پیام سپاهان

آخرين مطالب

آینده‌نگری زنده‌یاد کاظمی آشتیانی به بومی‌سازی دانش شبیه‌سازی در اصفهان منجر شد علمی

آینده‌نگری زنده‌یاد کاظمی آشتیانی به بومی‌سازی دانش شبیه‌سازی در اصفهان منجر شد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان- مهدی حاجیان حسین آبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: زنده یاد کاظمی آشتیانی با آینده نگری که درباره تولید حیوانات شبیه سازی شده و بومی کردن دانش فنی آن در کشور داشت، پایه‌گذار تشکیل پژوهشکده زیست فناوری در اصفهان بود و با ارتباط و شناختی که از دانشمندان اصفهانی داشت توانست این مرکز تحقیقاتی را راه اندازی کند.

وی با بیان اینکه پژوهشکده زیست فناوری رویان در اصفهان کار خود را ابتدا با یک اتاق و آزمایشگاه کوچک شروع شد، اظهار داشت: این مرکز با حمایت های زنده یاد کاظمی آشتیانی به ساختمان بزرگتری منتقل شد و به‌دلیل پایه گذاری قوی و اصولی آن، هنوز پابرجاست و فعالیت های آن توسعه یافته است.

وی تاکید کرد: آینده نگری و پایه گذاری اساسی زنده یاد کاظمی آشتیانی به ایجاد و بومی سازی دانش فنی شبیه سازی در اصفهان منجر شد که در زمان حاضر از فواید آن در زمینه های مختلف استفاده می شود.

حاجیان با بیان اینکه زنده یاد کاظمی آشتیانی شخصیتی پیگیر و جهادگر واقعی بود، گفت: این خصوصیت ها در کنار ویژگی های اخلاقی خوب و انسانی باعث بنیانگذاری پژوهشگاه رویان شد که در امور علمی و پژوهشی تحولات زیادی ایجاد کرد و امروز پژوهشگاه رویان همراه با سه پژوهشکده فعال به مهمترین مراکز پژوهشی کشور تبدیل شده اند.

وی آینده نگری را یکی از ویژگی های بارز زنده یاد کاظمی آشتیانی دانست و افزود: در دوره ای که عده ای به دنبال مباحث دیگر پژوهشی در کشور بودند زنده یاد کاظمی آشتیانی بسترهای تحقیق در زمینه سلول های بنیادی را پایه گذاری کرد که از اهمیت خاصی برخوردار و حتی در برخی کشورها به‌صورت محرمانه بود.

این پژوهشگر با بیان اینکه ما امروز از آنچه در آینده نگری زنده یاد کاظمی آشتیانی وجود داشت استفاده می کنیم، تصریح کرد: کارهایی که زنده یاد کاظمی آشتیانی پایه گذای کرد مانند پژوهشگاه رویان، مرکز باروری و ناباروری، سلول های بنیادی و شبیه سازی باعث خیر و برکت در کشور شده است.

وی یکی از ظرفیت های خوبی که از این فعالیت ها ایجاد شده را اشتغالزایی دانست و خاطرنشان کرد: همچنین بستر خوبی در زمینه پژوهشی در کشور ایجاد شده است بعنوان مثال سالانه حدود 200 دانشجو در پژوهشکده زیست فناوری اصفهان به کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی خود می پردازند و از مهارت های کسب شده در آن در آینده بهره می برند.

حاجیان با تاکید بر اینکه امروزه دانشمندان و دانشگاهیان ما در مرزهای دانش فعالیت می کنند، گفت: لازم است که با استفاده از بسترهایی که زنده یاد کاظمی آشتیانی پایه گذاری کرد بتوانیم پله های ترقی را در کشور طی کنیم و نسل های آینده ما این مفاخر را بشناسند و از آنها الگو بگیرند.

سعید کاظمی آشتیانی یکی از چهره‌های درخشان علمی ایران به شمار می‌رود که با بنیان‌گذاری پژوهشکده‌ رویان و توسعه دانش سلول‌های بنیادی، سهم بزرگی در پیشرفت علمی کشور ایفا کرد. به همین دلیل در 1383 از او به عنوان چهره‌ ماندگار کشوری تقدیر شد.

این دانشمند نابغه در سال 1384 بعد از سال ها خدمت به جامعه علمی ایران با اینکه تنها 44 سال داشت، دیده از جهان فروبست. رهبر معظم انقلاب به مناسبت درگذشت این دانشمند نامدار در پیامی نوشتند: با تاسف و تلخکامی خبر درگذشت دانشمند مومن و جهادگر، مرحوم دکتر «سعید کاظمی اشتیانی» را دریافت کردم و بر فقدان آن شخصیت ارزشمند که کانون امید و ابتکار و نوآوری بود، افسوس خوردم. وی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارکی بود که آینده‌ درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند. موسسه‌ رویان که مجمع ارزشمندی از نوآوران و جهادگران عرصه‌ علوم زیستی است در پیدایش و رشد و اعتلای خود، مدیون همت و ایمان و پشتکار این دانشمند جوان و بلند همت است.

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی اردیبهشت امسال در دیدار با معلمان با اشاره به مفاخری مانند زنده یاد کاظمی آشتیانی تاکید کردند: ما بایستی کاری کنیم که دانش‌آموز ما دارای هویت ملی بشود. مهمتر از علم‌آموزی یا لااقل در حد علم‌آموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود، یک هویت ملی، هویت احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند. از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود این چیزی است که امروز وجود ندارد خیلی از افتخارات حالا ایشان اسم مرحوم آقای کاظمی آشتیانی را آوردند شما بین بچه‌های مدرسه‌تان، مدارس‌تان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی که این مرد، این جوان، جوان هم بود داشت می‌شناسند چند درصد، رونالدو را چند درصد می‌شناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمی‌شناسیم؟ این خیلی مهم است یک بخش از این چیزهایی که میگوییم هویت ملی همین است که افتخارات ملی را، گذشته‌ علمی را، گذشته‌ سیاسی را، گذشته‌ بین‌المللی را بشناسند.

پژوهشگاه رویان در سال 1370 با هدف ارائه خدمات درمان ناباروری و انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در زمینه علوم و فناوری های کمک کننده باروری و سلول های بنیادی تأسیس شد؛ این پژوهشگاه دارای سه پژوهشکده تولید مثل، علوم سلولی و مولکولی و زیست فناوری است که پژوهشکده زیست فناوری آن در اصفهان فعالیت دارد. 

پژوهشکده زیست فناوری رویان به همت زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی در سال 1383 و ابتدا با عنوان “پایگاه تحقیقات علوم سلولی” در اصفهان آغاز به کار کرد و تا کنون موفق به شبیه سازی گوسفند، بُز و گوساله شده است.
از جمله طرح های در دست اجرای این پژوهشکده می توان به احداث بیمارستان سلول درمانی در اصفهان، طرح مطالعاتی و تحقیقاتی شبیه سازی و تولد یوز ایرانی، شبیه سازی جانوران در معرض انقراض مانند قوچ قمیشلو، طرح مطالعاتی تولید اندام انسانی در بدن حیوانات، جدیدترین روش های درمان ناباروری و تولید داروی مخصوص سکته قلبی از شیر اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/361337/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد