پیام سپاهان

آخرين مطالب

بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا در وضعیت جنگی مقالات

بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا در وضعیت جنگی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا /سازمان ملل متحد خواستار اعطای اجازه دسترسی به بازرسان بین‌المللی برای ورود به نیروگاه اتمی زاپروژیا در اوکراین شده، نیروگاهی که نیروهای روسی آن را تصرف کرده‌اند و به محل منازعه میان نیروهای اوکراینی و روسی تبدیل شده است. وضعیت این بزرگترین نیروگاه هسته‌ای فعال در اروپا که حالا به صحنه جنگ تبدیل شده و دو طرف یکدیگر را به حمله به آن متهم می‌کنند، به گونه‌ای است که در صورت وقوع حادثه‌ای، فارغ از اینکه چه کسی مسئول آن است، جان صدها هزار تن به مخاطره می‌افتد و همانطور که مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته‌اند، اینکه تاکنون چنین حادثه‌ای رخ نداده هم تنها یک معجزه بوده است.
چرا نیروگاه اتمی زاپروژیا تا این حد مهم است؟
به گزارش ایسنا، به نقل از گاردین، این نیروگاه که در دوران شوروری ساخته شده، بزرگترین رآکتور هسته‌ای اروپاست. 6 راکتور آب فشرده این نیروگاه - که دست‌کم دو عدد از آن‌ها در حال حاضر مشغول به کار است - برای کی‌یف از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا می‌توانند برق موردنیاز تقریبا 4 میلیون خانه را تامین کنند.
این نیروگاه که در کرانه روخانه «دنیپر» در جنوب غربی شهر زاپروژیا واقع شده، برای نیروهای اوکراین و روسیه از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار بوده و کنترل آن از آغاز جنگ تا کنون مورد مناقشه بوده است.
بر اساس اعلام اوکراینی‌ها، وجود رآکتورهایی که با آب خنک می‌شوند و همچنین تاسیسات ذخیره‌سازی سوخت‌های مصرف‌شده در این سایت هسته‌ای بزرگ و گسترده موجب شده تا روسیه از آن به عنوان مقری محافظت‌شده برای استقرار سامانه‌های توپخانه‌ایش استفاده کند. مسکو با این پیشفرض از این تاسیسات برای هدف گرفتن مواضع اوکراین استفاده می‌کند که کی‌یف برای اجتناب از وقوع یک فاجعه هسته‌ای، شلیک متقابل نخواهد کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روسیه را به استفاده از این سایت هسته‌ای به عنوان یک «سپر هسته‌ای» متهم کرده و می‌گوید: «البته که اوکراینی‌ها به دلیل ترس از وقوع یک حادثه هسته‌ای، از شلیک متقابل خودداری می‌کنند». این به روسیه این امکان را داده تا مناطقی مانند شهر نیکوپول، در آن سوی این رودخانه را در هفته‌های اخیر شدیدا هدف قرار دهد.
منشا این نگرانی تازه چیست؟
در حال حاضر دو مسئله اساسی موجب تشدید نگرانی‌ها نسبت به وضعیت این نیروگاه هسته‌ای شده است؛ نیروگاهی که تحت کنترل روسیه است، اما توسط کارکنان اوکراینی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. مقامات بین‌المللی امنیت هسته‌ای نگران کمبود قطعات یدکی، عدئم دسترسی برای تعمیرات متداول رآکتورها و نبود ارتباط با کارکنان این نیروگاه هستند.
مسئله دوم، بمباران گسترده اخیر در اطراف این نیروگاه است که نیروهای روسیه و اوکراین هر یک دیگری را مسئول آن می‌دانند. شرکت ملی تولید انرژی هسته‌ای اوکراین مدعی است که محل اصابت موشک‌ها در نزدیکی محل ذخیره سوخت مصرف شده بوده و نیروهای روسیه با وجود اینکه دیگر سربازان روس نیز در این سایت هسته‌ای حضور داشتند، اقدام به هدف‌گیری مستقیم محفظه‌ها کرده‌اند.
