعری از سهراب سپهری، از او هم که سالروز درگذشتش مصادف با اول اردیبهشت‌ماه شده است، یادی می‌کند.
او با یادآوری بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه و روز فردوسی می‌خواند: به داد و دهش یافت آن نیکویی، تو داد و دهش کن فریدون تویی.
بیابانکی با گرامی‌داشت یاد استاد کسایی، هنرمندی که «نی» را به آسمان برد، از گروه موسیقی برای اجرا دعوت کرد و اعلام کرد که مهمان ویژه امشب، سوگل مشایخی، به جمع آن‌ها اضافه شده است.
ادای احترام مدیران شهری به مقام کمال‌الدین اسماعیل تعدادی از مسئولان و مدیران شهری نیز در جمع مردم و مخاطبان این برنامه حضور دارند و قصد دارند که به مقام کمال‌الدین اسماعیل ادای احترامی داشته باشند.
محمد باقر کلاهدوزان شهردار منطقه سه شهرداری اصفهان، علی صالحی سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان، مجتبی شاهمرادی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، سیدهدا محمدی، علی عطریان، رئیس اداره هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، احمد نواب مشاور شهردار اصفهان در امور محلات و استاد صحت نسبت به کمال‌الدین اسماعیل ادای احترام می‌کنند و مجری اعلام می‌کند که علاوه بر تغییراتی که تاکنون در این مکان انجام شده است، محوطه اطراف هم تغییر خواهد کرد.
بیابانکی با فراخواندن محمد حسین صفاریان به عنوان یکی از مدیران سختکوش و شاعران خوب اصفهانی از او می‌خواهد که اشعارش را برای مردم بخواند و او هم با خواندن ترانه‌هایش از زیبایی‌های اصفهان و ترک‌های تن زاینده‌رود گفت.
تحسین شاعر جوان اصفهانی هرچه می‌گذرد، چهره شاعرانی که روی صحنه می‌آیند جوان‌تر می‌شود و نوبت به میلاد حبیبی شاعر جوان و خلاق خمینی‌شهری می‌رسد، او را با آن شعری که در مقابل مقام معظم رهبری خواند و تحسین ایشان را به دنبال داشت، به یاد می‌آوریم.
همانند آن شعر که در خاطر همه ما ماندگار شد، حبیبی این بار هم شعری خواند که واکنش حضار و سعید بیابانکی را به دنبال داشت و این شاعر مطرح را وادار به تحسین‌های پی در پی کرد.
در انتهای برنامه نوبت به سوگل مشایخی شاعر و محقق شعر فارسی رسید، کسی که مخاطبان فراوانی را به شعر و عرفان علاقه‌مند کرده و تعدادی از دانش‌آموختگان او، کیلومترها راه طی کرده بودند تا برای دیدنش به این برنامه بیایند.
مشایخی در ابتدای سخنانش نیز به همین موضوع اشاره و اظهار می‌کند: برخی از دانشجویانم از ساعت‌ها پیش در راه بودند و نمی‌توانم به اندازه‌ای که باید از آن‌ها تشکر کنم.
وی می‌افزاید: اینکه در یک شب بهاری، در شهر به این اصالت دور یکدیگر جمع شویم اتفاق خوبی است و برای برگزاری چنین برنامه‌هایی زحمت بسیاری کشیده می‌شود که دیده هم نمی‌شود.
مشایخی در انتهای صحبت‌هایش یکی از اشعارش را برای مردم می‌خواند و به این ترتیب، شب پر شعر و احساس اصفهانی‌ها به پایان رسید.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/709504/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازسازی عتبات عالیات باید به صورت اختیاری انجام شود

آرزوی فولاد مبارکه برای سپاهان: سهمیه آسیایی!

دیدار سه جانبه کارترون و یوسف‌زاده با مدیرعامل فولاد مبارکه!

استقلال با 6 غایب به اصفهان می‌رود

اولین شهربازی تهران کجا بود؟

فواید و مضرات حنا برای موی سر

میرزاآقابیک: ادای احترام به نسلی کردیم که مسیر ورزش کشور را ساختند

استقلال با 6 غایب راهی اصفهان می‌شود!

پیام انگیزشی استاندار اصفهان برای سپاهان!

صدقی: به دنبال تضمین موفقیت مدیران جوان در سایه خرد و تجربه بزرگان ورزش هستیم

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

استاندار اصفهان در تمرین سپاهان: زاینده رود باز شد، حالا نوبت شماست که مردم را خوشحال کنید

سرمایه‌گذاری 3.2 میلیارد دلاری فولاد مبارکه در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست

این دو ستاره استقلال بازی با سپاهان را از دست دادند

تشریح نکات فنی نمایشگاه قطعات خودرو در رویداد «هم‌ مسیر»

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

نوت 16 و نوت 16 پرو رونمایی شدند؛ گوشی‌های ارزشمند میزو با مشخصات چشمگیر

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

دبیر کل اکو : کیش، بدون شک مقصدی بی‌نظیر برای گردشگران از سراسر جهان است

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

حواله داران بی ام و ix1 از قیمت گذاری های پرشیا خودرو اعلام نارضایتی کردند

حسینی و رضاوند بازی با سپاهان را از دست دادند

فروش بلیت مسابقه فوتبال سپاهان و استقلال آغاز شد

دو تیرک در اصفهان مانع از دو گل تماشایی (عکس)

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

غیبت 2 استقلالی مقابل سپاهان قطعی شد

حضور بقائی در نمایشگاه کتاب تهران

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید