پیام سپاهان

آخرين مطالب

خوراک‌های سنتی اصفهان چقدر گردشگر جذب می‌کند؟ اجتماعی

خوراک‌های سنتی اصفهان چقدر گردشگر جذب می‌کند؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اصفهان به­ سبب موقعیت جغرافیایی و اقلیم کویری از روزگاران گذشته تا به امروز با طیف وسیعی از موادغذایی اولیه روبه‌رو بوده است. وجه مشترک اکثر این غذاها ظاهر حلیمی شکل آن­هاست و اینکه با نان سرو می­‌شوند. همچنین گوشت نیز جزو مواد اولیه اصلی غذاهای اصفهانی است.
جدیدترین راه کشف فرهنگ‌های بومی، تجربه آن از نزدیک‌ترین فاصله ممکن است، امروزه گردشگران دیگر خودشان را به تورهای بازدید از جوامع بومی محدود نمی‌کنند، بلکه نیاز دارند حس کنند که در زندگی روزانه مردم بومی درگیر شده‌اند و از طریق شرکت فعال در کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی بومی قابلیت‌های خلاقانه خود را به منصه ظهور برسانند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گردشگران به جای این که تماشاگر صنایع‌دستی مردم بومی باشند، در کارگاه‌های تولید این گونه محصولات شرکت می‌کنند و به این ترتیب می‌توانند ضمن پرورش خلاقیت و مهارت‌شان، با فرهنگ بومی تماس عمیق برقرار کنند. این گونه فعالیت‌های خلاقانه راه عالی برای یکی شدن با فرهنگ بومی، کشف استعدادهای نهفته و به یادگار بردن خاطرات هنری است.
شهر اصفهان به عنوان یک مقصد گردشگری فرهنگی حائز اهمیت که دارای سایت­‌های تاریخی غنی که حتی دارای آثار ثبت جهانی یونسکو است دارای قابلیت­‌هایی در زمینه گرشگری خلاق است. چه در بحث صنایع‌دستی که شهر اصفهان درواقع این شهر نیز به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوسته است و چه در بحث خوراک شناسی که از دیرباز غذاها و شیرینی‌جات شهر اصفهان طرفداران بسیاری داشته و باعث جلب توجه گردشگران این شهر نیز بوده است. بنابراین شهر اصفهان توان و قابلیت­‌هایی را برای اجرای تورهای با محوریت گردشگری خلاق در حوزه صنایع‌­دستی و غذا و خوراک را داراست و توسعه این نوع گردشگری نه تنها قادر است به توسعه گردشگری پایدار کمک کند بلکه می­‌تواند به جذب گردشگران، اشتغال­زایی، افزایش درآمد، ارتقای سطح زندگی جامعه محلی شهر اصفهان یاری رساند.
در سال 2006 مفهوم گردشگری خلاق توسط سازمان آموزش، علوم و فرهنگ جامعه ملل متحد (یونسکو) در برنامه شبکه شهرهای خلاق مورد پذیرش قرار گرفت و بدین ترتیب، سازمان مزبور تعریف خود از این مفهوم را ارائه کرد: «گردشگری خلاق سفری است که با هدف نیل به یک تجربه­ دست اول و کنش‌­مندانه صورت گرفته و همراه یادگیری مشارکتی هنرها، میراث فرهنگی یا ویژگی­‌های خاص یک مکان است و با ساکنین مقصد گردشگری که خالق فرهنگ زنده آن مکان هستند ارتباطی مفید فراهم می‌­سازد.»
اصفهان به­ سبب موقعیت جغرافیایی و اقلیم کویری که دارد از روزگاران گذشته تا به امروز با طیف وسیعی از موادغذایی اولیه روبه‌رو بوده است. وجه مشترک اکثر این غذاها ظاهر حلیمی شکل آن­ها و اینکه با نان سرو می­‌شوند. همچنین گوشت نیز جزو مواد اولیه اصلی غذاهای اصفهانی است.

پیام سپاهان

شهر تاریخی اصفهان علاوه بر ابنیه تاریخی و آثار تاریخی و دستاوردها و میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، و علاوه بر صنایع دستی های معروف آن که این شهر را به عنوان شهر خلاق یونسکو شناسانده است، از تنوع در خوراک، هنر آشپزی و شیرینی‌پزی و نحوه سرو و مصرف منحصربه فردی است. هنر آشپزی و آماده‌سازی خاص، نحوه مصرف و نوع میل کردن، و سرو آن گویای این قضیه است.
گردشگری خلاق‌، گونه جدیدی از گردشگری است که به گردشگران اجازه می‌دهد تا با نزدیکی به جامعه محلی و فرهنگ محلی تجربه جدید داشته و آموزش ببیند و خود در فعالیت‌ها مشارکت کنند به نوعی یک تجربه دست اول داشته باشند که ممکن است تا به حال تجربه نکرده باشند. شهر اصفهان بالاخص در زمینه خوراک و آشپزی می‌تواند پتانسیلی باشد در جهت توسعه گرشگری خلاق با رویکرد خوراک‌شناسی و گردشگران خلاق در کارگاه های شیرینی‌پزی، آشپزخانه‌های سنتی، خانه‌های بومگردی و محلی و در کنار مردم محلی به مشاهده نحوه آماده‌سازی، و مشارکت در پخت و آماده‌سازی آن و نهایت چشیدن و میل کردن خوراکی‌های سنتی مقصد بپردازند و تجربه دست اولی را داشته باشند و می‌توان تورهای گردشگری با ترکیبی از گردشگری خلاق و خوراک را ارائه داد و به توسعه گردشگری ملی و محلی کمک شایانی کرد.

پیام سپاهان

همچنین بخشی از کارگاه‌های فعال شیرینی‌پزی در شهر اصفهان برای حضور گردشگران جهت مشاهده، آموزش و مشارکت در تولید آماده‌سازی و تورهای انفرادی و گروهی توسط تورگردانان به مقصد اصفهان جهت گردشگری خلاق خوراک و گردشگری غذا و کمک به رونق این‌گونه گردشگری ایجاد شود.
برگزاری جشنواره‌های خوراک در محیط‌های مختلف روستایی و شهری اصفهان، اجرای تورهای غذا برای آموزش پخت غذاهای محلی، برگزاری کلاس‌های آشپزی و آموزش نحوه پخت انواع غذاها می‌تواند به توسعه گردشگری خوراک در استان اصفهان کمک شایانی کند.
مقاله پژوهشی بررسی قابلیت‌های گردشگری خلاق با محوریت خوراک‌شناسی شهر اصفهان به قلم فاطمه راشکی (دکتری جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری) و سامان شافعی (کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی گردشگری) در دومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو که همزمان با هفته گردشگری (5 تا 11 مهر) در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، به عنوان مقاله علمی و پژوهشی برتر انتخاب و از هر دو محقق این مقاله با اهدای لوح تجلیل شد.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گردشگری ، اصفهان ، میراث فرهنگی ، یونسکو

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/377165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(تصاویر) دشت لاله‌های واژگون در دهاقان اصفهان

برگزاری دوره مهارتی سرویس و نگهداری تراکتور در مهاباد

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز ‌سه‌شنبه 28 فروردین 1403 + آخرین وضعیت

زیرساخت‌های شبکه‌های سیار مبتنی بر توسعه فیبر نوری است

1100 بیمار هموفیلی در اصفهان از خدمات انتقال خون استفاده می‌کنند

عملیات «وعده صادق» یک پیروزی بزرگ برای ملت ایران بود

70 درصد بودجه سازمان پایانه‌ها صرف مرمت و بازسازی می‌شود

همایش بین‌المللی راه ابریشم در استان کرمان برگزار می‌شود

کشف نیم تن شیشه و تریاک در پل بین‌المللی ابریشم

هواشناسی اصفهان فردا 29 فروردین؛ صدور هشدار نارنجی بارش

چرا قیمت دلار محکوم به سقوط است‌؟

فناوری روز دنیا در خدمت بهداشت کیشوندان/ از جدیدترین دستگاه ماموگرافی کشور در بیمارستان کیش بهره‌برداری شد

توسعه تجهیزات و ارتقای خدمات بیمارستان؛ راهبرد اصلی سازمان‌ منطقه آزاد کیش در حوزه سلامت

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در اصفهان/ بارش‌ها در راهند

وجود بیش از 1100 بیمار هموفیلی در استان اصفهان

کسب رتبه برتر کشتی گیر اصفهانی در مسابقات بین المللی جام موحد

لزوم استفاده بهینه از ظرفیت سالن اجلاس در اصفهان

باز کردن یکباره دامنه نوسان اقدام مناسبی خواهد بود؟

زیرساخت‌های شبکه‌های سیار مبتنی بر توسعه فیبر نوری

برنامه هفته‌های پنجم و ششم لیگ برتر فوتبال امید

فیلم/ لبریزشدن سد روستای دوک اردستان

تشییع و خاکسپاری مادر شهید کشمشی در کاشان

آغاز آزمون شبه نهایی در پایه‌های دهم و یازدهم

اعلام آمادگی پیشکسوتان هوانیروز اصفهان برای دفاع از کشور

تحویل پروژه 1٠8 واحدی مسکن دهاقان تا پایان خرداد/ کلنگ‌زنی فاز دوم نهضت ملی مسکن

سرمایه‌داران بزرگ برای خرید استقلال پیشقدم شدند؛ خریداران استقلال چه شرکت‌هایی هستند؟

ضمانت بانکی جایگزین مالیات تولیدکنندگان

دولت سه لایحه جدید به مجلس ارسال کرد

پنتاگون جزئیات جدیدی درباره حمله ایران فاش کرد

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

دشت لاله های واژگون در دهاقان اصفهان

فیلم/ مسدود شدن راهها در سیستان و بلوچستان

سپاهان - ذوب‌آهن؛ دربی نصف‌جهان در شرایط ویژه

قیمت طلا، سکه و ارز 28 فروردین ماه 1403؛ ریزش قیمت طلا تشدید شد

حمایت دستگاه قضایی از اجرای طرح عفاف و حجاب در اصفهان

حجم سد زاینده‌رود به 368 میلیون متر مکعب رسید

محدودیت‌های ترافیکی روز ارتش در اصفهان

بیش از 18 میلیارد تومان توسط شهرداری در منظریه هزینه شد

افزایش 51 درصدی بودجه منطقه 5 اصفهان در 1403

بخش خصوصی و کارگری هم مشمول قانون کاهش ساعت کار کارمندان می‌شوند؟

باران رحمت در کیش؛ شب پرتلاش نیروهای شرکت عمران، آب و خدمات برای جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر جزیره

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

بهره برداری از 5 طرح اشتغالزایی خرد در شهرستان کاشان

9.5 میلیون نفر از جاذبه‌های اصفهان بازدید کردند

دانشگاه آزاد خمینی‌شهر میزبان نخستین همایش بین‌المللی «زیستن باکیفیت»

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان قابل قبول است

کارخانه ریسباف در هفته فرهنگی اصفهان بازگشایی می‌شود

آزمون شبه نهایی در پایه‌های دهم و یازدهم در استان اصفهان

بهره برداری از 5 طرح اشتغالزایی خرد در شهرستان کاشان با حمایت بنیاد برکت

بازگشت دامنه نوسان بورس به حالت عادی از فردا