با این حال، شایان ذکر است که مقامات اوکراینی گاهاً درباره میزان جدی بودن خطر مناقشه در نیروگاه‌های چرنوبیل و زاپروژیا اغراق کرده‌اند، بنابراین در حال حاضر مشخص نیست که این واقعه اخیر به خودی خود تا چه حد جدی بوده است.
گرچه درخواست اوکراین برای اجتناب از استفاده نظامی از این منطقه، رویکردی محتاطانه دارد، اما در بطن آن یک هدف نظامی قرار دارد و آن هم این است که نیروهای روسیه نتوانند با مصونیت نسبی، از این منطقه برای هدف‌گیری سربازان اوکراینی استفاده کنند.
یکی دیگر از ابعاد این مسئله، ادعایی است که مقامات اطلاعاتی اوکراین به نقل از رئیس «نیروهای دفاع رادیویی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه» مطرح کرده و آن را نشانه‌ای از مین‌گذاری این نیروگاه هسته‌ای می‌دانند. به گفته مقامات اطلاعاتی اوکراین، ژنرال والری واسیلیف که اکنون فرماندهی نیروهای روسیه در زاپروژیا را بر عهده دارد، گفته است که «آنجا یا سرزمین روسیه خواهد بود و یا یک صحرای سوخته».
با این حال، اگر در این نیروگاه یک انفجار بزرگ و عامدانه رخ دهد، بخش‌های جنوبی روسیه نیز از آلودگی هسته‌ای ناشی از آن در امان نخواهد بود. بنابراین باید میان «باج‌گیری هسته‌ای» و یک تهدید واقعی هسته‌ای که برای خود روسیه هم آسیب‌زا خواهد بود، تفاوت قائل شد.
بمباران اطراف این نیروگاه تا چه حد خطرناک است؟
این رآکتورها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که در برابر ضربات سخت - مانند اصابت یک هواپیمای مسافربری با آن‌ها - تاب‌آوری بالایی داشته باشند. آن‌ها با فلز و بتن تقویت شده و از سامانه‌های اطفای حریق بهره‌مند هستند، اما اصابت سخت یک موشک، ممکن است نگران‌کننده باشد.
اما از سوی دیگر، ساختمان‌هایی که سوخت‌های مصرف‌شده را در خود جای داده‌اند از چنین تمهیدات امنیتی برخوردار نیستند و این بدان معناست که نگرانی عمده در خصوص این نیروگاه هسته‌ای، انتشار سوخت مصرف‌شده هسته‌ای است، نه بوجود آمدن شکافی فاجعه‌بار در یکی از رآکتورها.
واقعیت این است که وضعیت این نیروگاه از نظر عملیات‌های حافظتی، در بدترین حالت خود قرار دارد و این رعایت نکردن موارد ایمنی با خطر حمله به این نیروگاه تشدید شده است.
رافائل گروسی، رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی این بحران نظارت حفاظتی را تهدیدی اساسی برای سلامت عمومی و محیط‌زیست اوکراین و ورای مرزهای آن دانسته و وضعیت را «کاملا خارج از کنترل» توصیف کرده است.
گروسی گفت، فهرستی از وقایع در این نیروگاه اتفاق می‌افتد که هرگز نباید در هیچ تاسیسات هسته‌ای رخ دهد. گرچه گروسی مدت‌هاست که خواستار اعزام یک هیئت ناظر به این تاسیسات شده، اما اوکراین به شکل عجیبی با این درخواست مخالفت کرده است. شرکت ملی تولید انرژی هسته‌ای اوکراین در ماه ژوئن مدعی شد که هرگونه بازدید از این سایت، به حضور سربازان روسیه در آن مشروعیت می‌بخشد!

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/371240/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد